Pentru realizarea investitiei se vor resepcta principiul DNSH "a nu prejudicia in mod semnificativ" in temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare si rezilienta. Responsabilitatile legate de aplicarea principiului DNSH se regasesc atasata prezentei documentatii.
Pentru scarile de acces, fundatiile sunt continue rigide sub elevatii avand latimea de 50cm. S-a folosit beton C12/15 in blocul de beton simplu si C20/...
Pentru realizarea investitiei se vor resepcta principiul DNSH "a nu prejudicia in mod semnificativ" in temeiul Regulamentului privind Mecanismul de redresare si rezilienta. Responsabilitatile legate de aplicarea principiului DNSH se regasesc atasata prezentei documentatii.
Pentru scarile de acces, fundatiile sunt continue rigide sub elevatii avand latimea de 50cm. S-a folosit beton C12/15 in blocul de beton simplu si C20/25 in fundatii si elevatii. Fundatiile continue au fost calculate pe baza determinarii presiunilor la suprafata de contact intre fundatie si terenul de fundare, prin metoda presiunilor conventionale.
Longitudnal fundatiile sunt armate cu bare DN 12, iar transversal cu etrieri DN 8 la distanta de 20 cm, cu precizarea ca acoperirea cu beton a armaturilor din fundatie este de 50 mm.
Se fundeaza la adancimea minima de 1,10 m de la cota terenului natural
La efectuarea lucrarilor de sapaturi si fundatii, precum si pe parcursul executiei, se va acorda o atentie deosebita respectarii normelor actuale de protectie a mediului si a restituirii in forma initiala a suprafetelor utilizate pe parcursul existentei organizarii de santier aferente executiei, a drumurilor pentru acces cu utilaje si mijloace de transport, etc.
Beneficiarul, executantul lucrarilor si proiectantul au obligatia ca, la realizarea obiectivului, sa respecte prevederile Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii.
Orice neconcordanta care apare pe parcursul executiei, fata de situatia luata in considerare la elaborarea proiectului de structura, va fi comunicata de urgenta beneficiaru ra, pentru luarea masurilor corespunzatoare.
Finisajele de pardoseala existente se var Tndeparta in urmatoarele spatii de la parter: magazie intretinere, depozit material sportiv, coridor parter + scara, foyer, grup sanitar 1, grup sanitar 2, grup sanitar 3, si in urmatoarele spatii de la etaj: magazie intretinere, coridor etaj, depozit material sportiv, grup sanitar 4, grup sanitar 5, grup sanitar 6, pana la sapa de ciment existenta, peste care se propune o sapa autonivelanta de 3 cm, peste care se va adauga finisajul propus in functie de fiecare incapere.
SUPRASTRUCTURA
La nivelul suprastructurii in ceea ce priveste situatia propusa, nu se realizeaza modificari majore, care sa influenteze structura de rezistenta.
Singurele modificari aduse, sunt in incaperile P01, P02, P03, P04, P05, PO?, P14, P15, P16, respectiv E01, E02, E03, E04, E05, E12, E13, E14, care consta in recompartimentari interioare, modificari de goluri interioare si exterioare, schimbari de pardoseala si functiune.
La nivelul zidariei, unde exista fisuri se vor realiza reparatii conform planselor de rezistenta. Procedeul de realizare este urmatorul:
Se indeparteaza mai intai tencuiala de pe fata exterioara a peretelui , pe toata lungimea fisurii, pe o latime de circa 60 cm, de o parte si alta a fisurii. Apoi pe toata aca se curata de morar rosturile dintre caramizi pe o adancime de 2-2.5cm
In continuare se foreaza gaurile pe o adancime de circa 30 de cm pentru ancorarea scoabelor de diametru 25-30mm.Aceste gauri de vor executa tinand seama de pozitionarea scoabelor perpendiculara pe fisura si vor plasate in mod obligatoriu in zonele in care zidaria nu este degradata
Se curata suprafata zidariei de resturile de morar cu o perie de sarma ,apoi se spala zidaria si gaurile forate cu un jet de apa.
Pe o portiune de 60 de cm pe ambele parti ale fisurii se dispune plasa sudata de diametru 4 /100/100 fixata in scoabe
In faza de executie se va avea in vedere respectarea principiului mentionat in ghidul de finantare DO NO SIGNIFICANT HARM (DNSH).
Termenul-limita in care autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificare/informatiilor suplimentare este: cu 6 zile inainte de data limita depunerii ofertei.
Număr zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 10 zile.