Viziunea Comunei Fundeni pe termen lung, este aceea de a dezvolta o comuna sustenabila, inovativa, un pol de creştere important la nivel regional, un centru economic, social si cultural in care dezvoltarea economica, competitivitatea dezvoltarea durabila si inovarea sunt prioritare, in scopul prezervării identităţii culturale, a patrimoniului natural si construit, intr-un mediu curat si sănătos pentru locuitorii ei.
Invest...
Viziunea Comunei Fundeni pe termen lung, este aceea de a dezvolta o comuna sustenabila, inovativa, un pol de creştere important la nivel regional, un centru economic, social si cultural in care dezvoltarea economica, competitivitatea dezvoltarea durabila si inovarea sunt prioritare, in scopul prezervării identităţii culturale, a patrimoniului natural si construit, intr-un mediu curat si sănătos pentru locuitorii ei.
Investiţia în staţiile de încărcare electrice poate fi o modalitate bună de a contribui la protejarea mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a poluării în general. Studiile efectuate până în prezent ne arată că la nivel mondial, vânzările de autoturisme electrice vor creşte în fiecare an cu 30%.
Avand in vedere ca in ultimii ani, numărul maşinilor electrice a crescut semnificativ, iar odată cu acesta şi nevoia de staţii de încărcare, scopul achizitionarii statiilor de reincarcare a autovehiculelor electrice este acela de a facilita accesul la acest tip de alimentare a autoturismelor, atat locuitorilor cat si a celor care tranziteaza comuna.
In esenţa, se urmăreşte crearea unui sistem de transport durabil, care sa satisfaca nevoile comunităţilor din teritoriul sau, vizând următoarele cinci obiective strategice:
• Accesibilitatea - Punerea la dispoziţia tuturor cetăţenilor a unor opţiuni de transport care sa le permită sa aleaga cele mai adecvate mijloace de a calatori spre destinaţii si servicii-cheie. Acest obiectiv include atat conectivitatea, care se refera la capacitatea de deplasare intre anumite puncte, cat si accesul, care garanteaza ca, in măsură in care este posibil, oamenii nu sunt privaţi de oportunităţi de călătorie din cauza unor deficiente (de exemplu, o anumita stare fizica) sau a unor factori sociali (inclusiv categoria de venit, varsta, sexul si originea etnica);
• Siguranţa si securitatea - Creşterea siguranţei si a securităţii pentru calatori si pentru comunitate in general;
• Mediul - Reducerea poluării atmosferice si fonice, a emisiilor de gaze cu efect de sera si a consumului energetic. Trebuie avute in vedere in mod specific tintele naţionale si ale Comunităţii Europene in ceea ce priveşte atenuarea schimbărilor climatice;
• Eficienta economica - Creşterea eficientei si a eficacităţii din punctul de vedere al costului privind transportul de calatori si de marfa;
• Calitatea mediului - Contribuţia la creşterea atractivitatii si a calitatii mediului si a proiectării urbane in beneficiul cetăţenilor, al economiei si al societăţii in ansamblu.
Prezentul proiect va rezolva:
• instalatii de forta;
• Instalaţie de legare la pământ de protecţie la defect (contra socurilor electrice datorate atingerilor indirecte).
Terenul intravilan unde vor fi pozitionate statiile de reincarcare se afla in JUDEŢ CALARASI, COM. FUNDENI, T62, P7/1 si este identificat prin nr. cadastral 23869. Terenul reprezintă domeniul public al Primăriei Fundeni. Suprafaţa totala a terenului este de 3515mp, număr cadastral 23869 si are funcţiunea de teren arabil.
Proiectul are ca si obiectiv realizarea a 4 statii de reincarcare autovehicule electrice pe o suprafaţa de 120mp, după cum urmeaza:
- 8 locuri de parcare;
- o banca cu cos de gunoi;
- 4 staii de incarcare cu tehnologie fast charge - 50kW
Nota! Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data-limită de depunere a ofertelor: 12 zile. Termenul limita in care autoritatea contractanta va raspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare, in a 7-a zi inainte de termenul limita stabilit pentru depunerea ofertelor, in conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) si (2), ale art. 161, coroborate cu prevederile art. 3 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.