9. Branza topita,
Condiţii tehnice de calitate :Aspect general :Aspect exterior : suprafaţă fină, netedă, curată, lucioasă, fără deformări, fără crăpături, fără mucegai, de culoare alb-gălbuie uniformă, pe care se pot vedea adaosuri care-i conferă gustul, folia de acoperire netedă, curată, bine aplicată Aspect interior : masă fină, netedă, curată, lucioasă, fără aglomerări sau goluri, cu o repartiţie uniformă a...
9. Branza topita,
Condiţii tehnice de calitate :Aspect general :Aspect exterior : suprafaţă fină, netedă, curată, lucioasă, fără deformări, fără crăpături, fără mucegai, de culoare alb-gălbuie uniformă, pe care se pot vedea adaosuri care-i conferă gustul, folia de acoperire netedă, curată, bine aplicată Aspect interior : masă fină, netedă, curată, lucioasă, fără aglomerări sau goluri, cu o repartiţie uniformă a aditivilor care-i conferă gust, culoare alb-gălbuie sau specifică adaosurilor, uniformăConsistenţă : moale, onctuoasăMiros : plăcut, aromă specifică sortimentului bine exprimată, se pot percepe aditivii folosiţiGust : plăcut, potrivit de sărată, aromă specifică sortimentului bine exprimată, se percep aditivii folosiţiAmbalare : pachete de hârtie metalizată. Ambalajele trebuie marcate prin tipărire de cerneală sicativă, insolubilă în grăsimi şi care nu pătrunde prin materialul de ambalare, cu următoarele specificaţii : marca de fabrică, tipul şi calitatea produsului, data fabricaţiei, masa netă, ţara, numărul documentului tehnic normativ de produsTransport : expedierea produselor este sarcina furnizorului şi potrivit condiţiei de livrare, se va face numai cu mijloace de transport care trebuie să îndeplinească următoarele condiţii : să fie autorizate sanitar-veterinar, să fie prevăzute şi dotate cu mijloace de ventilaţie şi frigorifice, inclusiv cu aparatura pentru controlul şi înregistrarea temperaturii, să asigure pe toată durata transportului păstrarea nemodificată a caracteristicilor produselor pe tot timpul transportului.Greutate : 140 g.
1. Pulpa intreaga vita dezosata fara coaste,
Condiţii de calitate:Aspect : la suprafata, pelicula uscata, în secţiune usor umeda; tendoane lucioase elastice si tari; suprafete articulare lucioase; lichidul sinovial limpede; tesutul conjunctiv alb-sidefiu si elastic; la atingerea cu degetul senzatie de rece, fara a se lipiCuloare : la suprafata pelicula de la culoare roz pana la rosu; in sectiune culoare caracteristica specieiMiros : placut caracteristic specieiConsistenta : ferma si elastica, atat la suprafata, cat si la sectiune; urmele ce se formeaza la apasare cu degetul revin repede; sucul din carne se obtine greu si este limpedePROPRIETATI CHIMICE :Azot uşor hidrolizabil mgNH3 la 100g max – 35 Reacţia pentru hidrogen sulfurat – negativă Reacţia Kreis – negativă pH – 5,6......6,2Marcare : se marcheaza in locurile si cu specificatiile prevazute de dispozitiile legale sanitar veterinare, precum si cu data sacrificarii Transportul:-se face in vehicule inchise, izoterme, prevazute cu instalatie frigorifica -se transporta numai agatate de carlige-în timpul transportului, fiecare lot de livrare trebuie însoţit de un certificat sanitar veterinar de transport pentru produse de origine animala si de celelalte documente prevazute de legislatia in vigoare..
2. Carcasa porc refrigerata cu slanina,
SPECIFICAŢII TEHNICE DE CALITATE: Semicarcasa de porc trebuie să fie fără cap, fără guşă şi fără extremităţile membrelor de la articulaţiile carpometacarpiene şi tarsometatarsiene. Semicarcasa trebuie să fie fără coadă, fără resturi de organe interne, fără osânză şi fără porţiuni anatomice depreciate lipsă.Despicarea în jumătăţi se face prin secţionarea corpului vertebrelor asfel încât să fie deschis canalul medular pe toată lungimea lui şi să fie scoasă măduva spinării.Suprafaţa cărnii trebuie să fie curată, fără cheaguri, nemurdărită de conţinutul intestinal sau alte impurităţi, curăţată de contuzii sau părţi hemoragice. Plaga de sângerare trebuie să fie curăţată fără cheaguri de sânge sau porţiuni infiltrate cu sânge.Stratul de slănină, inclusiv şoriciul nu trebuie să depăşască 5 cm.Starea termică: Semicarcasa de porc trebuie să fie zvântată în condiţii naturale, având la suprafaţă o pojghiţă uscară şi refrigerată în condiţii în care să asigure în profunzime , la os, temperatura de 0-4 grade C.Proprietăţi organoleptice:Aspect - la suprafaţă, peliculă uscată, în secţiune, uşor umedă, tendoane lucioase elastice şi tari, suprafeţele articulare lucioase, ţesutul conjunctiv alb-sidefiu şi elastic, la atingerea cu degetul a cărnii, senzaţie de rece, fără a se lipi.Culoare - la suprafaţă peliculă de culoare roz până la roşu, la secţiune culoare caracteristică.Consistenţă - fermă şi elastică, atât la suprafaţă, cât şi la secţiune, urmele ce se formează la apăsare cu degetul revin repede.Miros – plăcut, caracteristic.Caracteristicile grăsimii– de culoare albă, albă-roză, moale la frecare, senzaţie de unsuros.Proprietăţi chimiceCaracteristici: Azot uşor hidrolizabil, mgNH3, 100g max. – 35Ph - 6Reacţia pentru hidrogen sulfurat - negativăReacţia pentru identificarea amoniacului - negativăMarcare – carnea se marghează în locurile şi cu specificaţiile prevăzute de dispoziţiile legale sanitar-veterinare, precum şi cu data sacrificării ( ziua, luna şi anul ).Transportul - se face în vehicule închise, izolate, prevăzute cu instalaţie frigorifică, pentru a asigura menţinerea temperaturii pe tot timpul transportului, semicarcasele se transportă numai agăţate în cârlige.Fiecare transport de carne în carcasă va fi însoţit de certificat de calitate şi certificat sanitar-veterinar.PROBE DE VERIFICARE ŞI CONTROLCarnea în carcasă să fie verificată la recepţie din punct de vedere organoleptic, palpabil şi din punct de vedere al aspectului.TERMEN DE LIVRARE: Furnizorul va livra produsul la sediul unitaţii sau secţia exterioara Vânjulet cu mijlocul său de transport, care va fi obligatoriu avizat în acest sens, inclusiv din punct de vedere al P.S.I., al Protecţiei Mediului şi al N.G.P.M..
3. Salam de vara,
Proprietăţi organoleptice : Aspect exterior : calupuri (batoane) nerupte, diametrul minim de 4-5 cm, cu suprafaţa curată, nelipicioasă, fără aglomerări de apă şi grăsime sub membrană, cu înveliş continuu, aderent la compoziţie. Aspect în secţiune : compoziţie compactă, mozaicată, bine legată, fără corpuri străine sau aglomerări de grăsime, se admit rare goluri, cu diametrul de max. 2 mm Gust şi miros : plăcut, specific componentelor şi condimentelor folosite, fără gust şi miros străin (acru, mucegai, rânced ). Uşoară aromă de fum. Consistenţă : semitare, elastică Culoare : specifică produselor afumate şi membranelor utilizate Proprietăţi fizico-chimice : Umiditate : % max 50 Clorură de sodiu : % max 3.0 Azot uşor hidrolizabil (mg NH 3/100 gr) : max 45 Substanţe proteice totale : 15 Grăsime : % max.40 Colagen : % max.20 Termen de valabilitate : min. 15 zile Produsul se fabrică conform reţetei şi instrucţiunilor de lucru, suferind un tratament de fierbere şi dublă-afumare.La fabricarea salamului de vară, nu se va utiliza carne separată mecanic, organe şi amidon sau amidonuri modificate. La fabricarea salamului de vară, se vor utiliza doar carne porc, vită şi slănină.Materialele folosite la ambalare trebuie să fie rezistente, curate, fără miros străin, vor fi avizate de Ministerul Sănătăţii şi trebuie să fie inscripţionate cu următoarele informaţii : denumirea producătorului şi localitatea, denumirea sortimentului, preparate din carne fiartă şi dublu afumată, data fabricaţiei, termenul de valabilitate, condiţii de păstrare.Transport : expedierea produselor este sarcina furnizorului şi potrivit condiţiei de livrare, se va face numai cu mijloace de transport care trebuie să îndeplinească următoarele condiţii : să fie autorizate sanitar-veterinar, să fie prevăzute şi dotate cu mijloace de ventilaţie şi frigorifice, inclusiv cu aparatura pentru controlul şi înregistrarea temperaturii, să asigure pe toată durata transportului păstrarea nemodificată a caracteristicilor nutritive, organoleptice, fizico-chimice şi microbiologice, precum şi protecţia împotriva prafului, insectelor, rozătoarelor, cât şi altor posibilităţi de poluare, degradare şi contaminare atât a produselor transportate, cât şi a ambalajelor..
7. Cozonac,
Produs de patiserie, bogat în umplutură, cu gust şi aromă deosebită. Ingrediente: făină albă de grâu, apă, zahar, drojdie, grăsimi vegetale, lapte, ouă, cacao, miez de nucă, rahat, mac, stafide, ulei vegetal, sare iodată, aromă vanilie, rom. În funcţie de reţeta de fabricaţie, cozonacii mai pot conţine şi alte adaosuri sau substanţe pentru ameliorarea calităţii, avizate sanitar conform reglementărilor în vigoare.Formă: dreptunghiulară, specifică pentru cozonacii cu umplutură la tava, produs bine dezvoltat, neturtit, nedeformat, fără urmă de funingineGust: plăcut, caracteristic unui produs bine copt, dulce, aromat, specific materiilor cu care se unple Culoare: galben-aurie, rumenă, cu suprafaţă mată, lucioasă, fără asperităţi, nearsă Miez: masă uniformă, cu pori fini, fără goluri, fără cocoloaşe, fără urme de făină nefrământată, cu umplutură distribuită uniform pe toată lungimea produsului Mod de ambalare: ambalat individual în pungă de polietilenă inchisă ermetic.Greutate: 1000 gr.
5. Vegeta,
Proprietăţi organoleptice :-să conţină legume deshidratate (morcovi, ceapă, praz, ţelină, păstârnac, pătrunjel rădăcină şi frunze, etc.)-miros: plăcut, aromat, specific legumelor;-gust: sărat, aromat, specific legumelor;-aspect: masa granulată uscată;-culoare: masă heterogenă formată din particule de culoare galbenă, verde, portocalie;-fără miros sau gust străin de mucegai sau alt miros particular neplăcut.Proprietati fizice si chimice :-conţinut legume minim 5%;-sare maxim 65%;-umiditate maxim 8%;-să nu conţină substanţe chimice (aditivi,contaminanţi) neavizaţi de Ministerul Sănatăţii sau peste limitele admise.Ambalare si marcare : -ambalarea se face în ambalaje de carton, caserole sau galeţi pvc de la 1 kg până la 10 kg, ambalaje pe care se marchează: -marca şi fabrica; -denumirea şi tipul produsului; -data fabricaţiei (ziua, luna, anul); -date privind valoarea nutritivă a produsului; -termenul de valabilitate al produsului şi standardul sau norma internă de fabricaţie.Transportul : Transportul produselor se va asigura de către furnizor, până la sediul unităţii achizitoare, este inclus în preţul ofertat şi se efectuează cu mijloace de transport acoperite, curate şi uscate..
10. Smantana,
Condiţii tehnice de calitate :Tip cu conţinut de 15 % grăsimeAspect, culoare şi consistenţă : masă vâscoasă, omogenă, fără aglomerări de grăsime sau substanţe ptoteice, culoare albă până la albă-gălbuie uniformăMiros : plăcut, acrişor, aromat, specific de smântână fermentatăGust : plăcut, acrişor, aromat, specific de smântână fermentatăAmbalare : recipiente în care se transportă smântâna, trebuie să fie ermetic închise ca să se prevină contaminarea chimică sau biologicăTransport : expedierea produselor este sarcina furnizorului şi potrivit condiţiei de livrare, se va face numai cu mijloace de transport care trebuie să îndeplinească următoarele condiţii : să fie autorizate sanitar-veterinar, să fie prevăzute şi dotate cu mijloace de ventilaţie şi frigorifice, inclusiv cu aparatura pentru controlul şi înregistrarea temperaturii, să asigure pe toată durata transportului păstrarea nemodificată a caracteristicilor produselor pe tot timpul transportului.Greutate : 1000 g.
8. Unt,
Condiţii tehnice de calitate :Tip de masă, cu conţinut de 82 % grăsimeAspect general :Aspect în secţiune cu rare picături mici de apă limpede, goluri de aer mici accidentale fără impurităţi.Culoare de la albă gălbuie până la galben deschis, uniformă în toată masa cu luciu caracteristic la suprafaţă şi în secţiune.Consistenţă la temperatura de 10...12ᵒC : masă onctuoasă, compactă, omogenă, nesfărâmicioasăMiros : cu aromă satisfăcătoare fără nuanţe străine de aromăGust : satisfăcător suficient de aromat, fără gust străinProprietăţi chimice : grăsime % 82±0,5, apă+substanţă uscată (fără grăsime) % 26±0,5, din care substanţă uscată (fără grăsime) % 1,5, aciditate, grade, max. 2,8, reacţia de control pentru pasteurizarea smântânii pozitivă, reacţia Kreis pentru gradul de prospeţime negativă corelaţie alb gălbuieAmbalare : pachete de hârtie pergamentată. Ambalajele trebuie marcate prin tipărire de cerneală sicativă, insolubilă în grăsimi şi care nu pătrunde prin materialul de ambalare, cu următoarele specificaţii : marca de fabrică, tipul şi calitatea produsului, data fabricaţiei, masa netă, ţara, numărul documentului tehnic normativ de produsTransport : expedierea produselor este sarcina furnizorului şi potrivit condiţiei de livrare, se va face numai cu mijloace de transport care trebuie să îndeplinească următoarele condiţii : să fie autorizate sanitar-veterinar, să fie prevăzute şi dotate cu mijloace de ventilaţie şi frigorifice, inclusiv cu aparatura pentru controlul şi înregistrarea temperaturii, să asigure pe toată durata transportului păstrarea nemodificată a caracteristicilor produselor pe tot timpul transportului. Greutate : 200 g.
4. Branza telemea,
Proprietăţi organoleptice : Aspect exterior : bucăţi întregi, cu suprafaţa curată, pe care pot apare seminţe de negrilică, se admit urme de sedilă Nu se admit bucăţi cu suprafaţă înmuiată, mucilaginoasă (mizguită), înroşită, îngălbenită sau cu urme de impurităţi. Aspect în secţiune (la tăiere transversală) : se admit rare goluri de presare şi ochiuri de fermentare.Pastă curată, uniformă, poate prezenta seminţe de negrilicăNu se admite pastă neomogenă, cu impurităţi, roşcată, galbenă sau cu mucegai şi nici aspect buretos. Consistenţă : masă compactă, legată, de consistenţă uniformă, se rupe uşor fără a se sfărâma. Nu se admite consistenţă cretoasă, nu se admite consistenţă cauciucoasă.Culoare : albă până la albă cu nuanţă gălbuie, uniformă în toată masa. Miros şi gust : plăcut specific brânzei maturate de lapte de vacă, acrişor, uşor sărat Nu se admit gusturi şi mirosuri stăine, de amar, de iod, de furaj, de fermentaţie străină, de chimicale, metalic.Saramura de zer acidifiat : Aspect : lichid fără corpuri străine, jitul de saramură nu trebuie să se întindă, se admit sfărâmături de brânză în suspensie Culoare : galbenă cu nuanţă verzuie, în timpul depozitării culoarea saramurii poate deveni alb-lăptoasă Gust : plăcut de fermentaţie lactică, sărat, nu se admite gust şi miros străin (de iod, amar, de mucegai).Proprietăţi fizico-chimice : Apă : % max 57 Clorură de sodiu în telemea : % 2,5....4Clorură de sodiu în tsaramură de zer : % 6....10Substanţe proteice : % min 16,5Aciditate grade Thomer în saramură de zer : % min 150 Grăsime raportată la substanţa uscată : % min.42Ambalajele cu brânză telemea se marchează cu următoarele specificaţii : marca de fabrică a întreprinderii producătoare, denumirea sau numărul de ordine al centrului sau secţiei de fabricaţie, denumirea, tipul şi calitatea produsului, data fabricaţiei, masa brută, masa netă, numărul lotului, numărul de ordine al ambalajului.Prin data fabricaţiei se înţelege data ambalării brânzei telemea.Transport : expedierea produselor este sarcina furnizorului şi potrivit condiţiei de livrare, se va face numai cu mijloace de transport care trebuie să îndeplinească următoarele condiţii : să fie autorizate sanitar-veterinar, să fie prevăzute şi dotate cu mijloace de ventilaţie şi frigorifice, inclusiv cu aparatura pentru controlul şi înregistrarea temperaturii, să asigure pe toată durata transportului păstrarea nemodificată a caracteristicilor nutritive, organoleptice, fizico-chimice şi microbiologice, precum şi protecţia împotriva prafului, insectelor, rozătoarelor, cât şi altor posibilităţi de poluare, degradare şi contaminare atât a produselor transportate, cât şi a ambalajelor.
6. Drojdie de bere uscata,
Drojdie de panificatie uscată ambalată la plic cu o greutate neta de 100g. Ingrediente : drojdie de panificaţie uscată, emulgator monostearat de sorbitan. Culoare : crem-deschis Miros : caracteristic de drojdieCaracteristici senzoriale : amestec granular omogen de particule mici, fără aglomerări, de culoare crem – deschis cu miros caracteristic de drojdie.Ambalarea :Ambalajele trebuie să fie fabricate numai din materiale nepericuloase şi adaptate scopului pentru care sunt folosite. Ele nu trebuie să confere produsului nici o substanţă toxică, nici miros sau gust nedorit şi să corespundă reglementărilor legale în vigoare. Informaţiile de pe etichete trebuie să fie în limba româna, indiferent de ţara producătoare, fără a exclude însă prezentarea lor în alte limbi. Transportul : Transportul produselor se va asigura de către furnizor, până la sediul unităţii achizitoare, este inclus în preţul ofertat şi se efectuează cu mijloace de transport acoperite, curate şi uscate..