FĂINĂ ALBĂ tip 550 amb 1 kg; Proprietăţi organoleptice: Aspect, culoare: alb-gălbui, cu nuanţă slab cenuşiu şi fine particule de tărâţe. Miros: plăcut, specific făinii, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin. Gust: normal, puţin dulceag, nici amar, nici acru, fără scrâşnet la mescare (datorită impurităţilor minerale: pământ, nisip etc.). Proprietăţi fizice şi chimice: Caracteristici: Umiditate – max. 14%; Con...
FĂINĂ ALBĂ tip 550 amb 1 kg; Proprietăţi organoleptice: Aspect, culoare: alb-gălbui, cu nuanţă slab cenuşiu şi fine particule de tărâţe. Miros: plăcut, specific făinii, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin. Gust: normal, puţin dulceag, nici amar, nici acru, fără scrâşnet la mescare (datorită impurităţilor minerale: pământ, nisip etc.). Proprietăţi fizice şi chimice: Caracteristici: Umiditate – max. 14%; Conţinut de gluten – min. 26%; Indice de deformare al glutenului – 5….12 mm; Conţinut de cenuşă raportat la substanţa uscată – max. 0,65%; Conţinut Aciditate – max. 2,80; de cenuşă insolubilă în acid clorhidric 10% – max. 0,2%; Conţinut de substanţe proteice raportat la substanţa uscată – min. 10,5%; Granulozitate: -rest pe sita din ţesătură tip „mătase” cu latura de 180 microm (nr. 8) – max. 10%; trecere prin sita din ţesătură tip „mătase” cu latura de 125 microm (nr. 10) – 50…90%; Impurităţi metalice – sub formă de pulbere, max. 3mg/kg; sub formă de aşchii, lipsă. Infestare – nu se admite prezenţa insectelor sau acarienilor în nici un stadium de dezvoltare. Ambalare Făina de grâu se ambalează în ambalaje de desfacere, respectiv în pungi de 1kg