FĂINĂ ALBĂ tip 000 amb 1 kg;
Proprietăţi organoleptice:
Aspect, culoare: alb-gălbui, cu nuanţă slab cenuşiu şi fine particule de tărâţe.
Miros: plăcut, specific făinii, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin.
Gust: normal, puţin dulceag, nici amar, nici acru, fără scrâşnet la mescare (datorită impurităţilor minerale: pământ, nisip etc.).
Proprietăţi fizice şi chimice:
Caracteris...
FĂINĂ ALBĂ tip 000 amb 1 kg;
Proprietăţi organoleptice:
Aspect, culoare: alb-gălbui, cu nuanţă slab cenuşiu şi fine particule de tărâţe.
Miros: plăcut, specific făinii, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin.
Gust: normal, puţin dulceag, nici amar, nici acru, fără scrâşnet la mescare (datorită impurităţilor minerale: pământ, nisip etc.).
Proprietăţi fizice şi chimice:
Caracteristici:
Umiditate – max. 14%;
Conţinut de gluten – min. 26%;
Indice de deformare al glutenului – 5….12 mm;
Conţinut de cenuşă raportat la substanţa uscată – max. 0,65%;
Conţinut Aciditate – max. 2,80;
de cenuşă insolubilă în acid clorhidric 10% – max. 0,2%;
Conţinut de substanţe proteice raportat la substanţa uscată – min. 10,5%;
Granulozitate: -rest pe sita din ţesătură tip „mătase” cu latura de 180 microm (nr. 8) – max. 10%;
trecere prin sita din ţesătură tip „mătase” cu latura de 125 microm (nr. 10) – 50…90%;
Impurităţi metalice – sub formă de pulbere, max. 3mg/kg;
sub formă de aşchii, lipsă.
Infestare – nu se admite prezenţa insectelor sau acarienilor în nici un stadium de dezvoltare.
Ambalare
Făina de grâu se ambalează în ambalaje de desfacere, respectiv în pungi de 1kg-