Tătărani este o comună în judeţul Dâmboviţa, formată din satele Căprioru, Gheboieni, Priboiu si Tătărani (reşedinţa).
Din punct de vedere geografic, comuna Tatarani se situeaza in partea de Nord-Vest a judetului Dambovita , in zona Podisului Candesti cuprins intre Valea Dambovitei la est si Valea Argesului la Vest Terenul pe care este amplasata cladirea scolii se afla in partea de Nord a comunei si anume in satul Priboiu ...
Tătărani este o comună în judeţul Dâmboviţa, formată din satele Căprioru, Gheboieni, Priboiu si Tătărani (reşedinţa).
Din punct de vedere geografic, comuna Tatarani se situeaza in partea de Nord-Vest a judetului Dambovita , in zona Podisului Candesti cuprins intre Valea Dambovitei la est si Valea Argesului la Vest Terenul pe care este amplasata cladirea scolii se afla in partea de Nord a comunei si anume in satul Priboiu , pe partea stanga a Drumului Judetean 702 B Targoviste.
Cladirea scolii are regimul de inaltime parter, o suprafata construita de 461,00 mp si este alcatuita din punct de vedere functional astfel :
- la parter : hol la intrarea principala din care se face accesul in holul principal de destributie in salile de clasa al scolii , 5 Sali de clase , o cancelarie si 3 anexe .
Autoritatea contractanta doreste sa achizitioneze lucrari de reabilitare, modernizare, dotare spatii pentru scoala gimnaziala Priboiu.
Reabilitarea cladirii, conform propunerii de arhitectura, presupune urmatoarele lucrari:
-demolarea acoperisului existent;
-spargerea si zidirea unor goluri pentru realizarea noilor functiuni din parter;
-transformarea holului de circulatie existent in vestiar si redimesionarea grupurilor sanitare existente.
-se va realiza termoizolarea constructiei
Copiii vor beneficia de o sala multifunctionala pentru activitati comune cu acces spre o terasa noua acoperita.
Pentru accesul in cladire a persoanelor cu dizabilitati , in urma desfiintarii treptelor si rampei existente , s-a amenajat o rampa pentru persoane cu dizabilitati la intrarea in vestiar din zona posterioara a cladirii ,rampa prevazuta cu rebord si balustrada pe ambele parti (H=90 cm si 60 cm), rampa din beton armat de 1,20 m latime prevazuta cu suprafete tactilo-vizuale atat la inceputul acesteia cat si la sosire .
Restul terenului se va amenaja cu spatiu si gard viu permiteral acolo unde este posibil.
De asemenea se vor planta arbori pentru a se realiza umbra pentru incinta posterioara unde se afla locul de joaca pentru copii .
Alimentarea cu apa rece se va face de la reteaua existenta stradala .
Evacuarea apelor uzate menajere se va face prin retele exterioare cu conducte din PVC
Apele uzate vor fi deversate intr-un bazin vidanjabil etans , vidanjat ori de cate ori este nevoie si transportat la cea mai apropiata statie de epurare .
Alimentarea cu energie electrica se va face prin racordare la reteaua existenta din zona .
Conform criteriilor asociate si punctajul nivelului apreciat al influentei criteriului , conform Regulamentului MLPAT , Ordin nr. 31/N din 02-10-1995 – Metodologia de stabilire a categoriei de importanta a constructiilor avand la baza factorii determinanti : importanta vitala , importanta social-economica si culturala , implicare economica , necesitatea luarii in considerare a duratei de utilizare , necesitatea adaptarii la conditiile locale de teren si de mediu , volumul de munca si demateriale necesare constructia se incadreaza in categoria de importanta ,, C ’’– HG 766 / 1997 .
Instalatiile electrice proiectate cuprind:
- reabilitarea instalatiei electrice de iluminat;
- reabilitarea tablourilor electrice existente si extinderea acestora cu noile circuite din spatiile noi din extinderea parterului si cu noii receptori electrici prevazuti ;
- tabloul electric aferent camerei tehnice dotate cu noile echipamente : pompa de caldura , boiler dual solar , centrala termica pe peleti ;
;- instalatie panouri fotovoltaice cu inverter on grid ;
- instalatie paratrasnet nou prevazuta si priza de pamant - verificare si reabilitare
Instalatii sanitare
Alimentarea cu apa potabila a Scolii Priboiu se va realiza printr-un bransament prevazut la reteaua publica stradala existenta in localitatea Priboiu , pe strada Principala.
In satul Priboiou nu exista retea publica de canalizare menajera.
Apele uzate menajere sunt preluate in exteriorul cladirii, perimetral ( fatadele nord- partial, vest si sud) si dirijate catre bazinul vidanjabil cu capacitate 40 mc prevazut in extremitatea de sud- est a incintei.Din bazinul vidanjabil, periodic, apele uzate menajere vor fi transportate la statia de epurare Targoviste unde vor fi tratate.
Retelele interioare de canalizare menajera urmeaza traseele cele mai scurte spre caminele exterioare de racord.
Apele meteorice colectate jgheaburi si burlane ,sunt dirijate spre zonele de absorbtie din incinta.
Instalatii interioare: incalzire, ventilare, climatizare, centrala termica
Incalzirea spatiilor interioare se va realiza cu radiatoare tip panou din otel simple sau duble cu inaltime de 600 mm si lungime variabila.
Pentru prepararea agentului termic incalzitor, apa calda cu parametrii 80/60 0C si apa calda de consum, s-a prevazut montarea in camera tehnica special prevazuta in acest sens a unei centrale termice de pardoseala din otel cu functionare pe combustibil - biomasa cu puterea termica
Pentru folosirea surselor regenerabile de energie a fost propus un sistem complet de pompa de caldura aer – apa, format din unitate exterioara si unitate interioara avand capacitatea de Q = 25,0 kW.
Pentru a acoperi necesarul de racire s-a propus un sistem de tip monosplit format din mai multe unitati exterioare de climatizare tip pompa de caldura ( aer-aer) cu functionare in sistem inverter, la care se vor conecta unitatile interioare de perete propuse.
Pentru asigurarea de aer proaspat, s-a prevazut montarea unor recuperatoare de caldura de eficienta ridicata cu dublu flux, avand consum redus de energie al ventilatoarelor si nivel de zgomot admis pentru o buna desfasurare a activitatilor.