Localitatea Maneciu se afla in nordul judetului Prahova, pe valea superioara a raului Teleajan, la o distanta de 45 km fata de municipiul Ploiesti si la 17 km de orasul Valenii de Munte.
Acest proiect se refera la lucrari de creştere a eficienţei energetice în cadrul căminului cultural, o constructie administrativa si social culturala ce apartine domeniului public al comunei Maneciu.
Suprafata construita existenta se va maj...
Localitatea Maneciu se afla in nordul judetului Prahova, pe valea superioara a raului Teleajan, la o distanta de 45 km fata de municipiul Ploiesti si la 17 km de orasul Valenii de Munte.
Acest proiect se refera la lucrari de creştere a eficienţei energetice în cadrul căminului cultural, o constructie administrativa si social culturala ce apartine domeniului public al comunei Maneciu.
Suprafata construita existenta se va majora cu grosimea termosistemului prevazut pentru anvelopanta cladirii existente. Regimul de inaltime al cladirii ramane neschimbat- P+E.
Construcţiile de pe teren sunt urmatoarele:C1- Cămin cultural, parter+Etaj, an constructie 1960, suprafaţa construita la sol 683mp. Imobilul este racordat la reţeaua de electricitate, la reţeaua de apa curenta si canalizare a localitatii.
Descrierea clădirii: Din informaţiile existente rezultă că ansamblul construit ce face obiectul prezentei documentaţii are funcţiunea de cămin cultural. In ceea ce priveşte corpul construcţiei analizate, construit în 1960. Structura de rezistenţă este alcătuită din pereţi structurali din zidărie confinata, cu grosimea de 30 cm si 40 cm, iar planşeul cu nervuri dese din beton armat care descarca pe grinzile si centurile din beton armat amplasate la partea superioara a pereţilor structurali si care alcatuieste diafragma rigida in plan orizontal. Structura descarcă la teren printr-un sistem de fundare sub formă de grinzi continue din beton pentru pereţii structurali amplasate pe şiruri si axe, situate in afara zonei de inghet-dezghet. La partea superioară structura se închide cu o şarpantă de lemn. Învelitoarea este realizată din tablă prefălţuită si ţigla metalica.
Descrierea cladirilor in varianta propusa:
Desfaceri: Se decoperteaza peretii de straturile existente, se desface trotuarul de garda, se desface tamplaria exitenta,se desfac invelitoarea, sistemul de burlane si jgheaburi, se decoperteaza peretii, tavanele, pardoselile, se desfac sobele, se demonteaza tamplaria metalica de pe casa scarii, se demonteaza materialele textile aferente tavanelor din salon, se demoleaza hornuri
Recompartimentari:
Se propun usoare recompartimentari pentru a respecta normle si normativele in vigoare.
Astfel se propun: realizarea a doua grupuir sanitare la parter in zona Salonului. La etaj, realizarea unei depozitari pentru deseuri medicale, vestiar cu grup sanitar pentru personal, deposit material de curatenie si grup sanitar pentru pacienti.
Recompartimentarile se vor realiza din material usoare: pereti din gips carton.
Refaceri/inlocuiri:
Se reface planseul de lemn din zona centrala termica-oficiu alimentar, cu un planseu de beton armat
Se refac accesele in cladire de pe fatada sudica
Interventia presupune lucrari de consolidare conform expertizei tehnice.
Pentru reabilitare sunt necesare urmatoarele:
a) interventii la sarpanta:
- se va consolida sarpanta de lemn prin inlocuirea a min. 30% a elementelor structural de lemn degradate, se va ignifuga sarpanta
- se va inlocui suprafata invelitorii, impreuna cu accesorii
- se va repara/inlocui sistemul de preluare a apelor meteoric (burlane si jgheaburi)
b) se vor inlocui trotuarele perimetrale si de acces si se va monta cordon mastic bituminous la rostul cu peretii exterior, pentru impiedicarea patrunderii apei la nivelul fundatiilor
c) se vor repara local eventualele fisuri din peretii de zidarie cu injectii de mortar pe baza de ciment, dupa caz
d) se vor repara fisurile din elementele de beton folosind mortar de injectie pe baza de rasini epoxidice, dupa caz
e) se va reface stratul de acoperire cu beton folosind mortar de reparatii pentru elementele de beton degradate, dupa caz
Termenul limita de raspuns din partea Autoritatii contractante la solicitarile de clarificari: 6 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.
Numar zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor/candidaturilor: 10 zile