Prin aplicatiile specifice implementate in cadrul diferitelor departamente, angajatii vor putea introduce date specifice activitatii derulate si vor putea intretine astfel baza de date geospatiala centralizata. Soluţia va asigura managementul geospaţial integrat, fiind un instrument de gestiune unitară a spaţiului public si de standardizare a procedurilor de lucru, centralizând efortul direcţiilor, serviciilor şi compartime...
Prin aplicatiile specifice implementate in cadrul diferitelor departamente, angajatii vor putea introduce date specifice activitatii derulate si vor putea intretine astfel baza de date geospatiala centralizata. Soluţia va asigura managementul geospaţial integrat, fiind un instrument de gestiune unitară a spaţiului public si de standardizare a procedurilor de lucru, centralizând efortul direcţiilor, serviciilor şi compartimentelor printr-o reprezentare unitară, facilă, cu interacţiune grafică a tuturor datelor disponibile la nivelul administraţiei publice locale.
Sistemul informatic pentru digitizarea activitatii primariei SMART VILLAGE va avea un efect pozitiv prin:
- Asigurarea transparentei informatiilor si serviciilor publice
- Eliminarea birocratiei, ineficientei si a timpului cetateanului
- Accesibilitate ce va permite accesul cetatenilor spre serviciile primariei
- Eficenta si eficacitate: eliminarea deplasarii cetatenilor la giseele primariei si lipsa limitarii date de orarul de functionare .
- Siguranta si protejarea confidentialitatii datelor
- Scalabilitatea:aplicatia va putea face fata unui nivel de incarcare continu si crescator
Ca urmare a implementarii acestei platforme se preconizează obţinerea urmatoarelor imbunatatiri la
nivelul comunitatii :
informatiile gestionate in cadrul UAT vor fi stocate in siguranta.
riscul pierderii si coruperii datelor va fi redus.
viteza de obtinere a unei informatii si viteza de probare a veridicitatii informatiei va creste.
aglomeratia din primarie prin interactiunea online cu cetatenii va scadea.
durata de oferire a unor servicii catre cetateni si mediul de afaceri se va optimiza considerabil, serviciile digitale avand in grad ridicat de disponibilitate (de pana la 99%)
timpul de raspuns catre cetateni si mediul de afaceri precum si costul de accesare a unei informatii sau a unui serviciu va fi redus substanţial
Tinand cont de cele de mai sus, se poate observa importanta digitalizarii datelor.
Estimarea valorii contractului mai sus mentionat s-a realizat prin insumarea valorilor aferente cuprinse in devizul general intocmit de catre proiectantul de specialitate si in conformitate cu regulile privind estimarea valorii contractelor de achiziţie publică prevăzute în Legea nr. 98/2016, pe baza necesarului minim si maxim de resurse alocate si a preturilor existente pe piata care definesc astfel de activitati.
Valoarea maxima pentru aceasta achizitie, a fost estimata in bugetul indicativ al proiectului, aprobat prin Contractul de finantare nr. 146374/23.12.2022 la o valoare totala de 561.775,00 lei fara TVA astfel:
• Avand in vedere devizul general, elaborat de catre proiectantul de specialitate, cat si in conformitate cu prevederile Hotararii 907/2016 privind aprobarea continutului - cadru al documentatiei tehnico-economice aferente investitiilor publice, precum si a structurii si metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investitii si lucrari de interventii, cuprinde cheltuielile prevazute la cap./subcap:
4.5 Dotari: 152.900,00 lei fara TVA
4.5.1 Echipamente hardware Data Center: 21.700,00 lei fara TVA
4.5.2 Statii de lucru individuale si echipamente de imprimare/ scanare/ copiere: 122.300,00 lei fara TVA
4.5.4 Infrastructura suport IT (de ex. UPS, HVAC, etc.): 8.900,00 lei fara TVA
4.6 Active necorporale:408.875,00 lei fara TVA
4.6.1 Licente: 108.000,00 lei fara TVA
4.6.2 Instalare, configurare si punere in functiune: 219.875,00 lei fara TVA
4.6.3 Servicii informatice: 81.000,00 lei fara TVA
De aici rezulta valoarea furnizarii, a configurarii si a punerii in functiune de 561.775,00 lei fara TVA.
Valoarea de 561.775,00 lei fara TVA reprezinta valoarea la care se vor raporta ofertele in evaluare (valoarea prezentei proceduri de atribuire).
Conform valorii estimate prin Bugetului Indicativ, bugetul trebuie respectat si va face parte integranta a contractului de finantare.
Facem mentiunea că aceasta achzitie este cuprinsa în Programul anual al achiziţiilor publice pe anul 2024.
Cheltuielile aferente proiectului si a depunerii proiectului au fost aprobate prin H.C.L. nr. 15/ 26.02.2024 privind aprobarea proiectului, a cheltuielilor aferente proiectului si a depunerii proiectului ,,Furnizare, instalare, configurare şi punere în funcţiune infrastructură suport IT si sistem informatic pentru digitalizarea activitatii primariei in cadrul proiectului "Dezvoltare infrastructura TIC (sistetme inteligente de management) in Comuna GURBĂNEŞTI, Judeţul CALARASI".