Conform Ordinului 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, prin capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, în corelare cu toate cerinţe prevăzute în Ordinului 5487/1494/2020 conduc la creşterea numărului de Entităţi publice dotate / sprijinite...
Conform Ordinului 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, prin capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, în corelare cu toate cerinţe prevăzute în Ordinului 5487/1494/2020 conduc la creşterea numărului de Entităţi publice dotate / sprijinite pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2 prin implementarea acestui tip de proiect şi pentru cele 3 unităţi de învăţământ pentru care se depune prezentul proiect.
În tot acest context general, având în vedere faptul că şi în cadrul şcolii au fost depistate persoane cu COVID, lipsa implementării acestui proiect va duce nu doar la trecerea ca scenariul roşu, ci posibil chiar la imposibilitatea de a mai desfăşura orele chiar şi în forma lor on-line dacă va creştere numărul cadrelor didactice pozitive.
In acest scop s-a depus in cadrul Programului de finantare “Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritara 9 Protejarea Sanatatii populatiei in contextul pandemiei cauzate de COVID 19, Obiectivul specific 9.1 Cresterea capacitatii de gestionare a crize sanitare COVID-19, Consolidarea capacitatii unitatilor de invatamant Preuniversitare de stat in vederea gestionarii situatiei de pandemie generata de virusul SARS-COV- 2, proiectul cu denumirea “Creşterea capacităţii de răspuns la răspândirea virusului COVID – 19 în unităţile de învăţământ", COD SMIS: 145035.
CLAUZĂ SUSPENSIVĂ: “Procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică este iniţiată sub incidenţa prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de obtinerea finantarii nerambursabila prin programul de finantare Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritara 9 Protejarea Sanatatii populatiei in contextul pandemiei cauzate de COVID 19, Obiectivul specific 9.1 Cresterea capacitatii de gestionare a crize sanitare COVID-19, Consolidarea capacitatii unitatilor de invatamant Preuniversitare de stat in vederea gestionarii situatiei de pandemie generata de virusul SARS-COV- 2. Semnarea contractului de achiziţie publică fiind posibilă doar în situaţia în care se respectă dispoziţiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice. Având în vedere dispoziţiile Legii 98/2016 privind achiziţiile publice şi H.G. nr. 395/2016, cu modificările şi completările ulterioare, Autoritatea Contractantă precizează că va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziţiei vor fi asigurate prin semnarea contractului de finantare.
În cazul în care, indiferent de motive, finantarea nu va fi obtinuta, pe o perioada de 6 luni de la data aprobarii raportului procedurii, procedura de atribuire se va anula de drept, în condiţiile în care nu există o altă sursă de finanţare, în conformitate cu prevederile art.212 alin.(1) lit.c) teza 2 din Legea 98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică. Ofertanţii din cadrul acestei proceduri înţeleg că Autoritatea Contractantă nu poate fi considerată răspunzătoare pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire, indiferent de natura acestuia şi indiferent dacă Autoritatea Contractantă a fost notificată asupra existenţei unui asemenea prejudiciu. Ofertanţii din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiţiilor speciale de mai sus/clauzei suspensive, asumându-şi întreaga răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situaţia descrisă. Perioada maxima pentru care operează clauza suspensiva este de 6 luni, astfel încât, in cazul in care condiţia semnării contractului de finanţare nu este îndeplinita, procedura de atribuire este anulata."
Solicitarile de clarificari se depun cu 9 zile inainte de termenul limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractanta va raspunde solicitarilor de clarificari/participare, inainte de data limita de depunere a ofertelor cu 5 zile.