Alimentarea cu energie electrica a statie de reincarcare masini electrice s-a prevazut a se face de la reteaua electrica de joasa tensiune existenta in zona. Alimentarea statiei de reincarcare masini electrice se va realiza cu un cablu CYAbY pozat prin pamant.
Solutia de alimentare de la reteaua publica de energie electrica se va alege in urma fisei de solutii facut de sucursala locala a furnizorului in jurisdictia careia s...
Alimentarea cu energie electrica a statie de reincarcare masini electrice s-a prevazut a se face de la reteaua electrica de joasa tensiune existenta in zona. Alimentarea statiei de reincarcare masini electrice se va realiza cu un cablu CYAbY pozat prin pamant.
Solutia de alimentare de la reteaua publica de energie electrica se va alege in urma fisei de solutii facut de sucursala locala a furnizorului in jurisdictia careia se afla amplasamentul.
Schema de distributie utilizata va fi TN-S in aval de punctul de alimentare stabilit de CEZ, Separarea neutrului de bara de protectie se realizeaza pe intrarea tabloului electric de distributie, TD. Se va asigura selectivitatea protectiei.
Contorizarea energiei electrice totale consumate se va realiza la nivelul plecarii din punctul de alimentare, BMPT.
Statiile de incarcare vor fi formate cu 2 puncte de reincarcare, alimentate de la acelaşi punct de livrare din reţeaua publica de distribuţie, din care 1 punct de reincarcare permite incarcarea multistand in curent continuu, la o putere de > 50kw si un punct de reincarcare permite incarcarea in curent alternativ la o putere de >22kW a autovehiculelor electrice. Statiile de incarcare vor permite reincarcarea simultana la puterile declarate.
Statiile de incarcare vor fi echipate cu prize si conectori de tip 2 pentru autovehicule, conform descrierii din Standardul EN62196-2, pentru incarcarea in curent alternative si cel puţin cu conectori ai sistemului de reincarcare combinat Combo2, conform descrierii din Standardul EN62196-3, pentru incarcare in curent continuu.
Statiile de reincarcare comunica prin protocol de tip OCPP - Open Charge Point Protocol - minim 1.5 si dispun de meniu in limba romana si in limba engleza.
Statiile vor dispune de:
• conectori blocabili
• design slim cu sistemul de racire lateral
• construcţie robustă şi durabilă,
• sursă de putere modulară pentru un timp de funcţionare maxim (în caz de nefuncţionare a unui modul de putere statia funcţionează în continuare )
• IP54
• Montaj pe podea
Parcările se vor dispune perpendicular cu dimensiunea de 3 m lăţime, adâncime 5m. Parcările se vor realiza cu pante longitudinale de 1,5%...2% in conformitate cu prescripţiile legislaţiei in vigoare (Ord. Guvern nr. 43197 si 45198, STAS 2900/89; STAS 863/85).
Valoarea maxima pentru achizitia statiilor de reincarcare, a fost estimata in bugetul indicativ al proiectului, aprobat prin Contractul de finantare nr. 514/28.12.2023 la o valoare totala de 635.354,50 lei fara TVA astfel:
• Avand in vedere devizul general, elaborat de catre proiectantul de specialitate, la faza PT, cat si in conformitate cu prevederile Hotararii 907/2016 privind aprobarea continutului - cadru al documentatiei tehnico-economice aferente investitiilor publice, precum si a structurii si metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investitii si lucrari de interventii, cuprinde cheltuielile prevazute la cap./subcap:
4.1 Constructii si instalatii: 102.354,50 lei fara TVA
4.1.1 Lucrari de constructii, instalatii si montaj aferente statiilor de incarcare: 62.354,50 lei fara TVA
4.1.2 Cheltuieli aferente realizarii si amenajarii locurilor de parcare: 40.000,00 lei fara TVA
4.2 Montaj utilaje, echipamente tehnologice si functionale: 30.000,00 lei fara TVA
4.3 Utilaje, echipamente tehnologice si functionale care necesita montaj: 500.000,00 lei fara TVA
4.5 Dotari: 1.500,00 lei fara TVA
5.1 Organizare de santier: 1.500,00 lei fara TVA
5.1.1. Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier: 1.000,00 lei fara TVA
5.1.2. Cheltuieli conexe organizării şantierului 500,00 lei fara TVA
De aici rezulta valoarea furnizarii si a lucrarilor de 635.354,50 lei fara TVA.
Valoarea de 635.354,50 lei fara TVA reprezinta valoarea la care se vor raporta ofertele in evaluare (valoarea prezentei proceduri de atribuire).
Conform valorii estimate prin Bugetului Indicativ, bugetul trebuie respectat si va face parte integranta a contractului de finantare.
Facem mentiunea că aceasta achzitie este cuprinsa în Programul anual al achiziţiilor publice pe anul 2024.
Indicatorii tehnico-econimici ai obiectivului Furnizare si lucrari de instalare, montare si punere in functiune a 4 statii de reincarcare autovehicule electrice, aferente obiectivului "Realizare staţie de reîncărcare autovehicule electrice în Comuna Fundeni, judeţul Calarasi" au fost abrobati prin H.C.L Nr. 21 din 17.03.2022.