Amplasamentul: Amplasamentul se afla in intravilanul comunei Tamadau Mare, jud. Calarasi. Terenul studiat, are o suprafata de 4.821,00 mp din acte, conform documentatiei cadastrale anexate, si o suprafata masurata de 4.768,00 mp. Conform Planului de amplasament si delimitare a bunului mobil, terenul are categora de folosinta: - CC. Cladirea existenta C1 are o suprafata construita de 459,00 mp conform documentatiei cadastral...
Amplasamentul: Amplasamentul se afla in intravilanul comunei Tamadau Mare, jud. Calarasi. Terenul studiat, are o suprafata de 4.821,00 mp din acte, conform documentatiei cadastrale anexate, si o suprafata masurata de 4.768,00 mp. Conform Planului de amplasament si delimitare a bunului mobil, terenul are categora de folosinta: - CC. Cladirea existenta C1 are o suprafata construita de 459,00 mp conform documentatiei cadastrale anexate si o suprafata desfasurata de 459,00 mp – CORP PROPUS SPRE REABILITARE.
Situaţie existenta
1. In urma analizei din punct de vedere energetic a imobilelor C1 – Scoala Gimnaziala, s-au identificat urmatoarele deficient:
• Termoizolatie insuficienta pentru peretii exterior, precum si la nivelul planseului superior;
• Trotuare degradate si nerational realizate ce favorizeaza infiltrarii de apa la nivelul soclului;
• Sisteme de instalatii uzate moral si fizic;
2. In urma analizei din punct de vedere structural a imobilelor C1 – Scoala Gimnaziala, s-a constatat:
• Constructia nu va suferi interventii din punct de vedere al compartimentelor atat peretilor structurali cat si a celor nestructurali
• Cladirea corespunde cerintelor actuale si este o cladire ce are asigurate nivelurile de protective (rezistenta mecanica si stabilitate) bune si admisibile din punct de vedere al riscurilor sociale si economice in comparative cu exigentele (cerintele) tehnice actuale reglementate
3. In urma analizei din punct de vedere al rezistentei mecanice si stabilitatii imobilelor C1- Scoala Gimnaziala, s-a constatat ca:
• Imobilele analizate satisfac exigenta de rezistenta mecanica si stabilitate, conform Legii 10 din 1995 actualizata si completata cu Legea 177 din 2015, Legea 163 din 2016 si Legea 97 din 2019.
Scopul principal al proiectului este de a creste performantele energetice ale cladirilor, reducand consumul anual de energie finala si imbunatatind astfel calitatea mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Implementarea masurilor de eficienta energetic ava duce la imbunatatirea conditiilor de desfasurare a activitatilor specific:
- Cresterea eficientei energetice a cladirilor in scopul reducerii emisiilor de carbon prin sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in cladirile publice
- Imbunatatierea consumului termic
Ca urmare a situatiei prezentate este necesara si oportuna realizarea lucrarilor de interventie asupra imobilului cu scopul de a creste performanta energetica, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru incalzire, in conditiile asigurarii si mentinerii climatului termic interior, aducerea la standardele actuale a instalatiilor. In urma analizarii imobilului existent C1, din punctele de vedere ale arhitecturii, structurii si instalatiilor si pe baza studiilor de specialitate intocmite – Ridicare topografica, Audit energetic, Expertiza tehnica – si a normelor si normativelor in vigoare, se propun urmatoarele tipuri de interventii:
- Imbunatatirea pentru cresterea performantei energetice: Imbunatatirea izolatiei termice a anvelopantelor cladirilor: pereti exterior, ferestre si usi exterioare, planseu peste ultimul nivel; Modernizarea si imbunatatirea instalatiilor
- Instalatii sanitare
- Instalatii electrice
- Instalatii termice
Structura functionala a imobilului este: Hol – 5,17 mp – gresie; Hol – 76,12 mp – gresie; Director – 14,81 mp – parchet; Sala de clasa – 48,05 – parchet; Sala de clasa – 49,86 mp – parchet; Cancelarie – 10,86 mp – parchet; Depozitare – 9,88 mp – parchet; Sala de clasa – 49,35mp – parchet; Sala de clasa – 49,92 mp – parchet; Sala de clasa – 49,16 mp – parchet; Hol – 4,97 mp – gresie; Hol – 8,54 mp; Terasa – 11,52 mp – gresie antiderapanta; Suprafata totala – 376,69 mp;
Estimarea valorii contractului mai sus mentionat s-a realizat prin insumarea valorilor aferente cuprinse in devizul general intocmit de catre proiectantul de specialitate, la faza PT si in conformitate cu regulile privind estimarea valorii contractelor de achiziţie publică prevăzute în Legea nr. 98/2016, pe baza necesarului minim si maxim de resurse alocate pentru executia acestor lucrari si a preturilor existente pe piata care definesc astfel de activitati.
Avand in vedere devizul general, elaborat de catre proiectantul de specialitate, la faza PT, pretul maxim pentru executarea acestor lucrari este de 1.179.126,08 lei fara TVA, si cuprinde:
• Valoarea lucrarilor - conform Hotararii 907/2016 privind aprobarea continutului - cadru al documentatiei tehnico-economice aferente investitiilor publice, precum si a structurii si metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investitii si lucrari de interventii, cuprinde cheltuielile prevazute la cap./subcap:
4.1 – Construcţii şi instalaţii – 1.022.108,32 lei fara TVA
4.2 – Montaj utilaje tehnologice– 4.551,51 lei fara TVA
4.3 – Utilaje echipamente tehnologice si functionale cu montaj- 149.466,25 lei fara TVA
5.1 – Organizare de santier – 3.000,00 lei fara TVA
5.1.1. Lucrari de constructii – 3.000,00 lei fara TVA
Valoarea de 1.179.126,08 lei fara TVA reprezinta valoarea la care se vor raporta ofertele in evaluare (valoarea prezentei proceduri de atribuire).
Valoarea estimata a contractului ce urmeaza a fi atribuit NU cuprinde suma aferenta cheltuielilor diverse si neprevazute. Suma reprezentând "cheltuieli diverse şi neprevăzute" nu este inclusa în calculul valorii estimate şi, implicit, nu se vor cuprinde la nivelul ofertei depuse, deoarece acestea sunt cheltuieli incidente proiectului şi nu valorii estimate unui contract de lucrări atribuit printr-o procedură de atribuire prevăzută de legislaţia în domeniul achiziţiilor publice. Prin urmare, scopul acestei sume îl reprezintă asigurarea resurselor financiare necesare în vederea implementării modificărilor nesubstanţiale efectuate cu respectarea prevederilor art. 221 din Legea nr. 98/2016.