In conformitate cu Referatul de necesitate nr. 129948 din 04.11.2022 întocmit de Direcţia Tehnică Dezvoltare – Birou Întreţinere şi Reparaţii Clădiri din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia şi aprobat de reprezentantul legal al autorităţii contractante, este necesară realizarea unui sistem de colectare deşeuri prin realizarea unor puncte de colectare dotate cu module pentru platforme supraterane pentru colectarea selec...
In conformitate cu Referatul de necesitate nr. 129948 din 04.11.2022 întocmit de Direcţia Tehnică Dezvoltare – Birou Întreţinere şi Reparaţii Clădiri din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia şi aprobat de reprezentantul legal al autorităţii contractante, este necesară realizarea unui sistem de colectare deşeuri prin realizarea unor puncte de colectare dotate cu module pentru platforme supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor, moderne şi performante, care să contribuie la eforturile comunităţii de dezvoltare economico- socială durabilă şi de protejare a mediului.
Obiectivul general al contractului este acela de asigurare a unor servicii moderne şi performante de salubrizare în Municipiul Alba Iulia prin:
- colectarea corectă a deşeurilor,
- îmbunătăţirea indicatorilor de colectare, pe categorii de deşeuri,
- creşterea calităţii serviciilor de depozitare şi preluare a deşeurilor colectate,
- modernizarea punctelor gospodăreşti şi îmbunătăţirea imaginii oraşului.
Platformele vor fi realizate prin alipirea mai multor module, vor avea înălţimea de aproximativ 2100 mm, adâncimea de aproximativ 1510 mm, iar lungimea va varia în funcţie de numărul de module care compun platforma. Ansamblul de module va forma o incintă comună, iar pe capete, platforma se va închide cu câte un perete demontabil.
Trapele vor fi prevăzute cu câte un sistem de control acces cu cartelă, prevăzut cu cititoarede carduri anti vandal. Aceste sisteme vor permite depozitarea deşeurilor doar de către cetăţenii arondaţi, fiecare dintre aceştia putând deschide trapele cu ajutorul cardurilor sau tagurilor de acces. Sistemele de control acces vor fi conectate la un kit fotovoltaic montat pe punctul de colectare sau la reţeaua de distribuţie energie electrică.
Pentru montarea acestor containere modulare, se vor efectua lucrări pentru realizarea postamentului pe care vor fi fixate, după cum urmează:
- Curăţarea suprafeţei de vegetaţie,
- Demolare betoane vechi,
- Decopertarea stratului vegetal şi a pământului în grosime de aproximativ 30 cm,
- Transportul pământului sau molozului rezultat din decopertare şi demolări,
- Realizarea unui strat de fundaţie sau reprofilare din piatră spartă compactată cu grosimea de minim 30 cm,
- Realizarea unei plăci din beton armat cu plasă de armătură sudată cu diametru de 6 mm şi ochiuri de 100 x100 mm, cu o grosime de 15 cm.