Obiectul contractului îl reprezintă achiziţionarea de microbuze, autobuze electrice noi (cod CPV 34144910-0-Autobuze electrice), cu acţionare complet electrică, destinate transportului public de călători şi staţii de încărcare electrice (cod CPV 42418910-1 Echipament de încărcare)
Prin activităţile/măsurile sprijinite în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 10-Fondul Local, apel de proiecte I.1 M...
Obiectul contractului îl reprezintă achiziţionarea de microbuze, autobuze electrice noi (cod CPV 34144910-0-Autobuze electrice), cu acţionare complet electrică, destinate transportului public de călători şi staţii de încărcare electrice (cod CPV 42418910-1 Echipament de încărcare)
Prin activităţile/măsurile sprijinite în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 10-Fondul Local, apel de proiecte I.1 Mobilitate urbană durabilă I.1.1 –Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziţia de vehicule nepoluante), se urmăreşte creşterea eficienţei transportului public de călători, a frecvenţei, a accesibilităţii şi transferului către acesta de la transportul privat cu autoturisme. De asemenea, se urmăreşte ca utilizarea autoturismelor să devină o opţiune mai puţin atractivă din punct de vedere economic şi al timpilor de parcurs, faţă de utilizarea transportului public de călători, creându-se în acest mod condiţiile pentru reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.
Operatorii economici participanţi la procedura de achiziţie, având ca obiect atribuirea prezentului contract, se obligă să respecte condiţiile specifice legate de principiul DNSH.
Operatorii economici se obligă să pună la dispoziţia achizitorului toate documentele solicitate prin ghiduri, contracte de finanţare, etc., în termenul şi în condiţiile prevăzute în acestea.
În oraşul Borsec respectiv în localităţile Corbu şi Tulgheş nu este organizat un sistem de transport public urban propriu. Cu toate acestea, localităţiile sunt deservite de traseele de transport public ale traseelor judeţene şi regionale care tranzitează oraşul.
Obiectivul general al proiectului este acela de asigurare a unui serviciu eficient şi ecologic de transport public de călători la nivelul Oraşului Borsec şi a Comunelor Corbu şi Tulghes, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport şi de reducere a emisiilor de echivalent CO2 din transport.
Principalele nevoi din perspectiva socio-demografică se rezumă la ameliorarea legăturilor cu aşezările din cadrul "zonei funcţionale" compuse din localităţile Borsec, Corbu şi Tulghes, pentru a facilita accesul populaţiei active la locuri de muncă. Transportul în comun în cadrul zonei funcţionale va trebui să fie accesibil şi persoanelor cu mobilitate redusă (vârstnici). De asemenea, se resimte nevoia conturării unor legături sigure şi atractive către principalele unităţi de învăţământ.
Caietul de sarcini se referă la condiţiile tehnice şi de calitate pe care trebuie să le îndeplinească microbuzele şi autobuzele electrice pentru a fi înmatriculate în vederea folosirii lor pe drumurile publice din România.
Contractul este divizat pe 2 loturi, astfel:
(1) Lotul 1: autobuze nepoluante de 10 m – 2 buc., staţie de reîncărcare lentă – 2 buc., staţie de reîncărcare rapidă – 1 buc.
(2) Lotul 2: microbuze electrice – 2 buc., staţie de reîncărcare lentă – 2 buc.
Detalii privind produsele aferente fiecărui lot în parte se regăsesc în cadrul Caietului de sarcini şi în cadrul fişelor tehnice anexă la caietul de sarcini
Termenul până la care operatorii economici pot transmite solicitările de clarificări/informaţii suplimentare aşa cum s-a menţionat la secţiunea I.3 - 15 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.
In masura în care solicitările de clarificări au fost adresate în termenul precizat în documentaţie, autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatiilor suplimentare in a 11 a zi inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.