Colectarea deşeurilor în orice comunitate umană este pe cât de necesară şi utilă, pe atât de deranjantă pentru mediul înconjurător şi pentru sănătatea populaţiei.
ln prezent in comuna Cojocna, colectarea deşeurilor generate de populaţie se realizează în system "door-to-door", respectiv sunt colectate din pubelele individuale.
ln acest moment deşeurile reciclabile şi bio deşeurile care nu pot fi colectate din pubelele indivi...
Colectarea deşeurilor în orice comunitate umană este pe cât de necesară şi utilă, pe atât de deranjantă pentru mediul înconjurător şi pentru sănătatea populaţiei.
ln prezent in comuna Cojocna, colectarea deşeurilor generate de populaţie se realizează în system "door-to-door", respectiv sunt colectate din pubelele individuale.
ln acest moment deşeurile reciclabile şi bio deşeurile care nu pot fi colectate din pubelele individuale, precum si fluxurile speciale de deşeuri, deşeuri voluminoase sunt depozitate impropriu, punând în pericol condiţiile de viaţă ale cetăţenilor, sănătatea populaţiei precum şi mediul înconjurător.
Modalitatea de colectare existentă prezintă riscuri numeroase cu privire la sănătatea populaţiei si animalelor, cât şi costuri financiare substanţiale derivate.
Categoria de importanţă a lucrării
Lucrarea ce face obiectul prezentului proiect se încadrează în categoria "C''- Construcţii de importanţă normală - în conformitate cu HGR nr. 766/1997 "Regulament privind stabilirea categoriei de i mportanţă a construcţiilor" şi cu "Metodologie de stabilire a categoriei de importanţă a construcţiilor'', elaborate de INCERC, laborator SCB-BAP în aprilie 1996.
Copertina pe structură metalică se încadrează în clasa III de importanţă.
Pe terenul descris mai sus se vor executa următoarele lucrări:
• Construirea unei platforme carosabile pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deşeuri si circulaţia autoturismelor cetăţenilor care aduc deşeuri, respectiv a camioanelor (cap-tractor) care aduc/ridică containerele;
• Platformă asfaltata pentru amplasarea containerelor de tip baracă;
• Canalizare pentru colectarea apelor pluviale;
• Zonă verde cu gazon şi plantaţie perimetrală de protecţie ;
• Copertină pe structură metalică uşoară pentru protecţia containerelor deschise;
• Împrejmuire a amplasamentului cu gard din panouri bordurate prinse pe stâlpi rectangulari din oţel, cu poartă de acces culisantă - acţionare manuală;
• În zona de acces principal se va monta un cântar carosabil pentru camioane (cap-tractor);
Pe lângă lucrările de amenajare descrise mai sus, platforma va fi prevăzută cu următoarele dotări:
• Container de tip baracă pentru administraţie - supraveghere, prevăzut cu un mic depozit de scule şi două grupuri sanitare, unul pentru angajatul platformei, altul pentru cetăţenii care aduc deşeuri;
• Separator de hidrocarburi pentru toată platforma carosabilă;
• Două scări mobile metalice (oţel zincat) pentru descărcarea deşeurilor în containerele deschise înalte.
• Stâlpi de iluminat şi camere supraveghere.
Contractantii vor respecta proiectul tehnic, parte a documentatiei de atribuire si a prezentului caiet de sarcini.
ATENTIE : din formularul F4 Lista Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj fac obiectul prezentului contract numai containerul birou (pozitia 2 din lista) si cantar 8x3 m, 50 to, suprateran (pozitia 3 din lista).
Toate celalte containere vor fi achizitionate centralizat, de catre Minister, si nu fac obiectul prezentei proceduri.