Autoritatea contractanta, va incheia acorduri cadru pentru 12 luni, cu maxim 4 operatori economici conform prevederilor Legii 98/2016, art. 118, alin. (1), lit. a) fără reluarea competiţiei. Se va organiza etapa finala de licitatie electronică. Autoritatea contractantă va atribui acordurile cadru ofertantului/lor care a/au depus oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic ca urmare a finalizării etapei de licita...
Autoritatea contractanta, va incheia acorduri cadru pentru 12 luni, cu maxim 4 operatori economici conform prevederilor Legii 98/2016, art. 118, alin. (1), lit. a) fără reluarea competiţiei. Se va organiza etapa finala de licitatie electronică. Autoritatea contractantă va atribui acordurile cadru ofertantului/lor care a/au depus oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic ca urmare a finalizării etapei de licitaţie electronică, pe baza criteriului de atribuire prevăzut în documentele achiziţiei - preţul cel mai scăzut. Avand in vedere criteriul de atribuire utilizat, pretul cel mai scazut, clasamentul ofertelor se stabileşte prin ordonarea crescătoare a preţurilor ofertate, ofertele câştigătoare fiind cele de pe primele 4 locuri. Daca în urma evaluarii propunerilor financiare, la finalizarea licitatiei electronice, doua sau mai multe oferte prezentate de operatorii economici au preturi egale (aceeasi valoare) si se claseaza pe acelasi loc, din primele 4 locuri din clasament, autoritatea contractanta va solicita acestora, în vederea departajării, transmiterea de noi propuneri financiare, fără ca acest lucru să afecteze poziţiile superioare în clasament. Acordurile cadru se vor semna cu operatorii economici desemnaţi câştigători la finalizarea procedurii de atribuire, însă vor produce efecte, după expirarea valabilităţii acordurilor cadru aflate în derulare şi/sau dupa expirarea valabilităţii contractelor subsecvente încheiate în executarea acestora, având acelaşi obiect – furnizarea de produse alimentare de acelasi fel. Având în vedere fluctuaţia numărului persoanelor private de libertate pentru care se achiziţionează produsele alimentare, contractele subsecvente vor fi încheiate in funcţie de necesităţile unităţii şi de fondurile bugetare disponibile. Avand in vedere fluctuatia numarului de persoane private de libertate cantitatea maxima a acordului cadru poate fi majorata la solicitarea autoritatii contractante si cu acordul operatorului economic.
Termenul pana la care operatorii economici interesati pot solicita clarificari la documentatia de atribuire: până în a 10 -a zi înainte de data limita pentru depunerea ofertelor. Termenul in care autoritatea contractanta va raspunde consolidat solicitarilor de clarificare: cel târziu în a 5 -a zi inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
Contractele subsecvente se vor încheia fără reluarea competiţiei, cu ofertantul clasat pe primul loc; în situaţia în care primul ofertant nu îşi susţine preţul sau refuză încheierea contractului subsecvent, acesta este obligat să demonstreze imposibilitatea îndeplinirii clauzelor contractuale, autoritatea contractantă având posibilitatea încheierii contractului cu următorul clasat, până la epuizarea clasamentului. În cazul în care forţa majora nu se demonstrează, operatorul economic care nu mai susţine/refuză semnarea contractului subsecvent, suportă diferenţa de preţ dintre acesta şi următorul clasat cu care se încheie contractul subsecvent.
În primele 3 luni de la semnarea acordului cadru, nu se acceptă actualizarea preţului contractelor/acordurilor –cadru cu indicele de inflaţie comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
În situatia în care, în urma solicitării ajustării preţului unitar formulată de catre operatorul economic clasat pe locul întai, iar preţul unitar ofertat iniţial de operatorii economici clasaţi pe locurile următoare în clasament, este mai mic decat preţul unitar actualizat, contractul subsecvent se va încheia cu operatorul economic clasat pe urmatorul loc dacă acesta poate susţine preţul unitar ofertat iniţial.