Caracteristici minimale 1.1. Tinând seama de tolerantele admise cartofii trebuie sa fie: - cartofi calitatea 1, calibru de min. 45mm , anul de productie toamna 2016 ,sanatosi , curati , acoperiti foarte bine cu coaja , neîncoltiti ,lipsiti de defecte externe sau interne care sa afecteze aspectul general al produsului, calitatea si prezentarea în ambalaj cum ar fi: - crapaturi , taieturi, muscaturi, vânatai sau asperitati ma...
Caracteristici minimale 1.1. Tinând seama de tolerantele admise cartofii trebuie sa fie: - cartofi calitatea 1, calibru de min. 45mm , anul de productie toamna 2016 ,sanatosi , curati , acoperiti foarte bine cu coaja , neîncoltiti ,lipsiti de defecte externe sau interne care sa afecteze aspectul general al produsului, calitatea si prezentarea în ambalaj cum ar fi: - crapaturi , taieturi, muscaturi, vânatai sau asperitati mai mari de 5 mm adâncime; - înverzire (culoare verde deschis care nu depaseste 1/8 din suprafata si care poate fi îndepartata prin cojire normala nu constituie defect): - deformari grave; - pete sub coaja de culoare gri-albastru sau negre care depasesc 5 mm adâncime; - patare ruginie, gauri sau inimi negre sau alte defecte interne; - vatamari datorate înghetului; - umezeala externa anormala; - miros si/sau gust strain; 1.2. Omogenitate Continutul fiecarui ambalaj trebuie sa fie uniform si sa contina numai cartofi având aceeasi origine, soi, calitate, culoare a cojii, culoare a miezului si marime. 1.3. Ambalare Cartofii trebuie ambalati astfel încât produsul sa fie bine protejat si sa se asigure o aerisire adecvata. Materialele folosite la ambalarea cartofilor trebuie sa fie curate si de o calitate care sa evite producerea unor stricaciuni interne sau externe a produsului. 1.4. Prezentare Cartofii trebuie livrati în ambalaje adecvate în: - saci de plasa / rafie. CEAPA USCATA : CERINTE DE CALITATE : BULBI INTREGI , SANATOSI , CURATI , SUFICIENTI DE USCATI , FARA UMIDITATE EXTERIOARA, ANORMALA, FARA MIROS SI GUST STRAIN , FARA VATAMARI PRODUSE DE GER, DE CULOARE CARACTERISTICA SOIULUI, NEINCOLTITI , CALIBRU : MINIM 4 CM , AMBALATA IN SACI DE PLASA.