Cantina de Ajutor Social este compartiment în cadrul Serviciul Strategii, Servicii Sociale şi Relaţia cu ONG-urile, servici aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Caransebeş. În conformitate cu Legea 208/1997, Cantina de ajutor social Caransebeş, prestează servicii sociale, gratuite sau contra cost, persoanelor aflate în situaţii economico-sociale sau medicale deosebite, care se află în imposibilitatea de a-şi ...
Cantina de Ajutor Social este compartiment în cadrul Serviciul Strategii, Servicii Sociale şi Relaţia cu ONG-urile, servici aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Caransebeş. În conformitate cu Legea 208/1997, Cantina de ajutor social Caransebeş, prestează servicii sociale, gratuite sau contra cost, persoanelor aflate în situaţii economico-sociale sau medicale deosebite, care se află în imposibilitatea de a-şi asigura minimum de subzistenţă, ce constau în pregătirea şi servirea a două mese zilnic, de persoană, prânz şi cina, în limita alocaţiei de hrană prevăzută de reglementările legale.
Potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii achizitiilor publice nr.98/2016 pentru a putea încheia contracte de furnizare produse alimentare necesare pentru prepararea hranei zilnice la Cantina de Ajutor Social Caransebeş, se impune demararea unei proceduri de achiziţie publică.
Direcţia de Asistenţă Socială, în calitate de autoritate contractantă, doreşte să achiziţioneze produse alimentare, respectiv: pâine şi produse de patiserie, carne de porc, pui şi peşte, preparate şi semipreparate din carne de porc, conserve din carne de porc, peşte, legume şi fructe, produse lactate şi ouă, produse alimentare diverse, fructe şi legume proaspete, dulciuri pentru Cantina de ajutor social Caransebeş.
Cantitatea maxim estimată a se achiziţiona, pînă la data de 31.12.2021, poate varia fiind stabilită în funcţie de numărul de beneficiari şi alocaţia zilnică stabilită pentru un beneficiar, conform legislaţiei în vigoare.
Autoritatea contractantă îşi rezervă dreptul ca pe perioada contractului să achiziţioneze doar cantitatea necesară anului respectiv, în funcţie de necesarul efectiv de consum şi de existenţa creditelor bugetare cu aceasta destinaţie aprobate de ordonatorul de credite.
Valoarea totală estimată a contractului de furnizare produse alimentare, specificate pe loturi în anexele 1-7, s-a determinat având ca bază de calcul valoarea estimata a contractelor de furnizare similare atribuite în ultimele 12 luni, precum şi valoarea estimata a achiziţiilor directe, preţurile practicate în mod curent pe piaţă, inflaţia din 2020- la produsele de bază preţurile înregistrând o creştere la produsele de bază, energie electrică, gaze şi combustibili.
De asemenea se are în vedere eficienţa utilizării fondurilor şi a sumelor plătibile pentru îndeplinirea contractului.