Furnizare branza telemea de vaca-800kg, conform fisei tehnice: Proprieta?i organoleptice: Aspect a. la exterior: - Bucati întregi, cu suprafata curata, pe care pot apare seminte de negrilica; se admit urme de sedila; - Se admit bucati deformate cu rare crapaturi la suprafata; b. în sectiune (la taiere transversala) - Se admit goluri de presare si ochiuri de fermentare; - Nu se admite pasta neomogena, cu impuritati, roscata,...
Furnizare branza telemea de vaca-800kg, conform fisei tehnice: Proprieta?i organoleptice: Aspect a. la exterior: - Bucati întregi, cu suprafata curata, pe care pot apare seminte de negrilica; se admit urme de sedila; - Se admit bucati deformate cu rare crapaturi la suprafata; b. în sectiune (la taiere transversala) - Se admit goluri de presare si ochiuri de fermentare; - Nu se admite pasta neomogena, cu impuritati, roscata, galbena sau cu mucegai si nici aspect buretos Consistenta - Masa compacta, legata, de consistenta uniforma, se rupe usor fara a se sfarâma; - Nu se admite consistenta cretoasa, nu se admite consistenta cauciucoasa; - Se admit consistenta usor sfaramicioasa. Culoare: - Alba pâna la nuanta usor galbuie, uniforma în toata masa. Miros si gust: - Placut, specific brânzei telemea maturate din lapte de vaca, acrisor, slab sarat; - Nu se admit gusturi si mirosuri straine, de amar, de iod, de furaj, de fermentatie straina, de chimicale, metalic. Saramura de zer acidifiat - Aspect: lichid fara corpuri straine? jitul de saramura nu trebuie sa se întinda, se admit sfarâmaturi de brânza în suspensie; - Culoare: galbena de culoare verzuie? în timpul depozitarii culoarea saramurii poate deveni alb-laptoasa; - Gust: placut de fermenta?ie lactica, sarat; nu se admit gust ?i miros strain. Proprietati fizice ?i chimice: Apa, %max 57 Grasime rapotata la substan?a uscata %min 40 Substan?e proteice, %min 16,5 Clorura de sodiu în telemea, % 2,5……4 Clorura de sodiu în saramura, % 6…..10 Aciditate grade Thomer în saramura de zer, %min 150 Ambalare si marcare Ambalajele cu brânza telemea se prevad la exterior cu o placuta de lemn, care se marcheaza astfel ca sa se asigure durabilitatea si vizibilitatea marcarii, cu urmatoarele specificatii: -marca de fabrica a întreprinderii producatoare; -denumirea sau numarul de ordine al centrului sau sectiei de fabricatie; -denumirea, tipul si calitatea produsului; -data fabricatiei; -masa bruta; -masa neta (fara saramura de zer); -numarul lotului; -numarul de ordine al ambalajului. Fiecare lot de livrare va fi însotit de documentul de certificare a calitatii, întocmit conform dispozitiilor legale în vigoare.