Obiectul contractului de achiziţie publică îl constituie furnizarea, respectiv pregătirea, prepararea şi livrarea zilnică a hranei pentru elevii Şcolii Gimnaziale Andrei Şaguna, comuna Barcani si la scolile si gradinitele aflate in coordonarea acesteia, sub forma de pachet alimentar pentru 349 beneficiari. Calculul valorii estimate a avut la baza fondurile bugetare alocate acestui program şi preţul maxim fără TVA, rezulând ...
Obiectul contractului de achiziţie publică îl constituie furnizarea, respectiv pregătirea, prepararea şi livrarea zilnică a hranei pentru elevii Şcolii Gimnaziale Andrei Şaguna, comuna Barcani si la scolile si gradinitele aflate in coordonarea acesteia, sub forma de pachet alimentar pentru 349 beneficiari. Calculul valorii estimate a avut la baza fondurile bugetare alocate acestui program şi preţul maxim fără TVA, rezulând o cantitate maximă de aproximativ 51.294 pachete alimentare.
Furnizarea produselor alimentare se va efectua după cum urmează:
- zilnic intre orele 10:00- 11:00 la fiecare structura a şcolii asa cum este mentionat in documentatia de atribuire.
Prin Hotărârea nr.4/15.03.2024 a Consiliului de Administratie al Scolii Gimnaziale Andrei Şaguna Barcani, s-a hotărât ca:
- suportul alimentar constă într-un pachet alimentar, având în vedere faptul că nu există cantină sau spaţiu amenajabil în scopul servirii mesei, compus după variantele orientative de meniu, redate mai jos:
1. Sandvici cu unt, şuncă, caşcaval şi legume (roşii, castravete, salată, etc.)
2. Sandvici cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude (gogosar, varza, morcov).
Autoritatea contractantă propune următoarele variante de meniu tip sandvici, in completarea celor mai susmentionate:
1. Sandvici cu cotlet porc: baghetă/chiflă, cotlet porc, salată, roşii.
2. Sandvici cu salam uscat: baghetă/chiflă, salam uscat, caşcaval, salată, ardei.
3. Sandvici cu şuncă de porc/pui: baghetă/chifla, şuncă de porc/pui, caşcaval, salată, ardei/roşii.
Pachetul alimentar trebuie să conţină şi un fruct intreg la alegere: mere, portocale, banane, mandarine/ clementine. etc. (care va fi diversificat).
Principiile care trebuie respectate în pregătirea mâncării pentru copii:
1. Nu se adaugă aditivi alimentari, conservanţi sau orice alt tip de potenţiatori de arome şi gust;
2. Evitarea mâncărurilor care solicită un efort digestiv puternic sau care au efect excitant ori a căror combinaţie produce efecte digestive nefavorabile;
3. Mâncarea livrată trebuie pregătită în dimineaţa zilei în care se serveşte, păstrându-se în condiţii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, precum si in conditii igienico-sanitare si la temperaturi corespunzătoare, conform legislaţiei în vigoare.
Continutul pachetului alimentar cat si tipul acestuia vor putea fi adaptate in functie de modificarile survenite in legislatia aplicabila si cerintele beneficiarului.