Avand in vedere ca reteaua de canalizare existenta a fost proiectata si executata fara racorduri la proprietati, prin prezenta documentatie se propune realizarea racordurilor de canalizare in satele Rafov, Moara Domneasca, Malaiesti, Antofiloaia, Buchilasi si Goga prin racordarea acestora la reteaua de canalizare menajera existenta amplasata pe domeniul public al comunei Rafov, de-a lungul drumurilor judetene, comunale si d...
Avand in vedere ca reteaua de canalizare existenta a fost proiectata si executata fara racorduri la proprietati, prin prezenta documentatie se propune realizarea racordurilor de canalizare in satele Rafov, Moara Domneasca, Malaiesti, Antofiloaia, Buchilasi si Goga prin racordarea acestora la reteaua de canalizare menajera existenta amplasata pe domeniul public al comunei Rafov, de-a lungul drumurilor judetene, comunale si de interes local ce strabat satele mai sus mentionate.
Se propune executia unui numar de 1 037 racorduri canalizare menajera in lungime totala de aprox. 9 110 m utilizand tuburi cu mufa si garnitura tip PVC-KG SN4 SDR41 D 160 x 4.0 mm (alegerea diametrului mentionat s-a facut conform prevederilor Indicativului "NP 133/2-2013" art. 4.2.1 alin (2), pct.c). Subtraversarea drumurilor judetene DJ 139 si DJ 101D si a anumitor drumuri de interes local se va face prin foraj orizontal dirijat (drumurile locale la care latimea spatiilor verzi din vecinatate permite executia gropilor de foraj). Astfel, se va executa un numar de 459 buc. foraje orizontale dirijate pe o lungime totala de aprox. 3 530 m. Avand in vedere latimea relativ redusa a spatiilor adiacente drumurilor judetene ce se vor intesecta si totodata faptul ca aceste spatii sunt aglomerate cu retele si instalatii subterane, pentru executia forajelor se propune utilizarea de utilaje cu gabarit redus cu pornire direct din groapa tip "Terra Mini-Jet MJ 1600" sau echivalent. Subtraversarea celorlalte drumuri de interes local se va face in sant deschis, cu obligativitatea refacerii carosabilului la starea initiala (refacerea structurii drumurilor locale afectate se va face conform detaliilor anexate).
Subtraversarile de drumuri s-au proiectat conform STAS 9312 – 87. Astfel racordurile de canalizare nou proiectate se vor executa cu tuburi cu mufa si garnitura tip PVC – KG SN4 D 160 mm si se vor poza in tub de protectie din teava sudata de otel ø 244.5 x 6.3 mm (executia subtraversarilor de drumuri se va face conform detaliilor anexate). Pentru pozitia racordurilor nou proiectate se vor consulta planurile de situatie nr. 02/1-02/27. Pozitia racordurilor se va putea modifica in functie de conditiile tehnice de executie din teren precum si in concordanta cu solicitarile detinatorilor imobilelor ce urmeaza a fi racordate la reteaua de canalizare menajera. Pentru asigurarea curgerii, forajele se vor executa cu panta de min. 0.8% catre colectorul existent. La montaj se vor respecta distantele minime fata de alte retele sau constructii subterane impuse de SR 8591/97. Pe intreaga perioada de executie a lucrarilor se vor respecta prevederile legislatiei in vigoare, precum si conditiile impuse prin avizele tehnice emise de detinatorii de retele din zona.
La capetele racordurilor de canalizare, in vecinatatea limitei de proprietate (pe domeniul public), sa va monta un camin de bransament (camin de racord) din PVC, complet echipat (H=1.50 m) cu baza avand D 400 mm (1 intrare/1 iesire D160 mm) si rama si capac fonta clasa "B125" (cu protectie antifurt). Rama si capacul din fonta se va monta pe un inel din beton furnizat de producatorul caminului (inelul din beton va asigura suportul capacului din fonta). Caminul de bransament este interzis a se monta in zone carosabile. Capatul racordului de iesire din caminul de bransament se va inchide cu un dop pentru canalizare din PVC D 160 mm.