Tocana de legume se referă la conserve gătite din amestec de legume şi orez în sos de bulion, minim 60 % legume în proporţii variabile. Fără conservanţi chimici. aspectul produsului: - amestec de legume tăiate (bucăţi de cca.5 mm) cu orez în sos de tomate,fără aglomerări de orez, se admite prezenţa seminţelor de tomate. Culoarea :- caracteristică amestecului de legume, preparată în sos de tomate, se admit maxim 5 p...
Tocana de legume se referă la conserve gătite din amestec de legume şi orez în sos de bulion, minim 60 % legume în proporţii variabile. Fără conservanţi chimici. aspectul produsului: - amestec de legume tăiate (bucăţi de cca.5 mm) cu orez în sos de tomate,fără aglomerări de orez, se admite prezenţa seminţelor de tomate. Culoarea :- caracteristică amestecului de legume, preparată în sos de tomate, se admit maxim 5 particule arse în recipiente la 1 litru, cu condiţia ca acestea să nu influenţeze gustul şi mirosul. Consistenţa: normală, orezul şi legumele fierte bine, dar neterciute, fără separare de lichid (sosul nu se consideră lichid) Gust si miros:-plăcut caracteristic,fară gust amar,rânced sau miros străin,se admite gust slab iute , caracteristic ardeiului.
Zacusca de vinete: Produs ambalat la 300 gr în borcane de sticlă recipient inchis ermetic; cu gust, culoare si miros caracteristic; compozitie clara, fara impuritati, fara corpuri straine; condimentele utilizate (piper, foi de dafin) care se folosesc la aromatizare trebuie sa-si pastreze caracteristicile proprii pe parcursul termenului de valabilitate; produs etichetat corespunzator cu data fabricatiei, perioada de valabilitate si compozitia produsului; Conform H.G. nr 106/2002 privind etichetarea alimentelor cu modificări şi completări, toate produsele vor fi ambulate şi etichetate cu indicaţii privind: Denumirea produsului-sortiment, natura produsului, Modul de păstrare; Denumirea, marca şi adresa societăţii