Amplasamentul: Terenul este amplasat pe strada Vasile Alecsandri, nr. 40, comuna Vlad Tepes, judeţul Calarasi si fase parte UTR 1, funcţiunea dominanta - locuinţe, zona rezidenţiala, cu clădiri de tip rural - subzona instituţii publice si servicii de interes general IS1 (biserica, primărie), ISsl (unitari sanitare - dispensar uman), ISi (unitari de invatamant - scaola generala si grădiniţă) si IScl (unitari cultura - cămin ...
Amplasamentul: Terenul este amplasat pe strada Vasile Alecsandri, nr. 40, comuna Vlad Tepes, judeţul Calarasi si fase parte UTR 1, funcţiunea dominanta - locuinţe, zona rezidenţiala, cu clădiri de tip rural - subzona instituţii publice si servicii de interes general IS1 (biserica, primărie), ISsl (unitari sanitare - dispensar uman), ISi (unitari de invatamant - scaola generala si grădiniţă) si IScl (unitari cultura - cămin cultural) subzone cu regim de inaltime P, P=l, P+2, POT maxim = 30%, CUT maxim = 0.60 sau mai mare daca este necesar pentru zonele de instituţii publice.
Situaţie existentă: Construcţia care face obiectul studiului, corpul C2 - Şcoala generala. Corpul C2 este clădirea care face obiectul prezentului studiu, avand funcţiunea de şcoala generala. Corpul de clădire are la baza un sistem constructiv din pereţi portanti de cărămidă 50 cm şi plansee din lemn. Pereţii exteriori sunt din zidărie de cărămidă plina de 50cm rosime, protejati la exterior de tencuiala decorativa exterioara. Pereţii de compartimentare interiori sunt de zidărie şi au dimensiuni ce variaza (40 cm, respectiv 25 cm). La nivelul acoperişului se regăseşte şarpanta din lemn şi învelitoarea din tabla. Finisajele exterioare ale clădirii existente sunt din tencuieli decorative. Tâmplăriile exterioare ale clădirii existente sunt din PVC, tamplăria interioara fiind de asemenea din PVC. Finisajele interioare sunt învechite, iar în unele zone au fost distruse din cauza neîntreţinerii. In anul 2009 s-a executat conform proiectului, consolidarea fundaţiei si structurii de rezistenta, încălzirea este asigurată de o centrală termică alimentată cu lemne. Sistemul de distribuţie a agentului termic pentru încălzire este format din conducte din oţel de diferite diametre, fără termoizolaţie. Corpurile statice sunt vechi şi nu sunt dotate cu robineţi termostataţi. încăperile sunt încălzite cu radiatoare din fontă. Imobilul este prevăzut cu instalaţii sanitare pentru alimentarea cu apă rece şi caldă, precum şi cu instalaţia de canalizare. Prepararea apei calde de consum este asigurată de centrala termică+boiler. Distribuţia apei reci se face din reţeaua municipală, iar alimentarea obiectelor sanitare cu apă caldă de consum se face prin coloane din PPR. Punctele de consum de apă caldă nu sunt dotate cu debitmetre. Consumul de apă rece este monitorizat la nivelul clădirii. Iluminatul spaţiului interior şi cel al spaţiilor comune se asigură cu corpuri de iluminat fluorescente. Instalaţia electrică şi conexiunile electrice sunt uzate. Clădirea nu are instalaţie centralizată de climatizare. Nu există un sistem integrat de ventilare a spaţiilor, aceasta se face în mod natural prin deschiderea uşilor şi ferestrelor. Lipsa ventilării mecanice reprezinta un inconvenient in îndeplinirea cerinţelor minime de confort fiziologic.
Varianta constructivă de realizare a investiţiei - Lucrări propuse:
1. Lucrările de reabilitare termica a elementelor de anvelopa a cladirii:
-termoizolarea planşeului de peste ultimul nivel cu un strat de vata minerala bazaltica cu grosimea de 20 cm;
-termoizolarea exterioară a pereţilor exteriori ai clădirii cu polistiren expandat de 10 cm, cu refacerea elementelor deteriorate atat în urma intervenţiilor cat si datorita impactului vremii, conform aspectului existent;
-soclurile pereţilor supraterani vor fi îmbrăcaţi cu un strat de polistiren extrudat de 10 cm,
-refacerea trotuarului de garda din jurul clădirii;
-înlocuirea sistemului de evacuare a apelor pluviale;
-se vor efectua lucrări de refacere a faţadelor in urma intervenţiilor de eficientizare.
2. Lucrările de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de încălzire:
-înlocuirea instalaţiei interioare de distribuţie a agentului termic pentru încălzire;
-izolarea termică a conductelor de distribuţie a agentului termic;
-izolarea termică a conductelor de distribuţie a apei calde de consum, unde se poate interveni;
-înlocuirea corpurilor de încălzire existente cu radiatoare din oţel;
-dotarea radiatoarelor cu robinet cu cap termostatat.
3. Lucrările de reabilitare/modernizare a sistemului de iluminat aferent clădirii:
-înlocuirea circuitelor electrice aferente sistemului de iluminat, inclusiv a aparatelor de comandă şi a siguranţelor electrice din tablourile aferente;
-dotarea clădirii cu sisteme de iluminat de securitate - conform cerinţelor actuale;
-înlocuirea corpurilor şi/sau surselor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri/surse cu tehnologia led;
-dotarea instalaţiei de iluminat cu senzori de mişcare/prezenta la nivelul grupurilor sanitare.
4. Lucrările de reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior:
- dotarea camerelor administrative si a sălilor de curs cu instalaţii de climatizare, ce folosesc sistem aer-aer.
5. Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si/sau termice pentru consum propriu:
-instalarea unui sistem de producere a energiei electrice prin intermediul panourilor fotovoltaice.
Valoarea estimata: Avand in vedere devizul general, elaborat de catre proiectantul de specialitate, la faza PT, pretul maxim pentru executarea acestor lucrari este de 1.244.539,17 lei fara TVA, si cuprinde:
• Valoarea lucrarilor - conform Hotararii 907/2016 privind aprobarea continutului - cadru al documentatiei tehnico-economice aferente investitiilor publice, precum si a structurii si metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investitii si lucrari de interventii, cuprinde cheltuielile prevazute la cap./subcap:
4.1 – Construcţii şi instalaţii – 1.077.109,71 lei fara TVA
4.2 – Montaj utilaje, echipamente tehnologice si functionale – 45.437,47 lei fara TVA
4.3 – Utilaje echipamente tehnologice si functionale care necesita montaj- 99.535,44 lei fara TVA
5.1 – Organizare de santier – 22.456,55 lei fara TVA
5.1.1. Lucrari de constructii - 22.456,55 lei fara TVA
Valoarea de 1.244.539,17 lei fara TVA reprezinta valoarea la care se vor raporta ofertele in evaluare (valoarea prezentei proceduri de atribuire).
Valoarea estimata a contractului ce urmeaza a fi atribuit NU cuprinde suma aferenta cheltuielilor diverse si neprevazute. Suma reprezentând "cheltuieli diverse şi neprevăzute" nu este inclusa în calculul valorii estimate şi, implicit, nu se vor cuprinde la nivelul ofertei depuse, deoarece acestea sunt cheltuieli incidente proiectului şi nu valorii estimate unui contract de lucrări atribuit printr-o procedură de atribuire prevăzută de legislaţia în domeniul achiziţiilor publice. Prin urmare, scopul acestei sume îl reprezintă asigurarea resurselor financiare necesare în vederea implementării modificărilor nesubstanţiale efectuate cu respectarea prevederilor art. 221 din Legea nr. 98/2016.
In devizul general al obiectivului de investitii nu este alocata o valoare maximală drept "rezervă de implementare".
Valoarea estimată a contractului de achiziţie este egală cu cea prevăzută în cadrul programului achiziţiilor aferent proiectului.
Facem mentiunea că aceasta achizitie este cuprinsa în Programul anual al achiziţiilor publice pe anul 2023.