Proprietăţi organoleptice :
Aspect : păstăi întregi respectiv tăiate, de mărime aproape uniformă, nevătămate, fără aţe sau cozi. Se admit : păstăi vătămate : max 3%, păstăi cu capete şi cozi netăiate : max 5 %, păstăi cu aţe : max 2 % la fasolea fină şi max 3 % la fasolea obişnuită, păstăi cu bobul format, dar cărnoase : max 5 %.
Culoarea păstăilor : verde sau galbenă, caracteristică fasolei fierte şi uniformă în unitatea...
Proprietăţi organoleptice :
Aspect : păstăi întregi respectiv tăiate, de mărime aproape uniformă, nevătămate, fără aţe sau cozi. Se admit : păstăi vătămate : max 3%, păstăi cu capete şi cozi netăiate : max 5 %, păstăi cu aţe : max 2 % la fasolea fină şi max 3 % la fasolea obişnuită, păstăi cu bobul format, dar cărnoase : max 5 %.
Culoarea păstăilor : verde sau galbenă, caracteristică fasolei fierte şi uniformă în unitatea de ambalaj.
Aspectul lichidului : opalescent, se admie uşor tulbure sau tulbure, se admite un sediment slab.
Boabe libere întregi sau tăiate (raportate la fasolea tăiată) % max : 5.
Corpuri străine specifice (frunzuliţe, petale, etc.) : lipsă.
Cozi şi aţe libere : max 6 bucăţi raportate la recipientul 1/1.
Consistenţă : păstăi bine fierte, dar nedestrămate.
Miros şi gust : plăcut, caracteristic de fasole fiartă, fără miros sau gust străin.
Conţinutul de păstăi , raportate la masa nominală, % min 60
Conservele de fasole păstăi se ambalează în cutii de tablă cositorită, borcane de sticlă sau ambaleje avizate conform dispoziţiilor sanitare legale şli care asigură o închidere ermetică.