Pentru alimentarea cu energie electrica a viitorilor consumatori din intravilanul Mun. Dej, zona strazilor Burebista Podgorenilor, s-a identificat un singur scenariu fezabil, se vor executa urmatoarele lucrari:
Obiectul 1: Racord MT
• Realizarea unui record, aerian, MT, din bucla LEA 20kV Dej-Dej Sud 2 si LEA 20kV Dej Sud - Fodora, prin intercalarea unui stlp de tipul SC 15006 (1A), montat in axul liniei, intre stalpii nr....
Pentru alimentarea cu energie electrica a viitorilor consumatori din intravilanul Mun. Dej, zona strazilor Burebista Podgorenilor, s-a identificat un singur scenariu fezabil, se vor executa urmatoarele lucrari:
Obiectul 1: Racord MT
• Realizarea unui record, aerian, MT, din bucla LEA 20kV Dej-Dej Sud 2 si LEA 20kV Dej Sud - Fodora, prin intercalarea unui stlp de tipul SC 15006 (1A), montat in axul liniei, intre stalpii nr.1 si nr. 2.
• De pe stalpil proiectat SC 15006 (1A), se va continua cu LEA M.T. pana la un stalp proiectat, de tipul SC 15014, (1B).
• Stâlpul proiectat SC15006 (1A) va fi echipat cu o consola de sustinere, coronament triunghi, izolatori dublii, si o consola de derivatie (CDV 1100), priză de pământ cu un contur cu Rp≤10Ω.
• Stâlpul proiectat SC15014 (1B) va fi echipat cu o consola de tipul CIT 140, separator tripolar orizontal, de exterior, cu CLP şi două manete de acţionare, STEPn 24 kV, 400A, 31,5 kA nou proiectat, priză de pământ cu un contur cu Rp≤10Ω.
• De pe stalpul de record, proiectat, se va continua cu LES MT (A2XS2Y 3x1x150mmp) pe o distanta de aprox. 30 m pana in zona PTAb proiectat.
Obiectul 2: PTAb
• PTAb proiectat, va avea configuratie (R)LT, care se va amplasa, pe o suprafata de teren pusa la dispozitie de catre primaria Mun. Dej, si va fi echipat cu:
• 1 celula MT modulara cu izolaţie în aer, motorizata, integrabila SCADA, Un=24 kV Icc=16 kA, In=630 A, funcţie linie echipate cu separator de sarcină (comutaţie SF6), cu acţionare manuală/motorizată 24 V c.c, releu de semnalizare defecte mono şi polifazate cu lampa de semnalizare exterioară şi contact de semnalizare în SCADA, lampa de prezenţă a tensiunii cu contact de semnalizare în SCADA, contacte auxiliare, rezistenţă încălzire, cutie circuite secundare tip SAD;
• Loc pentru o celula modulara cu izolaţie în aer, motorizata, integrabila SCADA, Un=24 kV Icc=16 kA, In=630 A, funcţie linie care va putea fi echipata cu separator de sarcină (comutaţie SF6), cu acţionare manuală/motorizată 24 V c.c, releu de semnalizare defecte mono şi polifazate cu lampa de semnalizare exterioară şi contact de semnalizare în SCADA, lampa de prezenţă a tensiunii cu contact de semnalizare în SCADA, contacte auxiliare, rezistenţă încălzire, cutie circuite secundare tip SAD;
• 1 celulǎ MT modulară cu izolaţie în aer, motorizată, integrabilă SCADA, Un=24 kV Icc=16 kA, In=200 A, funcţie trafo echipată cu separator de sarcină (comutaţie SF6) şi siguranţe fuzibile In=10 A, cu acţionare manual / motorizată 24 V c.c., bobina de declanşare 24 V c.c., lampa de prezenţă a tensiunii cu contact de semnalizare în SCADA, contacte auxiliare, rezistenţa încălzire, cutie circuite secundare tip SAD;
• 1 întreruptor automat de joasă tensiune motorizat (integrabil SCADA) având In= 400 A;
• Transformator de putere in ulei etans 20/0,4 kV-160 kVA cu pierderi reduse;
• Boxa transformatorului va fi astfel dimensionata incat sa permita amplificarea ulterioara a transformatorului pana la 630 kVA;
• 1 TDRI 0,4 kV cu 12 plecari, echipat pe circuitul general cu intrerupator debrosabil Un= 24 kV, In=630A, si separatoare tripolar de tip NH2-400A pe circuitele plecare din TDRI
• Masurarea energiei la nivel de post de transformare se va realiza printr-un grup de masura generala semidirecta realizata cu 3 transformatoare de masura curent 300/5A, circuite secundare aferente si cofret echipat cu loc pentru contor electronic cu curba de sarcina cu modul telecitire;
• Se va monta la TDRI 0,4 kV si un echipament de monitorizare nul: BPNTT sau echivalent;
• Realizarea unei prize de impamantare, la PTAb nou montat, cu doua contururi, avand Rp<1 Ohmi.
Obiectul 3: LES JT
• Pentru realizarea retelei de joasa tensiune de distributie publica, se vor realiza urmatoarele lucrari:
-Din TDRI al PTAb proiectat se vor realiza un numar de 3 circuite de joasa tensiune, in configuratie subterana, cu cabluri de tipul ACYAbY 3x150+70 mmp, pe o lungime totala de aprox. 1400m.
-Circuitul 1 va avea o lungime totala de 227 m, prin internediul caruia vor fi alimentate 3 firide de distributie de tipul E2-4.
-Circuitul 2 va avea o lungime totala de 74 m, prin internediul caruia va fi alimentate 1 firide de distributie de tipul E2-4
-Circuitul 3 va avea o lungime totala de 1023 m, prin internediul caruia vor fi alimentate 6 firide de distributie de tipul E2-4, respectiv 2 firide de distributie de tipul E4-4.
- La firidele de distributie proiectate se vor realiza prize de legare la pamant liniare, cu electrozi orizontali din platbanda de OL-Zn 40x4mm, avand rezistenta de dispersie Rp<4ohm.
Punctul de racordare : bucla LEA 20kV Dej-Dej Sud 2 si LEA 20kV Dej Sud - Fodora, prin intercalarea unui stlp de tipul SC 15006 (1A), montat in axul liniei, intre stalpii nr.1 si nr. 2.
Măsurarea energiei electrice consumate de abonaţi se va realiza prin intermediul unor contoare electronice.
- Amplasarea firidelor se va realiza luand in considerare cotele finale ale drumurilor si intentiile de dezvoltare (PUZ) ale zonei care vor fi demarate de catre primaria municipiului Dej. La faza urmatoare de proiectare, proiectantul va prezenta solutia tinand cont de cota finala a drumurilor/spatiilor verzi/trotuarelor, respectiv a latimii acestora.
Pentru realizarea obiectivului proiectat sunt necesare următoarele lucrări de construcţii:
- Realizarea săpăturilor pentru pozarea cablurilor de joasa si medie tensiune proiectate ȋn pat de nisip, în zone verzi;
- Realizarea săpăturilor pentru pozarea cablurilor de joasa si medie tensiune proiectate ȋn pat de beton , în carosabil pietruit;
- Realizare fundatii stalpi proiectati.
- Realizare fundatii firide proiectate.
- La finalizarea lucrărilor terenul afectat de lucrări va fi adus la starea iniţială;
- Categoria de importanţă a construcţiei “ C " (conform CR-0-2012);
- Clasa de importanţă a construcţiei III (conform P100 – 1/2013);
Molozul rezultat din demolări de beton şi excedentul de pământ rezultat în urma săpăturii se vor evacua la o rampă de gunoi autorizată şi stabilită de către administraţia publică locală din zonă. Materialele refolosibile rezultate din demolari care vor fi solicitate se vor transporta la sediul COR Dej.