EXECUTIE LUCRARI IN CADRUL OBIECTIVULUI “AMENAJARE URBANISTICA CU PISTA BICICLETE, PODETE SI RIGOLE PENTRU APA PLUVIALA IN COMUNA FELNAC, JUDETUL ARAD" pentru care s-a depus solicitare de finantare prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".
Tinand cont de starea actuala a străzilor, de cresterea valorilor de trafic, pentru stoparea fenomenului de degradare a structurii rutiere cat si pentru imbunatatirea condi...
EXECUTIE LUCRARI IN CADRUL OBIECTIVULUI “AMENAJARE URBANISTICA CU PISTA BICICLETE, PODETE SI RIGOLE PENTRU APA PLUVIALA IN COMUNA FELNAC, JUDETUL ARAD" pentru care s-a depus solicitare de finantare prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".
Tinand cont de starea actuala a străzilor, de cresterea valorilor de trafic, pentru stoparea fenomenului de degradare a structurii rutiere cat si pentru imbunatatirea conditiilor de circulatie in siguranta se impune necesitatea realizării amenajării urbanistice a acestora.
Din datele puse la dispoziţie de beneficiar reiese că strazile ce fac obiectul prezentei documentatii, fiind de interes local, au un trafic redus, acesta fiind constituit din circulaţia autoturismelor, autoutilitare cu sarcina de pana la la 10 t, a utilajelor agricole, a căruţelor şi a bicicliştilor.
Din punct de vedere al tehnologiei de executie a structurii rutiere lucrările au în vedere următoarele etape:
1. Etapa #1: realizarea sapaturii la cota proiectata (atat pentru santuri, cat si pentru pista de biciclete);
2. Etapa #2: realizarea stratului de fundaţie din balast, in grosime de 10 cm,
3. Etapa #3: realizarea stratului de fundaţie din piatra sparta impanata, in grosime de 15 cm,
4. Etapa #4: realizarea stratului de fundaţie din nisip, in grosime de 4 cm
5. Etapa #5: realizare pavajului din pavaje autoblocante de 6 cm.
Se propune realizarea unei structuri rutiere cu un strat format cu pavaj autoblocant de 6 cm cu o durata de exploatare de 7 ani, având pentru straturile de fundaţie o durată de exploatare de 25 ani.
În ceea ce priveşte soluţiile tehnice de realizare a structurii, acestea vor fi proiectate ţinând seama de situaţia reală de pe teren, obţinută prin măsurători topografice de detaliu şi de rezultatele relevante ale studiului geotehnic.
Soluţiile de alcătuire a sistemelor vor fi în conformitate cu standardele şi normele româneşti şi europene şi vor asigura rezistenţa şi stabilitatea lucrarilor atât la sarcini statice cât şi la cele dinamice precum şi îmbunătăţirea caracteristicilor de suprafaţă prin:
Sporirea stabilităţii la deformaţii permanente;
Realizarea unui strat care poate rezista unor presiuni verticale, dar care trebuie tratat cu un liant care să lege pietrele între ele în scopul preluării acţiunilor tangenţiale.