Pavilionul administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase deserveşte funcţiunile administrative ale acestuia conţinând în principal spaţii de birouri dar şi bucătăria spitalului.
Obiectivul are regimul de înălţime D+P+l+M.
Conform sondajelor efectuate, fundaţiile clădirii expertizate sunt fundaţii continue din zidărie de piatră naturală cu cămăşuieli. Cota de fundare este de -0,70m faţă de pardoseala subsolului, ia...
Pavilionul administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase deserveşte funcţiunile administrative ale acestuia conţinând în principal spaţii de birouri dar şi bucătăria spitalului.
Obiectivul are regimul de înălţime D+P+l+M.
Conform sondajelor efectuate, fundaţiile clădirii expertizate sunt fundaţii continue din zidărie de piatră naturală cu cămăşuieli. Cota de fundare este de -0,70m faţă de pardoseala subsolului, iar lăţimea este de 0,50m.
Suprastructura pavilionului este de tipul pereţi structurali din zidărie ceramică în conlucrare cu planşeele şi şarpantele de acoperiş. Planşeele sunt din beton armat, iar şarpanta este din lemn. Prin consolidare s-a intervenit asupra structurii de rezistenţă prin introducerea unor stâlpi din beton armat în zidăria existentă. De asemenea, s-a propus desfacerea planşeelor din zona centrală decalată de la etaj şi pod şi refacerea lor la acelaşi nivel cu restul planşeelor. Din punct de vedere tehnic clădirea nu prezintă degradări majore, atât la nivelul structurii de rezistenţă cât şi la nivelul pereţilor nestructurali, aceştia fiind afectaţi numai superficial, apărând degradări locale la nivelul acoperirilor cu beton ale elementelor structurale, zidăriei, tencuielii sau varului, ca urmare a uzurii şi a problemelor apărute privind etanşeitatea instalaţiilor de colectare/evacuare a apelor pluviale.
Tema de proiectare constă în amenajarea, reabilitarea, refuncţionalizarea clădirii pentru a satisface toate cerinţele specificate în cadrul legislativ în vigoare.
De asemenea, se doreşte corelarea instalaţiilor şi funcţionalului cu legislaţia în vigoare privind cerinţele de calitate în construcţii: rezistenţă mecanică şi stabilitate, siguranţa în exploatare, securitatea la incendiu, igienă, sănătate şi mediu, economie de energie şi izolare termică, protecţia împotriva zgomotului. Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 6 zile. Autoritatea contractanta va raspunde solicitarilor de clarificari inainte cu 4 zile de data limita de depunere a ofertelor”