Procedura de atribuire este initiata sub incidenta unei clauze suspensive, in sensul ca incheierea contractului de achizitie publica este conditionata de incheierea contractului de finantare cu ministerul de resort, semnarea contractului facandu-se cu respectarea dispozitiilor art. 143 alin. (1) din HG nr. 395/2016. Avand in vedere dispozitiile Legii nr. 98/2016 si HG nr. 395/2016, Autoritatea Contractanta precizeaza ca va ...
Procedura de atribuire este initiata sub incidenta unei clauze suspensive, in sensul ca incheierea contractului de achizitie publica este conditionata de incheierea contractului de finantare cu ministerul de resort, semnarea contractului facandu-se cu respectarea dispozitiilor art. 143 alin. (1) din HG nr. 395/2016. Avand in vedere dispozitiile Legii nr. 98/2016 si HG nr. 395/2016, Autoritatea Contractanta precizeaza ca va incheia contractul cu ofertantul declarat castigator numai in masura in care fondurile necesare achizitiei vor fi asigurate prin semnarea contractului de finantare cu ministerul de resort. In cazul în care, indiferent de motive, contractul de finantare cu ministerul de resort nu se va semna, Autoritatea Contractanta îsi rezerva dreptul de a aplica prevederile art. 212 alin (1) lit. c) din Legea nr. 98/2016, dupa primirea notificarii din partea ministerului de resort cu privire la neacordarea
finantarii, fiind imposibila încheierea contractului de achizitie publica.
Valoarea totală estimată a prezentului contract este 3.223.175,13 lei, fără TVA şi cuprinde următoarele categorii de cheltuieli:
- Construcţii şi instalaţii (linia bugetară 4.1) – 3.175.542,00 lei, fără TVA
- Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier (linia bugetară 5.1.1) – 47.633,13 lei, fără TVA
Valoarea cheltuielilor diverse si neprevazute este 128.777,10 lei, fără TVA. Acestea nu fac obiectul prezentei proceduri de atribuire, urmând să fie atribuite, doar dacă va fi cazul, în condiţiile prevăzute la art. 221 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.
Durata de execuţie a contractului propusă de către autoritatea contractantă este 24 luni.
Durata propusă de către autoritatea contractantă este orientativă şi nu obligatorie pentru ofertanţi. Operatorii economici au posibilitatea de a oferta o durată de execuţie a contractului mai mica decât cea propusă de către autoritatea contractantă.
Astfel, la elaborarea propunerii tehnice fiecare ofertant are libertatea de a elabora propriul grafic de execuţie în care să includă propriile activităţi propuse, cu condiţia respectării cerinţelor caietelor de sarcini.
Ofertantul are dreptul de a solicita clarificari/informatii suplimentare la documentaţia de atribuire pana in a 6-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitarilor de clarificare/informaţiilor suplimentare in a 4-a zi inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.