66. LOTUL 66 - IAURT NATURAL GRAS, SIMPLU DIN LAPTE DE VACĂ,
IAURT NATURAL GRAS, SIMPLU DIN LAPTE DE VACĂ: Iaurtul reprezintă un produs lactat acid obţinut prin fermentaţia lactozei din lapte. În funcţie de tehnologia de fabricaţie , iaurtul se poate prezenta sub formă compactă sau fluidă.Aspect : coagul compact, omogen, fără eliminare de zer.Gust şi aromă: specifice, uşor – acrişor, fără gust şi miros străin.C...
66. LOTUL 66 - IAURT NATURAL GRAS, SIMPLU DIN LAPTE DE VACĂ,
IAURT NATURAL GRAS, SIMPLU DIN LAPTE DE VACĂ: Iaurtul reprezintă un produs lactat acid obţinut prin fermentaţia lactozei din lapte. În funcţie de tehnologia de fabricaţie , iaurtul se poate prezenta sub formă compactă sau fluidă.Aspect : coagul compact, omogen, fără eliminare de zer.Gust şi aromă: specifice, uşor – acrişor, fără gust şi miros străin.Culoare : alb-uniform.Grăsime : 2 – 3%Ambalaj : pahar polistiren 150 – 200 grAmbalajul să fie avizat de Ministerul sănătătii cu elemente de identificare : denumirea firmei producătoare, denumirea şi tipul produsului, masa netă şi termenul de valabilitate cu data ambalării şi data expirării..
85. LOTUL 85 - MAIONEZĂ VEGETALĂ LIGHT FARA ADAOSURI,
Maioneză vegetală: emulsie fină, omogenă bine legată, culoare galben deschis, uniformă,gust şi miros plăcut, caracteristic mirosului de maioneză.Ambalat în găleţi de 4-5 kg.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
39. LOTUL 39 - CARTOFI ŢĂRĂNEŞTI.CONGELAŢI,
CARTOFI ŢĂRĂNEŞTI.CONGELAŢI CONDIMENTAŢI (WEDGES) : Cartofi congelaţi, condimentaţi, ambalaţi la pungă de 2,5 kg, calitate Premium, culoare aurie, textură pufoasa şi un gust deosebit, timp redus de pregătire, consum redus de ulei.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
53. LOTUL 53 - CAŞCAVAL VEGETAL,
CAŞCAVAL VEGETAL: Aspect: pastă fină, compactă omogenă,uşor elastică, la rupere se desface în faşii, cu rare sau mici ochiuri de fermentareBucăţi având coaja sau suprafaţa netedă, curată fără cute sau goluri, fără pete sau crăpături, pot fi acoperite cu o peliculă protectoare uniformă, avizată comform dispoziţiilor sanitare în vigoare.Culoare alb galbui pănă la galben, uniformă în toată masa.Gust şi miros: gust şi miros plăcut, potrivit de sărat, caracteristic caşcavalului, fără gust şi miros străinEtichetat, ambalat sub forma de roţi sau bucati paralepipedice, bucăţi de 400/600 gr.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
38. LOTUL 38 - ICRE DE CRAP SARATE,
Icre DE CRAP proaspete, sarate, contin icre de crap si adaos de sare de maxim 10%.Sunt ambalate in cutii de plastic cu cantitate de maxim 1000 gr. Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii.Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
59. LOTUL 59 - SMÂNTÂNĂ FERMENTATĂ PENTRU CONSUM 20%GRĂSIME,
Smântâna fermentată de consum: este un produs lactat gros obţinut din lapte de vacă, sortimentul impune un conţinut de grăsime de 20%.Proprietăţi organoleptice: smântâna pentru consum are un aspect omogen, de consistenţă vâscoasă fără aglomerări de grăsimi sau substanţe proteice.Culoare: alb lăptoasă până la alb gălbuie, fără nuanţe de culori străine.Gust şi miros: plăcut aromat, slab acrişor specific fermentaţiei, nu se admite gust şi miros străin.Proprietăţi fizico-chimice: grăsime 20%, temperatură de livrare 4˚C, transportul se face cu vehicole izoterme sau frigorifice, fără miros străin, avizate sanitar – veterinar la temperatura de max +8˚C.Ambalare : în cutii PVC sau galeti si pungi ECO de 1-5 kg.Termenul de valabilitate să fie inscripţionat pe fiecare găleată sau pungă..
71. LOTUL 71 - CEREALE PT. MIC DEJUN,
Cereale extrudate sub forma de BILUTE CACAO / VANILIE, glazurate cu sirop de zaharuri, cu adaos de vitamine, ambalate in punga de BOPP imprimate.Ingrediente: cereale extrudate 62,6% (faina integrala de grau, faina de porumb, faina integral de orez, tarate de grau), zahar, glucoza lichida, ulei vegetal, amidon de porumb, emulgator (lecitina de soia), colorant caramel, cacao cu continut redus de grasime, aroma de vanilie, complex de vitamine si minerale.Proprietati senzoriale: oAspect: BILUTE din multicereale acoperite cu glazura de zaharuri, usor lucioase;oMiros: caracteristic, tipic pentru ingredientele folosite, fara miros strain;oGust: caracteristic, tipic, fara gust strain;oConsistenta crocanta.Produsul contine urmatorii alergeni: gluten, soia. Poate contine si urme de alune, arahide, susan sau alte variatii similare.Depozitare in camere curate, uscate si ventilate, separat de alte substante cu mirosuri puternice, protejat de accesul direct al soarelui si inghetului, la umiditatea maxima de 65%, iar temperatura maxima de20- 25⁰C.Nu se admite prezenta insectelor sau acarienilor în nici un stadiu de dezvoltare.Ambalarea se va face în pungi de 1 kg. – 5 kg.Pachetele vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de durata, a se consuma anainte de.......;Conţinutu net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producatorului;Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate.
57. LOTUL 57 - LAPTE PRAF 26%GRASIME,
Lapte praf: Pulbere fină omogenă, fără aglomerări, fără particule arse şi fără corpuri străine.Culoare: alb- gălbuie, omogenă în toată masa.Miros şi gust: placut, dulceag, uşor gust de fiert, fara miros sau gust străin.Ambalare: pungi de polietilena, închise prin termosudura.Pungile cu lapte praf vor fi de 0,500 kg maxim 1kg.Materialele folosite la ambalare produselor, trebuie sa fie avizate conform normelor sanitare.Fiecare lot de lapte praf livrat va fi însoţit de documentul de certificare a calitaţii.Pungile vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:Data minima de durată, a se consuma inainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de productie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate.
51. LOTUL 51 - CAPERE IN OTET,
CAPERE IN OTETCAPERELE in otet, contin: capere, apa, sare, otet.Sunt ambalate in borcane de sticla sau de plastic cu cantitate de maxim brut 1000 gr./borcan. Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate.
63. LOTUL 63 - BRÂNZĂ PROASPĂTĂ DULCE, SEMIGRASĂ DIN LAPTE DE VACĂ,
BRÂNZĂ PROASPĂTĂ DULCE, SEMIGRASĂ DIN LAPTE DE VACA: Caracteristici : Aspect: pastă omogenă, curată fără scurgere de zer.Consistenţă : masă onctuasă , omogenă, compactă.Culoare : de la alb până la alb – gălbui uniformă în toată masa.Miros şi gust: plăcut caracteristic, de fermentaţie lactică , fără gust şi miros străin (acru, mucegai, afumat, de drojdie)Temperatură de livrare max.12˚C.Ambalare : saci sau găleţi de PVC de 1-5 kg.Ambalajul folosit să fie avizat de Ministerul sănătăţii.Termenul de valabilitate cu data ambalării şi data expirării.
93. LOTUL 93 - APA MINERALA PLATA AMBALATA LA 0,5 L / PET,
Descriere :Apa minerala plata, termen de garantie 12 luni. Produsele ofertate trebuie să îndeplinească inclusiv cerinţele prevăzute în O.U.G. 97/2001, privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor (M.O. 349/2001) cu modificările şi completările ulterioare şi Legea 150/2004 privind siguranţa alimentelor, modificată şi completată cu Legea 412/18 octombrie 2004.Aspect : Lichid limpede, incolor, fara sedimente, fara particule in suspensie . Apa potabilă trebuie să fie sanogenă şi curată, îndeplinind următoarele condiţii de calitate: a) să fie lipsită de microorganisme, paraziţi sau substanţe care prin număr ori concentraţie, pot constitui un pericol potenţial pentru sănătatea umană; b) să îndeplinească cerinţele minime prevăzute în tabelele 1A, 1B şi 2 din anexa nr. 1 la Legea nr. 458/2002;c) să respecte prevederile art. 5-8 şi 10 din Legea nr. 458/2002; d) termen de valabilitate : minim 6 luni de la data livrării.Gust si miros placut, caracteristic. Calitatea apei va fi confirmată prin mijloace de determinare fizico-chimice şi microbiologice, conform Legii 458/2002 completată prin Legea 311/2004. Furnizorul răspunde pentru calitatea produselor în cadrul termenului de garanţie. Produsele depreciate în perioada de garanţie, precum şi cele care prezintă vicii ascunse vor fi înlocuite gratuit de furnizor.Ambalaj : Recipienţi din material plastic, cu capacitate de 0,5 L/pet . Toate ambalajele sunt nefacturabile. Ambalajele trebuie să fie curate, lipsite de corpuri străine şi nu trebuie să prezinte pierderi de lichid. Etichetare : Produsele oferite vor fi obligatoriu marcate (etichetate) cu elemente de identificare prevăzute în actele normative (H.G.106/2002 privind etichetarea produselor alimentare – M.O. Nr. 147/2002 cu completările şi modificările ulterioare) şi se v o r regăsi atât în certificatul de calitate sau declaraţia de conformitate, cât şi pe ambalajul exterior, astfel: denumirea produsului, numele şi adresa producătorului, numele şi adresa distribuitorului, data fabricaţiei, termenul de garanţie şi valabilitate, cantitatea netă, condiţii de depozitare, lista şi cantitatea substanţelor minerale conţinute. Bidoanele trebuie să fie confecţionate din material plastic, să fie noi (fără zgârieturi, urme de lovituri, etc) şi să fie avizate sanitar.
84. LOTUL 84 - BAZE DE MANCARURI DELIKAT,
BAZE DE MANCARURITip DELIKAT sau ECHIVALENTAmestec de legume şi zarzavaturi pentru mancăruri ambalat în pungă gramaj 0,500gr – 1 kgConţinut de sare maxim 60%Legume uscate 15%-18% (morcov, păstarnac, ceapă, ţelină, frunze de pătrunjel, zahăr, condimente, amidon de porumb).Amestecul de legume şi zarzavaturi se livreaza: in ambalaje de desfacere, pungi de polietilenă închise prin termosudura.Materialele folosite la ambalare produselor, trebuie să fie avizate conform normelor sanitare.Fiecare lot va fi însoţit de documentul de certificare a calitaţii..Pungile vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
35. LOTUL 35 - CRENWURŞTI SEMIAFUMATI DE PORC,
CRENWURŞTI SEMIAFUMATI DE PORC Produs din carne fiartă şi afumată ce conţine carne de porc 32 %;Forma: bucăţi cilindrice cu diametrul de 1-2cm, obţinuţi prin răsucire, în şiraguri a maţelor subţiri.Aspect exterior:culoare roz pal.Aspect în secţiune: pastă fină, obţinută din carne de porc, compactă şi uniformă.Gust şi miros: plăcut, specific condimentelor folosite.Consistenţă : moale –elastică.Termenul de valabilitate 10 zile prin păstrare în spaţii curate, corespunzătoare a căror temperatură este cuprinsă între 2-4˚C.Produsul să fie însoţit de certificatul de calitate avizat de Ministerul sănătăţii.Marcare şi etichetare: denumirea unităţii producătoare, denumirea sortimentului, data lotului produs, data expirării..
31. LOTUL 31 - KAISER DE PORC AFUMAT,
Formă şi dimensiuni: bucăţi de piept fara os, cu forma dreptunghiulară cu lungimea de 30-60 cm, cu laţimea de aprox.12-15 cm, cu sau fără şorici.Aspect exterior: bucăţi cu marginea fasonată şi suprafaţă curată, fără untură topită cu sau fără şorici, şoriciul este bine curăţat de păr şi sânge.Culoare: uniformă, gălbuie cu nuanţă brună sau roşiatică specifică produsului afumat.Aspect în secţiune: culoarea slăninei alb, uşor gălbuie, alternând cu straturi de culoare roz, specifică produsului conservat prin sărare şi afumare.Gust şi miros: plăcut de afumat, potrivit de sărat, fără miros de rânced, încins, mucegai.Consistenţă: semitare.Termen de valabilitate: 25 zile la temperatura de depozitare 8-10˚C.Produsul să fie însoţit de certificatul de calitate.Marcare şi etichetare: fiecare bucată etichetată individual, denumirea unităţii producătoare, denumirea sortimentului şi lot produs la data.......... şi data expirării..
83. LOTUL 83 - MUŞTAR DULCE DE MASA,
DESCRIERE:Muştar obţinut din boabe de muştar măcinate.Muştar de masa: obişnuit, aromatizat, superior extra.Consistenţa văscoasă, în conţinutul produsului nu se admite prezenţa corpurilor străine.Miros plăcut, caracteristic, uşor înţepator, fără miros străin.Gust, dulce, plăcut acrişor, cu diferite arome, variază în funcţie de sortiment.Mod de ambalare: ambalaj cutii de plastic 4 – 5 kg.Cutiile vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informatii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
92. LOTUL 92 - SARE DE BUCĂTĂRIE IODATA,
Sare de bucătărie iodată.Mod de ambalare: ambalaj de maxim 25 kg.Sacii vor fi inscripţionati individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de duratâ, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate.
30. LOTUL 30 - MUŞCHI ŢIGĂNESC,
Produs fiert şi afumat.Ingrediente: ceafă porc, cotlet porc, soia, stabilizator, sare, condimente, zaharuri, conservant.Aspect exterior şi culoare: suprafaţă uscată de culoare roşie brună, acoperită cu condimente măcinate, răspandite uniform.Aspect pe secţiune: carne de culoare roşie brună fără cartilagii, flaxuri tari sau slănină.Gust şi miros: plăcut, picant, caracteristic condimentelor utilizate; sare, usturoi, boia de ardei, piper, etc. fără gust sau miros străin de stătut, încins, acru, mucegai, rânced.Consistenţă: semitare..
94. LOTUL 94 - APA MINERALA PLATA AMBALATA LA 1,5 -2 L / PET,
Descriere :Apa minerala plata, termen de garantie 12 luni. Produsele ofertate trebuie să îndeplinească inclusiv cerinţele prevăzute în O.U.G. 97/2001, privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor (M.O. 349/2001) cu modificările şi completările ulterioare şi Legea 150/2004 privind siguranţa alimentelor, modificată şi completată cu Legea 412/18 octombrie 2004.Aspect : Lichid limpede, incolor, fara sedimente, fara particule in suspensie . Apa potabilă trebuie să fie sanogenă şi curată, îndeplinind următoarele condiţii de calitate: a) să fie lipsită de microorganisme, paraziţi sau substanţe care prin număr ori concentraţie, pot constitui un pericol potenţial pentru sănătatea umană; b) să îndeplinească cerinţele minime prevăzute în tabelele 1A, 1B şi 2 din anexa nr. 1 la Legea nr. 458/2002;c) să respecte prevederile art. 5-8 şi 10 din Legea nr. 458/2002; d) termen de valabilitate : minim 6 luni de la data livrării.Gust si miros placut, caracteristic. Calitatea apei va fi confirmată prin mijloace de determinare fizico-chimice şi microbiologice, conform Legii 458/2002 completată prin Legea 311/2004. Furnizorul răspunde pentru calitatea produselor în cadrul termenului de garanţie. Produsele depreciate în perioada de garanţie, precum şi cele care prezintă vicii ascunse vor fi înlocuite gratuit de furnizor.Ambalaj : Recipienţi din material plastic, cu capacitate de 1,5L/pet sau 2L/pet. Toate ambalajele sunt nefacturabile. Ambalajele trebuie să fie curate, lipsite de corpuri străine şi nu trebuie să prezinte pierderi de lichid.Etichetare : Produsele oferite vor fi obligatoriu marcate (etichetate) cu elemente de identificare prevăzute în actele normative (H.G.106/2002 privind etichetarea produselor alimentare – M.O. Nr. 147/2002 cu completările şi modificările ulterioare) şi se v o r regăsi atât în certificatul de calitate sau declaraţia de conformitate, cât şi pe ambalajul exterior, astfel: denumirea produsului, numele şi adresa producătorului, numele şi adresa distribuitorului, data fabricaţiei, termenul de garanţie şi valabilitate, cantitatea netă, condiţii de depozitare, lista şi cantitatea substanţelor minerale conţinute. Bidoanele trebuie să fie confecţionate din material plastic, să fie noi (fără zgârieturi, urme de lovituri, etc) şi să fie avizate sanitar.
91. LOTUL 91 - SARE EXTRAFINĂ IODATĂ,
SARE EXTRAFINĂ IODATĂ: Sare pentru uz alimentar este un produs cristalin, care se compune în principal din clorură de sodiu.Sare iodată destinată consumului uman.Sarea nu trebuie să conţină impurităţi.Pentru sarea iodată se folosesc ambalaje care menţin calitatea acesteia şi conţinutul de iod păna la data de durabilitate minimală.Ambalarea se va face în pungi / cutii de carton maxim de 1 kg.Ambalajele se marcheaza prin imprimare sau etichetare.Cutiile vor fi inscripţionte individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
29. LOTUL 29 - COTLET DE PORC HAIDUCESC,
Formă şi dimensiuni: bucăţi fasonate, neregulate, cu forma muşchiului de porc.Aspect exterior: suprafaţă uscată, fără franjuri şi grăsimi, acoperit cu strat subţire de condimente.Culoare: roşie–brun deschis, caracteristică produsului afumat.Aspect în secţiune: structura specifică muşchiului supus tratamentului termic, de culoare roşie–cărămizie, carne de culoare roşcată.Gust şi miros: plăcut specific produsului afumat, fără gust sau miros străin, de stătut, încins, acru, mucegai, rânced.Consistenţă: semitare.Aspect: coloraţie naturală proaspătă, bine fasonată, nu este exagerat de sărat, condimentat, are gust şi miros plăcut.Marcare şi etichetare: denumirea unităţii producătoare, denumirea sortimentului, data lotului produs, data expirării.Produsul să fie însoţit de certificatul de calitate avizat de Ministerul sănătăţii..
95. LOTUL 95 - APA MINERALA NATURALA CARBOGAZOASA/CARBOGAZIFICATA,
APA MINERALA NATURALA CARBOGAZOASA/CARBOGAZIFICATA AMBALATA LA 0,5 L / PET Descriere :Apa minerala naturala carbogazoasa/carbogazificata, termen de garantie 12 luni. Produsele ofertate trebuie să îndeplinească inclusiv cerinţele prevăzute în O.U.G. 97/2001, privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor (M.O. 349/2001) cu modificările şi completările ulterioare şi Legea 150/2004 privind siguranţa alimentelor, modificată şi completată cu Legea 412/18 octombrie 2004.Aspect : Lichid limpede, incolor, fara sedimente, fara particule in suspensie . Apa potabilă trebuie să fie sanogenă şi curată, îndeplinind următoarele condiţii de calitate: a) să fie lipsită de microorganisme, paraziţi sau substanţe care prin număr ori concentraţie, pot constitui un pericol potenţial pentru sănătatea umană; b) să îndeplinească cerinţele minime prevăzute în tabelele 1A, 1B şi 2 din anexa nr. 1 la Legea nr. 458/2002;c) să respecte prevederile art. 5-8 şi 10 din Legea nr. 458/2002; d) termen de valabilitate : minim 6 luni de la data livrării.Gust si miros placut , acidulat , caracteristic , fara gust si miros strain.. Calitatea apei va fi confirmată prin mijloace de determinare fizico-chimice şi microbiologice, conform Legii 458/2002 completată prin Legea 311/2004. Furnizorul răspunde pentru calitatea produselor în cadrul termenului de garanţie. Produsele depreciate în perioada de garanţie, precum şi cele care prezintă vicii ascunse vor fi înlocuite gratuit de furnizor.Ambalaj : Recipienţi din material plastic, cu capacitate de 0,5 L/pet . Toate ambalajele sunt nefacturabile. Ambalajele trebuie să fie curate, lipsite de corpuri străine şi nu trebuie să prezinte pierderi de lichid. Etichetare : Produsele oferite vor fi obligatoriu marcate (etichetate) cu elemente de identificare prevăzute în actele normative (H.G.106/2002 privind etichetarea produselor alimentare – M.O. Nr. 147/2002 cu completările şi modificările ulterioare) şi se v o r regăsi atât în certificatul de calitate sau declaraţia de conformitate, cât şi pe ambalajul exterior, astfel: denumirea produsului, numele şi adresa producătorului, numele şi adresa distribuitorului, data fabricaţiei, termenul de garanţie şi valabilitate, cantitatea netă, condiţii de depozitare, lista şi cantitatea substanţelor minerale conţinute. Bidoanele trebuie să fie confecţionate din material plastic, să fie noi (fără zgârieturi, urme de lovituri, etc) şi să fie avizate sanitar..
45. LOTUL 45 - VINETE COAPTE, TOCATE SI CONGELATE,
Vinete coapte, tocate si congelateCuloare specifica, gust si miros caracteristic, fara miros si gust strain; in termen de valabilitate si declaratie de conformitate.Calitatea produsului va fi atestata la livrare prin prezentarea certificatului de calitate si conformitate.Ambalajul trebuie să asigure păstrarea integritaţii si calitaţii produsului.Vinete coapte congelate ambalate la pungi 2,5 kg.Pungile vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informatii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Modalitatea de pregatire pentru consum;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
40. LOTUL 40 - CARTOFI PAI CONGELATI,
CARTOFI PAI CONGELATI: Cartofi curăţaţi de coajă, tăiaţi, fără lovituri mecanice, fără defecte provocate de boli sau daunători fără gust sau miros străin, fără corpuri străine, dimensiuni minim 10/10 mm. Culore:aurie, textură pufoasa şi un gust deosebit, timp redus de preparere, consum redus de ulei.Calitatea produsului va fi atestata la livrare prin prezentarea certificatului de calitate si conformitate.Ambalajul trebuie să asigure păstrarea integritaţii si calitaţii produsului.Cartofi pai congelati ambalaţi la pungi 2,5 kg.Pungile vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informatii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Modalitatea de pregatire pentru consum;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
96. LOTUL 96 - APA MINERALA NATURALA CARBOGAZOASA 1,5-2.00 L/PET,
APA MINERALA NATURALA CARBOGAZOASA/CARBOGAZIFICATA AMBALATA LA 1,5 -2 L / PET Descriere :Apa minerala naturala carbogazoasa/carbogazificata, termen de garantie 12 luni. Produsele ofertate trebuie să îndeplinească inclusiv cerinţele prevăzute în O.U.G. 97/2001, privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor (M.O. 349/2001) cu modificările şi completările ulterioare şi Legea 150/2004 privind siguranţa alimentelor, modificată şi completată cu Legea 412/18 octombrie 2004.Aspect : Lichid limpede, incolor, fara sedimente, fara particule in suspensie . Apa potabilă trebuie să fie sanogenă şi curată, îndeplinind următoarele condiţii de calitate: a) să fie lipsită de microorganisme, paraziţi sau substanţe care prin număr ori concentraţie, pot constitui un pericol potenţial pentru sănătatea umană; b) să îndeplinească cerinţele minime prevăzute în tabelele 1A, 1B şi 2 din anexa nr. 1 la Legea nr. 458/2002;c) să respecte prevederile art. 5-8 şi 10 din Legea nr. 458/2002; d) termen de valabilitate : minim 6 luni de la data livrării.Gust si miros placut , acidulat , caracteristic , fara gust si miros strain.. Calitatea apei va fi confirmată prin mijloace de determinare fizico-chimice şi microbiologice, conform Legii 458/2002 completată prin Legea 311/2004. Furnizorul răspunde pentru calitatea produselor în cadrul termenului de garanţie. Produsele depreciate în perioada de garanţie, precum şi cele care prezintă vicii ascunse vor fi înlocuite gratuit de furnizor.. Ambalaj : Recipienţi din material plastic, cu capacitate de 1,5L/pet sau 2L/pet. Toate ambalajele sunt nefacturabile. Ambalajele trebuie să fie curate, lipsite de corpuri străine şi nu trebuie să prezinte pierderi de lichid.Etichetare : Produsele oferite vor fi obligatoriu marcate (etichetate) cu elemente de identificare prevăzute în actele normative (H.G.106/2002 privind etichetarea produselor alimentare – M.O. Nr. 147/2002 cu completările şi modificările ulterioare) şi se v o r regăsi atât în certificatul de calitate sau declaraţia de conformitate, cât şi pe ambalajul exterior, astfel: denumirea produsului, numele şi adresa producătorului, numele şi adresa distribuitorului, data fabricaţiei, termenul de garanţie şi valabilitate, cantitatea netă, condiţii de depozitare, lista şi cantitatea substanţelor minerale conţinute. Bidoanele trebuie să fie confecţionate din material plastic, să fie noi (fără zgârieturi, urme de lovituri, etc) şi să fie avizate sanitar.
27. LOTUL 27 - MUŞCHI FILE PORC CONGELAT,
Descriere: muşchiul file de porc este obţinut prin tranşare, delimitat de cotlet, muschiuleţ şi ceafă şi cuprinde musculatura superioară a porcului. Muşchiul file de porc va corespunde reglementărilor sanitare şi sanitar-veterinare în vigoare.Carnea congelată: are aspect de bloc compact, acoperit cu un strat subţire de cristale fine, nu are miros, iar la decongelare păstrează caracteristicile speciei. Carnea congelată este tare prin lovire cu obiecte tari produce un sunet clar.După decongelare: culoare roz până la roşu.Aspect exterior: se apreciază de preferinţă la lumina naturală, la suprafaţă şi în profunzime.Consistenţă: la suprafaţă un ţesut conjunctiv de acoperire uscat, iar în secţiune umed. Capetele muşchilor sunt lucioase, elastice. Urmele formate prin apăsarea cu degetul a suprafeţei de carne, revin repede, nu se lipesc. Sucul din carne se obţine greu şi este limpede.Miros: plăcut, specific cărnii de porc, se apreciază direct prin mirosirea suprafeţei şi a secţiunii proaspete, nu este admis mirosul de rânced.Ambalarea şi etichetarea: în folie, pachet de 3-5 kg, fiecare pachet va fi însoţit de eticheta care poartă data tranşării, data expirării..
89. LOTUL 89 - BOIA DE ARDEI DULCE,
BOIA DE ARDEI DULCEPulbere fină catifelată, fără puncte de culoare neagră sau albă, culoare uniforma, roşu aprins pănă la portocaliu, gust specific de ardei, plăcut dulceag, fără gust amar sau ranced, fără miros închis de mucegai sau alt miros străin.Mod de ambalare: pungă de cel putin 0,5 kg.Pungile vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea şi adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
78. LOTUL 78 - ZAHAR PUDRĂ,
Zahăr pudră: produs rafinat obţinut din sfeclă de zahăr, sub formă de pudră fină.Culoare alb lucios, omogenă, nelipicioasă, fără aglomerări, fără corpuri străine, miros şi gust dulce.Etichetat ambalat la pungă de hărtie de 0,5 kg-1kg.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
77. LOTUL 77 - ZAHR TOS ALB LA PLIC – 5 GR,
ZAHR TOS ALB LA PLIC – 5 GRProdus rafinat obţinut din sfecla de zahar, sub forma de cristale de granulaţie medie, omogena, uniforme uscate, liber curgatoare, nelipicioase, fără aglomerari, fără corpuri straine, cu gust dulce, fără miros sau gust străin, de culoare alb-lucios.Etichetat, ambalat la plic de 5 gr / 200 pl/cutieCalitatea produsului va fi atestata la livrare prin prezentarea certificatului de calitate.Ambalajele vor fi marcate individual, prin etichetare cu următoarele menţiuni:Denumire adresa si nr de telefon producatorului/distribuitorului;Denumirea produsului;Cantitatea netă;Condiţi de depozitare;Data fabricaţiei si termenul de valabilitate, respectiv menţiunea : a se consuma de preferinţă înainte de data de........
69. LOTUL 69 - MALAI (faina de porumb),
MALAI (faina de porumb): Malaiul furnizat trebuie să respecte, conditiile de calitate, ambalare si inscripţionare.Produs fabricat prin măcinarea porumbului în prealabil degerminat.Produsul MALAI se fabrica conform instrucţiunilor tehnologice si normelor interne aprobate cu respectarea normelor sanitare în vigoare.Proprietăti organoleptice:Culoare : galbena portocalie, specifica porumbului din care provine, cu particule alb - galbui.Miros : caracteristic, fara miros strain.Gust : placut, specific, fara gust amar, fara scraşnet la mestecare.Infestare : lipsaAmbalare: individuală in pungi de 1 kg, din hartie sau din folie. Pungile de mălai de 1 kg vor fi ambalate in pachete de 10 pungi în folie de polietilenă transparenta.Pachetele vor fi inscripţionate individual, cu urmatoarele informaţii:Data minima de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producatorului;Modalitatea de pregatire pentru consum;Marcarea lotului de productie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
67. LOTUL 67 - OREZ PENTRU PILAF,
Orezul este destinat prelucrarii, pentru obţinerea produselor alimentare (PILAF)Condiţiile si caracteristicile pe care trebuie sa le îndeplineasca orezul ofertat si furnizat.Aspect: boabe complet decorticate, fără spărtură, impurităti, corpuri straine.Culoare: alba, translucid, uniformă.Miros: caracteristic, făra miros străin.Gust:plăcut specific.Ambalarea individuală în pungi de 1 kg, in pungi de polipropilenaPungile de orez vor fi ambalate înpreuna, in folie de polietilena, transparentă în pachete de 10 kg fiecare.Atât materialul de ambalat, cat si pachetele trebuie sa fie curate, uscate in stare buna, capabile sa asigure calitatea si durabilitatea produsului.Pe ambalajele individuale trebuie sa fie înscrise următoarele informaţii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producatorului;Modalitatea de pregatire pentru consum;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritiva;Termenul de valabilitate..
68. LOTUL 68 - FAINA ALBA OOO,
FAINA ALBA OOO: Faina este destinată prelucrarii pentru obţinerea produselor alimentare.Faina va fi obţinuta din grau si va trebui sa îndeplineasca condiţiile de calitate, ambalare şi inscripţionare.Faina de grau va respecta proprietaţile fizice si chimice prevazute.Caracteristici:Aspect: masa purverulenta.Culoare: albă.Miros: placut specific fainii de grau, fara mirosuri straine.Gust: normal, putin dulceag, nici amar, nici acru, fara scraşnet la mestecare datorita impuritatilor minerale.Nu se admite prezenta insectelor sau acarienilor în nici un stadiu de dezvoltare.Ambalarea se va face în pungi de 1 kg.Ambalajele de 1 kg vor fi ambalate in baxuri de 10 kg în folie de polietilena transparenta.Pachetele vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de durata, a se consuma înainte de.......;Conţinutu net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producatorului;Modalitatea de pregatire pentru consum;Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
65. LOTUL 65 - CAŞCAVAL DIN LAPTE DE VACĂ,
CAŞCAVAL DIN LAPTE DE VACĂ: Proprietăţi organoleptice:Formă : bucăţi paralelipipedice de aprox. 3 kg, lungime aprox. 25-30 cm, latura aprox. 10 /10cm de dimensiuni uniforme, ambalate în folie vacuumată şi termosudată.Aspect exterior : coajă care acoperă suprafaţa întreagă , curată, netedă, fără cute, pete, crăpături, de culoare gălbuie, uniformă – suprafaţa acoperită cu o peliculă protectoare de parafină, uniform repartizată, fără crăpături sau alte defecte , elastic şi rezistent. Folia de acoperire netedă, bine aplicată, marcată cu termenul de valabilitate.Aspect în secţiune: miez curat,omogen, gras, fără urme de mucegai. Se admit mici goluri alungite de formare şi rare ochiuri de fermentare.Culoarea miezului: uniformă în toată masa, de la galben deschis la galben cenuşiu deschis.Consistenţa miezului: pastă compactă fină, uşor elastică, frecat între degete devine onctuos, la rupere se desface în fâşii.Miros şi gust: plăcut, aromat, caracteristic brânzeturilor opărite cu aromă specifică de caşcaval din lapte de vacă, suficient de sărat, fără nuanţe străine.Termenul de valabilitate cu data ambalării şi data expirării.
28. LOTUL 28 - MUŞCHI FILE AFUMAT,
Formă şi dimensiuni: bucăţi fasonate, neregulate, cu forma muşchiului de porc.Aspect exterior: suprafaţă uscată, fără franjuri şi grăsimi.Culoare: rosie–brun deschis, caracteristică produsului afumat.Aspect în secţiune: structura specifică muşchiului supus tratamentului termic, de culoare roşie – cărămizie, carne de culoare roşcată.Gust şi miros: plăcut specific produsului afumat, fără gust sau miros străin, de stătut, încins, acru, mucegai, rânced.Consistenţă: semitare.Aspect: coloraţie naturală proaspătă, bine fasonată, nu este exagerat de sărat condimentat, are gust şi miros plăcut.Marcare şi etichetare: denumirea unităţii producătoare, denumirea sortimentului, data lotului produs, data expirării.Produsul să fie însoţit de certificatul de calitate avizat de Ministerul sănătăţii..
33. LOTUL 33 - SALAM FIERT AFUMAT,
SALAM TIP SASESC sau ECHIVALENTProdus crud uscat Caracteristici produs : produs fiert afumatFormă şi dimensiuni : forma ovala, lungime minim. 30 - 40 cm . diametru : 40 -70 mm ;Ingrediente .carne de porc, carne de vita, sare, condimente, zaharuri, starter, antioxidant conservant.Aspect exterior şi culoare; înveliş continuu, nedeteriorat, din membrana necomestibila; Fără conţinut de adaosuri proteice de origine vegetală ;Aspect pe secţiune masă compactă , lucioasă compoziţie bine legată, fără aglomerări de grăsime, cu aspect mozaicat de carne de porc şi carne de vita .Gust şi miros : plăcut, specific produselor fierte afumate, condiment universal, fără gust sau miros străin de stătut, încins, acru, mucegai, rânced ;Consistenţă : semitare la suprafaţă şi în zona periferică a secţiunii ;Marcarea si etichetarea : fiecare bucata etichetata individual, denumirea unitatii producatoare, data ambalarii si data expirarii.
88. LOTUL 88 - SARE DE LĂMAIE,
SARE DE LĂMAIEMod de ambalare: ambalat în pungi de maxim 1,00 KgPungile vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
80. LOTUL 80 - CEAI DIVERSE SORTIMENTE DE FRUCTE LA PLIC 2GR/PLIC,
DESCRIERE:Ceai pentru consum colectiv, obţinut din amestec de diverse plante medicinale şi fructe, fără miros închis, de mucegai, ranced sau alt miros particular neplăcut, străin.Ambalat în cutii de carton ce contin 100 plicuri/cutie.Cutiile vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:Data minima de durata, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
79. LOTUL 79 - ZAHAR BRUN LA PLIC – 5 gr.,
Zahar brun plic 5 gr.Produs obţinut din sfeclă de zahăr conţine melasa şi apă, produs brut, sub formă de cristale de granulaţie medie, cu textură umedă şi o structură aglomerată, fără corpuri străine, cu gust mai puţin dulce şi mai bogat, datorită aromei dată de melasă.Fără miros şi gust străin, de culoare brună.Etichetat, ambalat la plic de 5 gr/200pl/cutie.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informatii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producatorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate.
82. LOTUL 82 - OŢET ALIMENTAR,
DESCRIERE:Lichid limpede la slab opalescent fără corpuri străine gust acru caracteristic de oţet de vin de struguri, fără gust străin de concentraţie 9%.Ambalat la sticle(PET) de 1L.Sticlele vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de durata, a se consuma inainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate.
76. LOTUL 76 - ZAHAR TOS ALB – 1 KG,
ZAHAR TOS ALB – 1 KGProdus rafinat obţinut din sfecla de zahar sub formă de cristale de granulaţie medie, omogene, uniforme, uscate, liber curgatoare, nelipicioase, fără aglomerări, fără corpuri străine, cu gust dulce, fără miros sau gust străin de culoare alb lucios.Grad minim de polarizare : 99,70Continut maxim de umiditate :0,06%Continut maxim de zahar invertit:0,4%Etichetat, ambalat la punga de hartie sau folie de 1 kg.Calitatea produsului va fi atestata la livrare prin prezentarea certificatului de calitate si comformitate .Ambalajele vor fi marcate individual prin etichetare, cu urmatoarele menţiuni:Denumire adresa şi nr de telefon producătorului/distribuitorului;Denumirea produsului;Cantitatea netă;Condiţi de depozitare;Data fabricaţiei si termenul de valabilitate respectiv menţiunea , a se consuma de preferinţa înainte de data de....
74. LOTUL 74 - PENNE CU OU DIN FAINA ALBA,
PENNE CU OU DIN FAINA ALBA: Aspect: suprafaţă netedă, mată, fără urme de făină nefrămăntată, îndoituri uşoare sau deformare.Culoare alb-gălbuie uniformă.Miros şi gust caracteristic – fără miros şi gust străin;Corpuri străine –lipsă.Infestare: nu se admite prezenta insectelor în diferite stadii de dezvoltare.Ambalat: folie, pungi 0,50 kg - maxim 5,00 kgPungile vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de durata, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
56. LOTUL 56 - ULEI DE PALMIER,
Ulei de palmier obţinut din pulpa fructului de palmier, cat şi din seminţe.Prezinta o stabilitate oxidativa crescuta, putând fi gatit la temperaturi ridicate şi suportând procese lungi de producţie. Ulei de palmier semi – solid la temperatura camerei.Uleiul de palmier ambalat în recipienţi de 18 kg.Cutiile vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unităţii de greutate;Denumirea si adresa producatorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a producătorului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate.
36. LOTUL 36 - ŞUNCĂ TIP PRAGA ( PORC),
ŞUNCĂ TIP PRAGA ( PORC) sau ECHIVALENTFormă şi aspect exterior: bloc compact cu dimensiuni, forme paralelipipedice corespunzătoare formelor de presare folosite, de culoare roz specifică cărnii de porc fierte.Produsul : se prezintă ambalat în folie de fierbere aderentă la suprafaţă, având la exterior clipsuri metalice de inchidere a foliei.Aspect în secţiune: şunca praga este compactă,formată din bucăţi de carne de porc de culoare roz-roşiatică.Gust şi miros: plăcut specific produsului fiert şi ingredientelor folosite uşor condimentate, fără gust şi miros străin.Consistenţă : fragedă, semitare.Termen de valabilitate: 20 zile la temperatura de 2-4˚C.Prdusul să fie însoţit de certificatul de calitate avizat de Ministerul sănătăţii.Marcare şi etichetare: denumirea unităţii producătoare, denumirea sortimentului , data lotului produs şi data expirării..
90. LOTUL 90 - CIMBRU,
Cimbru, ambalat în pungi/pachete de maxim 0,250 kg.Proprietăţi: frunze mărunţite, uscate, fără particule grosiere, fără impurităţi, de culoare verde-maroniuCu gust şi miros caracteristic de cimbru, fără gust şi miros străin. Pungile vor fi inscripţionate individual cu următoarele informatii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
72. LOTUL 72 - GRIŞ DIN GRAU,
Gris alimentar, obtinut prin prelucrarea (macinarea) graului. Ambalat la un gramaj net de 0,5 kg- 1,0 kg Caracteristici organoleptice:oAspect granular, se admit portiuni vizibile de invelis;oCuloare alb-galbuie, uniforma;oMiros si gust caracteristic, fara miros de mucegai, incins sau alt miros strain;oGust caracteristic, putin dulceag, fara gust amar, acru sau alt gust strain, fara scrasnet la mestecare (datorita impuritatilor minerale: pamant, nisip, etc.).Conditii de depozitare: Spatiile de depozitare trebuie sa fie uscate, curate, dezinfectate, deratizate si bine aerisite.Nu se admite prezenta insectelor sau acarienilor în nici un stadiu de dezvoltare.Ambalarea se va face în pungi de 0,5 – 1,0 kg.Pachetele vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de durata, a se consuma anainte de.......;Conţinutu net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producatorului;Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate.
54. LOTUL 54 - MARGARINĂ VEGETALA,
MARGARINĂ VEGETALA: Aspect: compact nesfaramicios, uscat în secţiunea proaspăt tăiata.Culoare: alb-gălbuie specifica. Grăsimi vegetale.Miros şi gust specific.Mod de ambalare: cutie de plastic de pană la 500gr.Cutiile vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de durata, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
34. LOTUL 34 - PATEU PORC 30 GR / CUTIE,
PATEU DE PORC 30 GR/CUTPATE DE PORCPateul porc: reprezintă o gustare uşoara şi gustoasa si se incadreaza in categoria produselor din carne sterilizate, grupa pateuri.Ingrediente: ficat de porc, slanina, sorici, apă, ulei vegetal, proteina vegetală din soia ,sare iodată, muştar. condimente.Caracteristicile produsului:- pasta alifioasa omogena;- culoare: galbui-roz;-gust si miros specific produsuluiAmbalat: cutii de 30 grAspectul ambalajului-exterior : Cutii din folie de aluminiu cu cheita, nebombate de 30 gr, închise etanş fara fisuri sau scurgeri de continut, corect si vizibil marcate cu toate elementele de identificare : cantitate neta, ingrediente, informatii energetice. Toate vor fi inscriptionate in limba romana. Aspectul ambalajului-interior : Cutii vernisate in interior, fara pete de sulfura de fier.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii.Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
17. LOTUL 17 - BANANE PROASPETE,
BANANE - coapte, întregi, tari, sănătoase, curate, fără paraziţi, fără deteriorări , fără lovituri, fără curbură anormală, fără deteriorări cauzate de temperatura joasă, fără umiditate exterioară, fără miros şi/sau gust străin, ambalate.BANANELE vor fi ambalate în cutii de carton de 10-20 kg.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:- Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;- Conţinutul net exprimat în unităţi de greutate;- Denumirea şi adresa producătorului;- Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;- Termenul de valabilitate..
52. LOTUL 52 - PATE VEGETAL DIN DIVERSE LEGUME SI CU AROME,
PATE VEGETAL DIN DIVERSE LEGUME SI CU AROME: Pateul vegetal: reprezintă o gustare uşoara, pentru perioadele de post, sau pentru persoanele vegetariene.Ingrediente: apă, ulei vegetal, hidrogenat, proteina vegetală din soia ,sare iodată, muştar.Ambalat:cutii 100grAmbalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate.
73. LOTUL 73 - MINIBAGHETE 0,040 KG.,
Numele produsului : minibagheteGrupa: panificaţie.Gramaj : 0,040 KgCompoziţie : făină albă de grâu 650, apă, drojdie, sare iodată,gluten.Aspect exterior: produsul are forma alungită de batonaş de 10-12 cm, rotunjită, cu coaja galben-aurie.Aspect interior: miez elastic, fără aglomerări, cu pori uniformi.Gust şi miros: plăcut specific produsului bine copt.Acest produs este destinat tuturor consumatorilor putând fiind consumat în orice moment al zilei.Termen de valabilitate 48 de ore.Mod de prezentare: saci plastic cu 100 buc minibaghete în fiecare sac, etichetaţi cu data ambalării şi data expirării.( fiecare sac in lazi pvc curate sau cutii carton.).
87. LOTUL 87 - PIPER NEGRU BOABE,
PIPER NEGRU BOABEDESCRIERE:Ingrediente: piper sub formă de boabe întregi şi uscate.Mod de utilizare: piperul se foloseşte în bucătărie.Boabe de culoare brună gri sau neagră, cu diametru de 2,5-5mm, miros caracteristic picant şi aromat gust arzător fără miros şi gust străin de mucegai sau alt miros particular neplăcut.Mod de ambalare: ambalaj de maxim 1 kgPungile vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:Data minimă de durata, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producatorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
86. LOTUL 86 - PIPER NEGRU MĂCINAT,
PIPER NEGRU MĂCINAT: Sortiment de piper măcinat.Aspect: pulbere fină care trece integral prin sită cu ochiuri de 1 mm.Culoare cenuşie.Miros şi gust, caracteristic, picant, arzător.Nu se admit adaosurile de substanţe în scopul mascarii defectelor, falsificării proprietăţilor organoleptice.Mod de ambalare: ambalaj de maxim 1 kgPungile vor fi inscripţionte individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de duratâ, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
64. LOTUL 64 - BRÂNZĂ TOPITĂ 140/280GR/ CUT. (8/16 triunghiuri),
BRÂNZĂ TOPITĂ 140/280GR/ CUT.(8/16 triunghiuri): Forma: bucăţi triunghiulare cu suprafaţă netedă, lucioasă, fără coajă, fără mucegai, fără crăpături, folia de acoperire netedă, curată, bine aplicată. Fiecare cub(17,5 gr) etichetat, marcat cu termenul de valabilitate.Aspect în secţiune: pastă curată, omogenă, fără găuri de fermentaţie, fără aglomerări sau găuri de aer, fără cristale de săruri.Culoare : de la alb-gălbui, culoare uniformă, consistenţă moale de cremă onctuasă, până la uşor tare şi elastică.Miros şi gust: plăcut caracteristic brânzeturilor , fără gust şi miros străin.Ambalajul folosit să fie avizat de Ministerul sănătăţii.Termen de valabilitate: să aibă data ambalării şi data expirării pe fiecare cutie..
62. LOTUL 62 - BRÂNZA TELEMEA PROASPĂTĂ, CALIT. I DIN LAPTE DE VACĂ,
BRÂNZA TELEMEA PROASPĂTĂ, CALIT. I DIN LAPTE DE VACĂ Forma: bucăţi paralelipipedice cu bază pătrată, cu suprafaţă curată,nu se admit bucăţi cu suprafeţe mucegăite, înmuiate , îngălbenite sau urme de impurităţi.Culoare : albă, uşor gălbuie, uniformă în toată masa.Aspect în secţiune: pastă curată uniformă, fără impurităţi , fără mucegai, fără aspect buretos, se admit goluri de presare şi ochiuri de fermentare.Consistenţă: masă compactă, semitare, legată, de consistenţă uniformă, se taie uşor fără a se sfărâma , nu se admite consistenţă cretoasă , gumată.Miros şi gust: plăcut, specific brânzei telemea proaspătă din lapte de vacă cu aromă bine exprimată, usor acrişor, uşor sărat, fără nuanţe străine de aromă – amar, de iod, de furaj, de fermentaţie străină, de chimicale, metale , etc.Saramură acidificată: aspect – lichidul de saramură să nu se întindă , fără corpuri străine, fără sfărâmături de brânză in suspensie.Culoare: alb-lăptoasă, uşor gălbuie.Gust : plăcut de fermentaţie lactică, uşor sărat, nu se admite gust de iod, amar, mucegai.Ambalare : saci şi cutii plastic de 15 kg. Ambalajul folosit să fie avizat de Ministerul sănătătii. Elemente de identificare imprimate pe ambalaj: masă netă fără saramură, termen de valabilitate cu data ambalării şi data expirării..
60. LOTUL 60 - UNT 200 GR/BUC,
UNT 200 GR/BUC:Natura bunului: produs destinat sectorului restaurant.Culoare : alb - gălbuie până la galben deschis, uniform în toată masa, cu luciu caracteristic la suprafaţa şi în secţiune.Aspect în secţiun:.suprafaţă continuă, fără picături vizibile de apă, fără goluri de aer.Consistenţă:la temperatura de 10-12˚C masa onctuasă, compactă, omogenă, nesfărâmicioasă.Miros: plăcut cu aromă bine exprimată, fără nuanţe străine de aromă ( mucegai). Se examinează prin mirosire şi degustare.Gust : plăcut, aromat specific de unt proaspăt, fără gust străin.Proprietăţi fizico-chimice: grăsime 80-82% (unt 200 gr/buc)Temperatură de livrare max. 4-8˚C.Ambalare : la pachet de 15gr , ambalajul să fie din hârtie aluminizată. Pe fiecare ambalaj să aibă data ambalării şi data expirării..
61. LOTUL 61 - UNT 10 GR/BUC,
UNT 10 GR/BUC Natura bunului: produs destinat sectorului restaurant.Culoare : alb - gălbuie până la galben deschis, uniform în toată masa, cu luciu caracteristic la suprafaţa şi în secţiune.Aspect în secţiun:.suprafaţă continuă, fără picături vizibile de apă, fără goluri de aer.Consistenţă:la temperatura de 10-12˚C masa onctuasă, compactă, omogenă, nesfărâmicioasă.Miros: plăcut cu aromă bine exprimată, fără nuanţe străine de aromă ( mucegai). Se examinează prin mirosire şi degustare.Gust : plăcut, aromat specific de unt proaspăt, fără gust străin.Proprietăţi fizico-chimice: grăsime 80-82% (unt 10 gr/buc)Temperatură de livrare max. 4-8˚C.Ambalare : la pachet de 10gr , ambalajul să fie din hârtie aluminizată. Pe fiecare ambalaj să aibă data ambalării şi data expirării..
58. LOTUL 58 - LAPTE UHT 1,5 % GRASIME,
1.DESCRIERE: Lapte de vaca obtinut in instalatii UHT, 1,5% grasime, ambalat in cutii de carton de 1000 ml.Ingrediente: lapte de vaca integral standardizat, pasteurizat, grasime 1,5%.Proprietati organoleptice: oAspect: lichid omogen, lipsit de impuritati vizibile;oConsistenta fluida;oCuloare alb, cu nuanta galbuie, uniforma in toata masa;oMiros si gust placut, dulce, fara miros si gust strain, se admite gustul de fiert.Proprietati fizice si chimice: ograsime: 1,5%±0,1%Produsul contine lactoza.Produsul nu contine organisme modificate genetic.AMBALARE: laptele de vaca UHT se ambaleaza in cutii de carton imprimate, captusite la interior cu folie de polietilena si folie de aluminiu, ce impiedica contactul intre lapte si aer, ce confirma produsului termen de valabilitate ridicat. Termen de valabilitate pana la 5 luni.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
55. LOTUL 55 - ULEI DE GATIT,
ULEI DE GATIT: Produs din floarea soarelui, dublu rafinat, ambalat la litru în sticle din material plastic (PET), sigilate, care trebuie să fie curate, uscate, fără miros străin şi închise etans pentru a nu permite contactul cu aerul sau pierderi prin scurgeri de produs.Aspect limpede fară suspensii sau sedimente.Culoare galbenă, miros plăcut, fără miros străin, gust plăcut.Ambalat în recipient de 1 litru.Recipenţi vor fi inscripţionaţi individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitati de greutate;Denumirea si adresa producatorului;Modalitatea de pregatire pentru consum;Marcarea lotului de productie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate.
16. LOTUL 16 - VARZĂ ALBĂ,
DESCRIERE:Varză albă căpăţână bună, curată, tare, cu frunze puternic ataşate,fără leziuni puternice ale frunzelor de protecţie, fără umiditate exterioară, fără deprecieri cauzate de dăunători, fără lovituri şi deteriorări, fără deprecieri cauzate din cauza gerului, fără gust sau miros străin.Ambalare: sac 10-15kg.Calitatea produsului va fi atestată la livrare prin prezentarea certificatului de calitate şi conformitate.Condiţii de ambalare: ambalajele trebuie să asigure păstrarea integrităţii si calităţii pe timpul transportului.Marcarea: ambalajele vor fi marcate individual prin etichetare.Garanţie şi condiţii de livrare.Termenul de valabilitate va fi în funcţie de sortimentul de legumă..
14. LOTUL 14 - VERDEAŢĂ PĂTRUNJEL,
DESCRIERE:Verdeaţa să fie sortată, curată, fără alte plante, să nu fie afectată de boli, dăunători, fără pămant sau resturi vegetale, culoare verde închis, cu miros şi aspect specific soiului.Să fie ambalată: lăzi, cutii, saci de plasă.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:- Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;- Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;- Denumirea şi adresa producătorului;- Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;- Termenul de valabilitate..
10. LOTUL 10 - ARDEI IUTE,
Aspect: ardei iuţi verzi, din acelaşi soi, apropiaţi ca mărime şi culoare.Culoare: verzi.Consistenţă: ardei iuţi fermi, fără exemplare moi.Gust şi miros: specific ardeiului iute, fără gust si miros străin.Ambalare: saci plasă, cutii carton, caserole PVC maxim 5kg.Calitatea: I.Calitatea produsului va fi atestată la livrare prin prezentarea certificatului de calitate şi conformitate.Condiţii de ambalare: ambalajele trebuie să asigure păstrarea integritătii şi calităţii pe timpul transportului.Marcarea: ambalajele vor fi marcate individual prin etichetare.Garanţie şi condiţii de livrare:Termenul de valabilitate va fi în funcţie de sortimentul de legumă..
9. LOTUL 9 - ARDEI GRAS,
Ardei gras: întregi, sanătoşi, proaspeţi, curaţi, tari, fără vătămări, fără urme de îngrăşământ sau produse fitofarmaceutice toxice.Culoare specifică soiului.Fară gust sau miros străin.Ambalare: sac 5-10 kg.Calitatea produsului va fi atestată la livrare prin prezentarea certificatului de calitate şi conformitate.Condiţii de ambalare: ambalajele trebuie să asigure păstrarea integrităţii şi calităţii pe timpul transportului.Marcarea: ambalajele vor fi marcate individual prin etichetare.Garanţie şi condiţii de livrare:Termenul de valabilitate va fi în funcţie de sortimentul de legumă..
6. LOTUL 6 - USTUROI USCAT,
Calitatea I, bulbi tari, sănătoşi şi curaţi, fără urme de mucegai, zvântaţi, ajunşi la maturitate, nu se admit bulbi vătămaţi de ger sau soare.Consistenţă: bulbi întregi, de formă regulară, culoarea caracteristică soiului, de calibru 30-50 mm fără defecte provocate de o dezvoltare vegetativă anormală, bulbii trebuie să fie suficienţi de strânşi şi neîncolţiţi, să corespundă documentelor tehnice normative de produs şi normelor sanitare în vigoare.Nu se admit impurităţi (pământ, rădăcini uscate, frunze), fără gust şi miros străin.Produsul va fi ambalat corespunzător, în ambalaje curate şi uscate (lăzi, saci de plasă).Sacii de plasă / lăzile vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:- Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;- Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;- Denumirea şi adresa producătorului;- Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;- Termenul de valabilitate..
4. LOTUL 4 - ŢELINĂ RĂDĂCINĂ,
Ţelină rădăcină: Sortată, spălată, ambalată în saci de plasă.Miros şi aspect, specifice, fără urme de pământ, rozătoare sau mucegai.Fără crăpături, fără tija florală.Produsul va fi ambalat corespunzător, în ambalaje curate şi uscate (lăzi, saci de plasă).Sacii de plasă / lăzile vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:- Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;- Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;- Denumirea şi adresa producătorului;- Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;- Termenul de valabilitate..
81. LOTUL 81 - BORŞ DIN TARATE DE GRAU,
DESCRIERE:Borşul este lichidul tulbure albicios, cu gust acru şi înţepător, cu care acrim ciorbele.Borşul reprezintă un produs natural, care are la baza procesul de fermentaţie al tărăţei.Acest tonic natural conţine multe minerale, complexul de vitamina B şi multă vitamina CIngredientul de bază al borşului este tărăţea de grau.Ingrediente: apă,tărăţe de grău, făină de malţ.Cantitate netă(kg/buc/L) 1Ambalat la sticle (pet) de 1L.Sticlele vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:Data minima de durata, a se consuma inainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
49. LOTUL 49 - CASTRAVETI ÎN OŢET – CAL. I,
Castraveti în oţet : castraveţi 6-9 cm în soluţie oţet cu adaos de condimente, uşor crocanţi, gust dulce acrişor, produs sterilizat, fară conservanţi chimici.Ambalat în borcane etichetate. Borcan capacitate neta 4250g, cantitatea neta castraveţi, fără lichid 2300g.Borcanele vor fi inscriptionate individual cu următoarele informaţii:Data minima de durata, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net, exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
48. LOTUL 48 - CIUPERCI CONSERVA – CAL. I,
Ciuperci calitatea I, tăiate, cu aspect plăcut fara impuritaţi.Substanţă uscată (ciuperci) înte 180-260 gr.Gust si miros placut, specific produsului,fara gust şi miros strain.Ambalate în cutii cu greutatea minima, 360 gr.Cutiile vor fi inscriptionate individual cu urmatoarele informţii:Data minima de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unităţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de productie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
44. LOTUL 44 - LEGUME CONGELATE,
LEGUME CONGELATE AMESTEC MEXICAN: Amestec de legume congelate diverse, prefierte congelate.Aspect: legumele divizate sau boabe, sănătoase, curate ajunse la maturitate de consum, neatacate de boli,sau dăunători.Culori variate, caracteristice, fiecărui produs în parte, fără devieri de culoare.Gust şi miros plăcut, specifice fiecărui soi de legume.Fără miros şi gust străin.După fierbere să păstreze gustul caracteristic fiecărui produs.Ambalate în pungi de maxim 2,5 kg.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
50. LOTUL 50 - GEM DIN FRUCTE – DIVERSE SORTIMENTE – 20 GR/BUC,
Gem de diferite fructe.Aspect omogen gelificat, culoare miros şi gust caracteristic fructelor componente.Fară miros şi gust străin.Ambalarea individuală în cutii de 20g /bucata.Cutiile vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:Data minima de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Marcarea lotului de producţie ce dâ posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
19. LOTUL 19 - MERE PROASPETE,
Merele trebuie să fie: întregi, sănătoase, fără putregai sau alterări, pulpa să nu fie afectată de boli, fără umezeală externă anormală, fără miros şi/sau gust străin, să fie de bună calitate, să prezinte forma, calibrul şi coloraţia soiului respectiv, ambulate.MERELE vor fi ambalate în cutii de CARTON/LEMN/PLASTIC de 5-10-15 kg.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:- Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;- Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;- Denumirea şi adresa producătorului;- Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;- Termenul de valabilitate..
37. LOTUL 37 - FILE DE SALAU CONGELAT,
FILE DE SALAU CONGELAT: File de salau congelat calitatea.I , bucăţi intregi, 300-500gr/bucată.Aspect: File de peste întreg, nevătămat, fără semne aparente de boală, fără mucus, nu se admit vătămări mecanice.Culoare: natural specifică.Consistenţă: fermă şi elastică, atat la suprafaţă, cat şi secţiune, urmele ce se formează la apăsarea cu degetu revin repede, carnea bine legată de oase.Miros: placut caracteristic, fără miros de alterare, sau miros străin.Ambalat: bax carton 5-20 kg, pungi polietilena 1 kg, în ambalaj nu se admit aglomerări de gheaţă.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii: Data minima de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului:Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Termenul de valabilitate..
42. LOTUL 42 - LEGUME CONGELATE FASOLE GALBENĂ,
LEGUME CONGELATE FASOLE GALBENA: Fasole galbenă congelata, cu suprafaţă neteda, în funcţie de soi.Culoare galbenă, caracteristică soiului, fara devieri de culoare.Gust si miros placut, caracteristic soiului, fara miros si gust strain.Dupa fierbere, sa se pastreze pastăile întregi şi gustul caracteristic produsului.Ambalate în pungi de 2,5 kgPungile vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informatii:Data minimă de durata, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Modalitatea de pregatire pentru consum;Marcarea lotului de productie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
18. LOTUL 18 - LĂMÂI,
Aspect: întregi, fără tăieturi sau lovituri, sănătoase.Culore gălbui auriu.Miros şi gust specific.Mod de ambalare: în cutii de carton sau plase din plastic.Sacii de plasă / cutiile vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:- Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;- Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;- Denumirea şi adresa producătorului;- Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;- Termenul de valabilitate..
7. LOTUL 7 - CEAPĂ USCATĂ,
Ceapa uscată: bulbi întregi, curaţi, sănătoşi, fără atacuri de boli sau insecte care să le facă impropriu consumul.Fără vătămări produse de frig, fără umiditate exterioară, anormală, suficient de uscată în stadiu de utilizare.Ambalare: sac 5-10 kg.Calitatea I.Calitatea produsului va fi atestată la livrare prin prezentarea certificatului de calitate şi conformitate.Condiţii de ambalare: ambalajele trebuie să asigure păstrarea integrităţii si calităţii pe timpul transportului.Marcarea: ambalajele vor fi marcate individual prin etichetare.Garanţie şi condiţii de livrare: Termenul de valabilitate va fi în funcţie de tipul de legumă..
11. LOTUL 11 - TOMATE,
DESCRIERE:Roşii întregi, sănătoase, cu aspect proaspăt, curate, lipsite de zone verzi vizibile, culoare specifică soiului, tari, fără defecte de formă şi culoare la nivelul epidermei, fără umiditate externă, fără miros sau gust străin, fără afecţiuni cauzate de dăunători.Conţinutul fiecărui ambalaj trebuie să fie omogen şi să conţină numai tomate de aceeaşi origine, soi sau tip comercial, calitate şi calibru.Ambalare: Lădiţă 5-10kg.Calitatea produsului va fi atestată la livrare prin prezentarea certificatului de calitate şi conformitate.Condiţii de ambalare: ambalajele trebuie să asigure păstrarea integrităţii si calitaţii pe timpul transportului.Marcarea: ambalajele vor fi marcate individual prin etichetare.Garantie şi condiţii de livrare:Termenul de valabilitate va fi în funcţie de sortimentul de legumă..
75. LOTUL 75 - (PRĂJITURI) – 70/90/120 GR,
Ecler vienez: 90 gr.Savarina: 120 grSarlota: 70 grAmandina: 100 grDelicia: 70 grCaramel: 70 gr1. Ecler vienez – bucăţi rotunde, glasat la suprafaţă cu fondant sau ciocolată si decorat cu frisca.În secţiune: două coji tip ecler rotunde, unite prin umplutură cu cremă de vanilie.Culoare : specifică componentelor.Gust ,miros: plăcut cu aromă bine exprimată specifică.Umiditate max. 55-60%.Zahăr total max. 45%.Grăsime max. 17%.2. Savarina – bucăţi de forma tronconica, suprafata laterala ondulata, bine insiropata, umpluta neuniform cu frisca batuta si glasat la suprafata cu marmelada.În secţiune: blat de coca cu frisca batuta .Culoare – auriu.Gust şi miros : plăcut cu aromă specifică. 3.Sarlota : bucăţi egale ca marime in forme cubice.În secţiune: un strat de blat de pandispan ,cu doua straturi alternative de sarlota de cacao si vanilie si decorata cu avelina de frisca batuta.Culoare: specifică componentelor .Gust şi miros plăcut cu aromă bine exprimată.4. Amandina : bucăţi cubice, glasate în fondant de cacao,cu grătar de ciocolată,decorate cu avelină de cacao şi un romb de ciocolată.În secţiune: trei straturi de blat însiropat unite prin crema de cacao.Culoare : specifică componentelor.Gust şi miros : plăcut, specific cu aromă bine exprimată,fără nuanţe străine de alte arome.5. Delicia : bucăţi egale ca mărime în forme cubice, două straturi cremă ciocolată.Culoare : maroniu.Gust şi miros : plăcut cu aromă specifică.Umiditate max. 40%.Zahăr total max 45%.Grăsime max. 17%.6. Caramel : bucăţi paralepipedice glasate la suprafaţă cu caramel.În secţiune: patru straturi de foi de ruladă umplute cu trei straturi de cremă, suprafaţa este acoperită cu caramel şi decorată cu avelină din frişcă şi un romb de ciocolată.Culoare: specifică componentelor .Gust şi miros: plăcut cu aromă bine exprimată, specifică .Umiditate : max.40%.Zahăr total max.45%.Grăsime max.17%..
41. LOTUL 41 - SUC DE TOMATE,
SUC DE TOMATE: Produs sterilizat, obţinut din zdrobirea tomatelor, fără conservanţi chimici, ambalat în cutii de carton de 1 L;Etichetat conform H.G.R.nr 106/2002, privind etichetarea alimentelor.Cutiile să nu fie deformate.Cutiile vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:Data minima de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producatorului;Marcarea lotului de productie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
46. LOTUL 46 - ROŞII ÎN BULION,
Roşii în bulion: roşii întregi, decojite în bulion produs sterilizat fără conservanţi chimici, ambalat în borcan 720gr.Borcanele vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii: Data minima de durata, a se consuma inainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producatorului;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
1. LOTUL 1 - MIERE PORŢIONATĂ CUTIE 20 GR,
Mierea produs natural obţinut de albine în exclusivitate din nectarul florilor.Aspect: curat, omogen, fără inpurităţi, fără spumă.Consistenţă: masa fluidă, văscoasă, omogenă.Culoare: specifică nectarului florilor din care provine, galben deschis pănă la galben pronunţat.Miros şi gust: gust pronunţat dulce cu arome discrete, specifică nectarului florilor din care provine.Ambalajele se marcheaza prin imprimare sau etichetare.Mod de ambalare: cutie de plastic de 20 gr.Cutiile vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:- Data minima de durată, a se consuma înainte de.......;- Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;- Denumirea si adresa producătorului;- Marcarea lotului de productie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;- Valoarea nutritiva;- Termenul de valabilitate..
25. LOTUL 25 - PULPĂ PORC DEZOSATĂ, CONGELATĂ,
Descriere: pulpa de porc este obţinută prin tranşare, delimitată anterior de secţiunea ce o separă de cotlet, fără os, muşchiuleţ, margine de fleică şi cuprinde musculatura posterioară a pulpei. Carcasa de porc, din care rezultă pulpa, va corespunde reglementărilor sanitare şi sanitar – veterinare în vigoare.Carnea congelată: are aspect de bloc compact, acoperit cu un strat subţire de cristale fine, nu are miros, iar la decongelare păstrează caracteristicile speciei. Carnea congelată este tare, prin lovire cu obiecte tari, produce un sunet clar.După decongelare: culoarea – la suprafaţă variază în funcţie de specie şi vârstă respectiv culoare roz până la roşu. La apăsarea cu degetul sau cu cuţitul cald, locul capătă o culoare roşie, vie, intensă.Consistenţă: fermă şi elastică, atât la suprafaţă cât şi în secţiune. Urmele formate prin apăsarea cu degetul a suprafeţei de carne revine repede. Sucul din carne este limpede.Miros: plăcut, specific cărnii de porc; se apreciază direct, prin mirosirea suprafeţei şi a secţiunii proaspete.Ambalarea şi etichetarea: în folie, pachet de 3-5 kg , fiecare pachet va fi însoţit de eticheta care poartă data tranşării, data expirării..
8. LOTUL 8 - FASOLE USCATĂ,
DESCRIERE:Aspectul, culoarea, mirosul şi gustul trebuie să fie caracteristice fasolei sănătoase, cu boabe dezvoltate normal, ajunse la maturitate, fără miros şi gust străin.Umiditate: maxim 14%.Corpuri străine: maxim 2%.Mod de ambalare: ambalaje de maxim 1kg.Pungile vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:- Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;- Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;- Denumirea şi adresa producătorului;- Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;- Valoarea nutritivă;- Termenul de valabilitate..
15. LOTUL 15 - VERDEAŢĂ LEUŞTEAN,
DESCRIERE:Verdeaţa să fie sortată, curată, fără alte plante, să nu fie afectată de boli, dăunători, fără pămant sau resturi vegetale, culoare verde închis, cu miros şi aspect specific soiului.Să fie ambalată: lăzi, cutii, saci de plasă.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:- Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;- Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;- Denumirea şi adresa producătorului;- Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;- Termenul de valabilitate..
70. LOTUL 70 - PESMET,
Pesmet ambalat la un gramaj net de 500 g – 1,00 kgDescriere :Produsul Pesmet este fabricat din făina alba de grau, sirop de glucoza, grăsime vegetală nehidrogenată de palmier, afanatori: bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, sare iodata, conservant.Pachetele vor fi inscripţionate individual, cu urmatoarele informaţii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producătorului;Modalitatea de pregatire pentru consum;Marcarea lotului de productie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
20. LOTUL 20 - NECTARINE,
Nectarine Calitatea I. NECTARINE să fie întregi, sănătoase, curate, fără umiditate exterioară anormală, neafectate de putrezire, urme de boli sau vătămări, cu aspect proaspăt, la un grad de dezvoltare şi coacere corespunzător , ţinându-se seama de criteriile de soi, perioada de recoltare şi zona de producere.NECTARINELE/PIERSICILE vor fi ambalate în cutii de CARTON/LEMN/PLASTIC de 5-10 kg.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:- Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;- Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;- Denumirea şi adresa producătorului;- Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;- Termenul de valabilitate..
13. LOTUL 13 - VERDEAŢĂ MĂRAR,
DESCRIERE:Verdeaţa să fie sortată, curată, fără alte plante, să nu fie afectată de boli, dăunători, fără pămant sau resturi vegetale, culoare verde închis, cu miros şi aspect specific soiului.Să fie ambalată: lăzi, cutii, saci de plasă.Ambalajele vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:- Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;- Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;- Denumirea şi adresa producătorului;- Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;- Termenul de valabilitate..
5. LOTUL 5 - MORCOVI PROASPEŢI,
Morcov: rădăcinile netede cu aspect proaspăt, cu formă regulară, fără fisuri sau crăpături, neramificaţi, fără defecte de formă, de coloraţie, fără tendinţe de încolţire, fără umiditate externă, uscaţi, fără miros sau gust străin.Ambalare: sac 5 kg.Calitatea produsului va fi atestată la livrare prin prezentarea certificatului de calitate şi conformitate.Condiţii de ambalare: ambalajele trebuie să asigure păstrarea integrităţii şi calităţii pe timpul transportului.Marcarea: ambalajele vor fi marcate individual prin etichetare.Garanţie şi condiţii de livrare: Termenul de valabilitate va fi în funcţie de acest tip de legumă..
23. LOTUL 23 - PULPE DE PUI DEZOSATE, FĂRĂ PIELE, CONGELATE,
Descriere: pulpa de pui trebuie să fie de calitatea I. Pulpa de pui reprezintă porţiunea anatomică obţinută prin secţionarea circulară în jurul pulpei superioare şi inferioare, stratul muscular, cu margini fasonate.Aspect: să fie intactă din punct de vedere al prezentării, să fie curată fără nici un fel de corpuri străine vizibile (mizerie sau sânge), să nu aibă mirosuri străine, să nu aibă oase rupte proeminente. Carnea congelată are aspect de bloc compact, acoperit cu un strat subţire de cristale fine de gheaţă, nu are miros, iar la decongelare păstrează caracteristicile speciei. Carnea congelată este tare, prin lovire cu obiecte tari produce un sunet clar. Examenul organoleptic al cărnii congelate va consta în aprecierea aspectului exterior la lumina naturală.După decongelare: suprafaţă umedă, uneori poate avea o peliculă uscată,fără modificare evidentă a ţesutului.În secţiune: netedă şi umedă, fără a fi lipicioasă şi fără a prezenta urme de alterare.Culoarea musculaturii: roz-roşiatic ,caracteristică pulpei de pui.Consistenţa musculaturii: fermă, elastică, nu se admite consistenţă înmuiată.Miros şi gust: la suprafaţă şi în secţiune : miros plăcut, caracteristic cărnii de pasăre fără miros străin.Caracteristicile bulionului: curat, transparent cu nuanţă opalescentă, fără sediment, fără grăsime topită la suprafaţă sub formă de peliculă sau insule.Ambalare: în pungi, greutatea produsului 1 kg/punga cu 4 buc, aproximativ 200- 250 grame bucata, fiecare pachet purtând termenul de valabilitate, data tranşării, data expirării.Fiecare transport va fi însoţit de certificat de sănătate publică veterinară..
12. LOTUL 12 - CASTRAVEŢI,
DESCRIERE:Castraveţi intacţi, sănătoşi, proaspeţi, tari, curaţi, fără gust amar, fără umiditate externă, anormală, fără gust şi miros străin.Ambalaţi: sac 5-10 kg.Calitatea produsului va fi atestată la livrare prin prezentarea certificatului de calitate şi conformitate.Condiţii de ambalare: ambalajele trebuie să asigure păstrarea integrităţii şi calitaţii pe timpul transportului.Marcarea: ambalajele vor fi marcate individual prin etichetare.Garanţie şi condiţii de livrare.Termenul de valabilitate va fi în funcţie de sortimentul de legumă..
2. LOTUL 2 - OUĂ DE GĂINĂ,
Ouă consum A-L>=63g<73gOuăle se vor livra din categoria ouă proaspete şi clasa de ouă mari peste 63 gr.Conditii tehnice de calitate:Coaja nevătămată, curată, de formă normală, uscată, camera de aer mobilă, albuşul translucid, gălbenuşul vizibil şi uşor aplatizat, miros şi gust caracteristic oului proaspăt.Nu se admit ouă sparte.Condiţii de marcare: vor fi marcate vizibil cu data expirării, marcare individuală.Condiţii de ambalare : în cofrage de carton aşezate în poziţie verticală cu varful în jos.Ambalajele vor fi curate, uscate, fără miros străin sau mucegaiuri, nu se admit ouă murdare cu excremente de gaină sau alte impuritaţi..
24. LOTUL 24 - PIEPT DE PUI DEZOSAT, FĂRĂ PIELE, CONGELAT,
Descriere: pieptul de pui reprezintă porţiunea anatomică obţinută prin secţionarea în jurul regiunii pectorale, stratul muscular, cu margini fasonate fără să cuprindă piele şi os.Aspect: pieptul bine dezvoltat, îmbrăcat cu muşchi pe toată lungimea sternului, carnea flexibilă (se simte la palpare), curată, fără resturi de conţinut intestinal sau impurităţi mecanice.Carnea congelată are aspect de bloc compact, acoperit cu un strat subţire de cristale, nu are miros, iar la decongelare păstrează caracteristicile speciei. Carnea congelată este tare prin lovire cu obiecte tari produce un sunet clar. La carnea congelată nu se admite deformarea carcaselor.După decongelare: suprafaţă umedă, uneori poate avea o peliculă uscată, fără modificare evidentă a ţesutului.În secţiune: netedă şi umedă, fără a fi lipiciosă şi fără a prezenta urme de alterare.Culoarea musculaturii: roz – roşiatic, caracteristică pieptului de pui.Consistenţa musculaturii: fermă , elastică, nu se admite consistenţă înmuiată;Miros şi gust: la suprafaţă si în secţiune miros plăcut, normal fără miros străin, caracteristic cărnii de pasăre.Caracteristicile bulionului – curat , transparent cu nuanţă opalescentă, fără sediment, fără grăsime topită la suprafaţă sub formă de peliculă sau insule.Ambalare: în pungi de 1-2 kg, fiecare pachet va fi însoţit de eticheta care poartă termenul de valabilitate, data tranşării, data expirării..
22. LOTUL 22 - PULPĂ VITĂ DEZOSATĂ CONGELATĂ,
Descriere: Pulpa de vită este obţinută prin tranşare, delimitată anterior de secţiunea ce o separă de antricot, muşchi, margine de fleică şi cuprinde musculatura posterioară a pulpei. Carcasa de vită din care rezultă pulpa va corespunde reglementărilor sanitare şi sanitar - veterinare în vigoare.Carnea congelată: Are aspect de bloc compact, acoperit cu un strat subţire de cristale fine, nu are miros, iar la decongelare păstrează caracteristicile speciei.Carnea congelată este tare, prin lovire cu obiecte tari, produce un sunet clar.După decongelare: aspect: la suprafaţă, peliculă uscată, în secţiune uşor umedă, la atingere cu degetul senzaţii de rece, fără a se lipi, ţesut conjunctiv alb-sidefiu şi elastic.Culoare: la suprafaţă peliculă de culoare roşie aprinsă, până la roşu închis maroniu, în funcţie de specie şi vârstă. În secţiune – culoare caracteristică pulpei de vită, roşu intens;Miros: plăcut, specific cărnii de vită; se apreciază direct prin mirosirea suprafeţei;Consistenţa: fermă si elastică, atât la suprafaţă cât şi în secţiune. Urmele formate prin apăsare cu degetul revin repede. Bulionul care se scurge din carne se obţine greu şi este limpede.Ambalare şi etichetare: în folie, pachete de 3 – 5 kg, fiecare pachet va fi însoţit de eticheta care poartă data tranşării, data expirării..
47. LOTUL 47 - PASTA DE TOMATE CONCENTRATIE 24%,
Produs îmbuteliat in cutii de 800 grame, cu cheie de deschidere, închise ermetic şi sa corespundă urmatoarelor cerinte:Aspectul bulionului trebuie sa fie de masă omogena, densa, să nu prezinte urme de alterare( fermentaţie, mucegai);Culoarea trebuie sa fie roşu aprins pana la căramiziu, uniforma în toată masa.Cutiile sa nu fie deformate.Concentraţia de tomate sa fie de minim 24%;Cutiile vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:Data minima de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producatorului;Marcarea lotului de productie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
26. LOTUL 26 - CEAFĂ PORC FĂRĂ OS, CONGELATĂ,
Ceafa de porc fără os este musculatura din regiunea cervicală fără suportul osos degresată bine fasonată. Se admite la suprafaţă prezenţa unui strat intermitent de 0,5 cm slănină cu evidenţierea fluxului rămas pe muşchi. Prezintă extremităţile drepte şi este bine fasonată, fără tăieturi în masa musculară, franjuri sau resturi osoase.Proprietăţi organoleptice:Starea termică - congelată.Aspect: la suprafaţă peliculă uscată, în secţiune uşor umedă, ţesutul conjunctiv alb–sidefiu şi elastic; la atingerea cu degetul senzaţie de rece fără a se lipi.Culoarea: La suprafaţă peliculă de culoare roz până la roşu, în secţiune culoare caracteristică.Consistenţă: Formă elastică atât la suprafaţă, cât şi în secţiune, urmele ce se formează cu degetul revin repede, sucul din carne se obţine greu şi este limpede.Miros: Plăcut caracteristic.Caracteristicile grăsimii: Grăsimea de culoare albă, alb roză, moale la frecare senzaţie de unsuros.Caracteristicile bulionului: Limpede aromat, la suprafaţă apar steluţe sau insule de grăsime cu miros plăcut.Reguli pentru verificarea calităţii:Verificarea calităţii se face pe loturi, la fiecare lot se verifică:-ambalarea, marcarea, proprietăţile organoleptice;-starea termică.Marcarea:Ceafa de porc se marchează prin ataşarea unei etichete care cuprinde cel puţin următoarele informaţii:-denumirea sortimentului;-denumirea producătorului;-menţionarea speciilor de animale de la care provine carnea;-data de fabricaţie, ambalare şi termen de valabilitate;-menţionarea tratamentelor termice utilizate (produs congelat);-marca de identificare care atestă că produsele au fost obţinute în unităţi de tăiere autorizate sanitar veterinar prevăzute în legislaţia în vigoare precum şi că produsele au fost supuse controalelor în vigoare şi care respectă prevederile Regulamentului nr 852/2004 /CE.Fiecare livrare va fi însoţită de certificatul de calitate, declaraţie de conformitate.Transportul se face în vehicule închise, răcite în prealabil şi prevăzute cu instalaţie frigorifică pentru a asigura menţinerea temperaturii necesară păstrării calităţii produselor pe tot timpul transportului. Mijloacele de transport vor fi autorizate sanitar – veterinar de către organismele specializate..
3. LOTUL 3 - CARTOFI ÎN COAJĂ,
Cartofi: aspect normal caracteristic soiului, proaspeţi, sănătoşi, întregi (minim 95%);Curaţi, acoperiţi bine de coajă, tari, neîncolţiţi, fără defecte externe sau interne care pot afecta calitatea, crăpături, deformări grave, pete sub coajă de culoare gri-albastrui sau negre, lipsiţi de umezeală externă anormală, fără miros sau gust străin.Culoare alb-gălbuie specifică sortimentului.Ambalare: sac 20-25kg.Calitatea I.Calitatea produsului va fi atestat la livrare prin prezentarea certificatului de calitate şi conformitate.Condiţii de ambalare: ambalajele trebuie să asigure păstrarea integritătii şi calităţii pe timpul transportului.Marcarea: ambalajele vor fi marcate individual prin etichetare.Garanţie şi condiţii de livrare: Termenul de valabilitate va fi în funcţie de fiecare tip sortiment de legume..
43. LOTUL 43 - LEGUME CONGELATE MAZARE,
LEGUME CONGELATE MAZARE: Mazăre verde boabe congelată, cu suprafata neteda, în funcţie de soi, cu diametru caracteristic fiecarui soi in parte. Culoare verde, caracteristica soiului, fără deviere de culoare. Gust si miros placut, caracteristic soiului,fara miros si gust strain.Dupa fierbere sa se păstreze boabele întregi, iar gustul caracteristic fiecarui produs.Ambalat în pungi de 2,5 kg.Pungile vor fi inscripţionate individual cu următoarele informaţii:Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;Denumirea si adresa producatorului;Modalitatea de pregatire pentru consum;Marcarea lotului de producţie ce da posibilitatea de identificare a produsului;Valoarea nutritivă;Termenul de valabilitate..
21. LOTUL 21 - MĂSLINE NEGRE,
Măsline de masă, fructe sănătoase, cu pulpă rezistentă la apăsare, ajunse la maturitate, nealterate, să prezinte aspectul, culoarea, consistenţa şi gustul caracteristic tipului comercial şi soiului în funcţie de tratamentul la care a fost supus, fără gust şi miros străin.Tipul: măsline negre naturale în saramură cal I, marime (calibru) mediu.Ambalare: cutii plastice sau metalice 3-5kg.Cutiile vor fi inscripţionate individual cu urmatoarele informaţii:- Data minimă de durată, a se consuma înainte de.......;- Conţinutul net exprimat în unitaţi de greutate;- Denumirea şi adresa producătorului;- Marcarea lotului de producţie ce dă posibilitatea de identificare a produsului;- Valoarea nutritivă;- Termenul de valabilitate..
32. LOTUL 32 - SALAM TIP SIBIU,
Produs crud uscat.Caracteristici produs:Formă şi dimensiuni: lungime minim 40 cm; diametru 45 -70 mm.Ingrediente: carne de porc, slănină, sare, condimente, zaharuri, culturi, starter, antioxidant conservant.Aspect exterior şi culoare: înveliş continuu, nedeteriorat, acoperit cu pulbere de mucegai de culoare alb cenuşiu, fără conţinut de adaosuri proteice de origine vegetală.Aspect pe secţiune masă compactă: lucioasă compoziţie bine legată, fără aglomerări de grăsime, cu aspect mozaicat de carne de porc şi grăsime.Gust şi miros: plăcut, picant, specific produselor maturate, condiment universal, fără gust sau miros străin de stătut, încins, acru, mucegai, rânced.Consistenţă: tare la suprafaţă şi în zona periferică a secţiunii.Marcarea şi etichetarea: fiecare bucată etichetată individual, denumirea unităţii producătoare, data ambalării şi data expirării..