Ficat pasare
- Stare congelata cu aspect de bloc compact, acoperit cu un strat subtire de cristale fine asemanatoare cu cristalele de zapada. Glazura de gheata trebuie sa fie curata, transparenta, fara nuanta rosiatica.
- Sa nu contina vezica biliara;
- Suprafata curata, bine curatata de cheaguri sau sânge, nemurdarita de continut intestinal sau de alte impuritati, curatite de contuzii sau parti hemoragice;
- Consisten?a u...
Ficat pasare
- Stare congelata cu aspect de bloc compact, acoperit cu un strat subtire de cristale fine asemanatoare cu cristalele de zapada. Glazura de gheata trebuie sa fie curata, transparenta, fara nuanta rosiatica.
- Sa nu contina vezica biliara;
- Suprafata curata, bine curatata de cheaguri sau sânge, nemurdarita de continut intestinal sau de alte impuritati, curatite de contuzii sau parti hemoragice;
- Consisten?a uniforma, culoare normala maro-roscat fara cheaguri de sânge si fara pete;
- Sa nu prezinte gust sau miros strain, pete negre sau alte semne de alterare;
- Ficateii de pui vor corespunde reglementarilor sanitar - veterinare în vigoare. Timpul maxim între data transarii si data congelarii trebuie sa fie de 12 ore. Termenul de valabilitate va fi maxim, iar la livrare trebuie sa aiba temperatura cuprinsa: min. -18ºC-max. - 15ºC (în straturile cele mai profunde).
- Ambalat la pungi din plastic de 0,500-1 kg.
Dupa decongelare:
- Suprafata umeda, fara modificare evidenta a tesutului;
- În sectiune: neteda si umeda, fara a fi lipicioasa si fara a prezenta urme de alterare.
- Culoare: maro-roscat cu nuante, caracteristica speciei.
- Miros: placut, caracteristic speciei, fara miros strain.