Ghiveci de legume se referă la conserve gătite din amestec de legume întregi sau divizate , gătite în bulion de tomate , fierte dar nedestrămate . Fără conservanţi chimici. amestec de legume tăiate(bucăţi de cca.5 mm) în sos de tomate , se admite prezenţa seminţelor de tomate. Culoarea : - caracteristică amestecului de legume, preparată în sos de tomate, se admit maxim 5 particule arse în recipiente la 1 litru, cu co...
Ghiveci de legume se referă la conserve gătite din amestec de legume întregi sau divizate , gătite în bulion de tomate , fierte dar nedestrămate . Fără conservanţi chimici. amestec de legume tăiate(bucăţi de cca.5 mm) în sos de tomate , se admite prezenţa seminţelor de tomate. Culoarea : - caracteristică amestecului de legume, preparată în sos de tomate, se admit maxim 5 particule arse în recipiente la 1 litru, cu condiţia ca acestea să nu influenţeze gustul şi mirosul. Consistenţa: normal , legumele fierte bine, dar neterciute, fără separare de lichid (sosul nu se consideră lichid). Gust si Miros: plăcut caracteristic, fară gust amar, rânced sau miros străin, se admite gust slab iute, caracteristic ardeiului.
Produs ambalat la minim 300 gr recipient inchis ermetic; cu gust, culoare si miros caracteristic; compozitie clara, fara impuritati, fara corpuri straine; condimentele utilizate (piper, foi de dafin) care se folosesc la aromatizare trebuie sa-si pastreze caracteristicile proprii pe parcursul termenului de valabilitate; produs etichetat corespunzator cu data fabricatiei, perioada de valabilitate si compozitia produsului;