Comuna Nojorid, in parteneriat cu fundatia pentru Dezvoltarea Intreprinderilor din Judetul Bekes (Ungaria), Asociatia INTEGRA (Romania) si cu A.D.I. Zona Metropolitana Oradea (Romania), implementeaza proiectul RO-HU 388 “Center for Sustainable Development Les- CDDL" . Acest proiect se deruleaza in cadrul Programului Interreg V-A Romania-Ungaria (Axa prioritara 3 Imbunatatirea ocuparii fortei de munca si promovarea mobilitat...
Comuna Nojorid, in parteneriat cu fundatia pentru Dezvoltarea Intreprinderilor din Judetul Bekes (Ungaria), Asociatia INTEGRA (Romania) si cu A.D.I. Zona Metropolitana Oradea (Romania), implementeaza proiectul RO-HU 388 “Center for Sustainable Development Les- CDDL" . Acest proiect se deruleaza in cadrul Programului Interreg V-A Romania-Ungaria (Axa prioritara 3 Imbunatatirea ocuparii fortei de munca si promovarea mobilitatii fortei de munca transfrontaliere, Prioritatea de investitii 8/b – Sustinerea cresterii eficiente a ocuparii fortei de munca prin dezvoltarea potentialului endogen) si vizeaza reabilitarea, echiparea si dotarea caminului cultural din Les (comuna Nojorid) in vedera infiintarii Centrului de Dezvoltare Durabila LES.
Prin acest proiect, Primăria comunei Nojorid doreşte modernizarea si dotarea, respectiv schimbarea de destinaţiei a unei clădiri existente, situată în satul Leş, în Centru de dezvoltare durabilă, clădire care până în prezent a funcţionat ca Şcoală Generală cu clasele I-IV Leş, anterior a fost căminul cultural al localităţii. Dezvoltarea investitiei propuse contribuie la:
- crearea de oportunităţi in dezvoltarea economiei locale
- crearea de locuri de munca si calificarea locuitorilor din zona rurala.
Terenul studiat se afla situat in intravilanul localităţii Leş, nr. 91, judeţul Bihor şi este proprietatea comunei Nojorid. Terenul identificat cu nr.cad. 60252 are o suprafaţă de 2708 m2. Forma terenului luat în studiu reprezintă un trapez neregulat având categoria de folosinţă de curţi construcţii.
Beneficiarul intenţionează să schimbe destinaţia clădirii din cămin cultural în centru de dezvoltare durabilă. Terenul la ora actuală este edificat cu următoarele clădirii: corpurile de clădiri C1-Camin cultural, C2 – Anexa. Se propune reabilitarea corpului C1. Corpul C2 – reprezintă ca şi funcţiune o anexă la corpul C1, fiind un corp de clădire independent. La momentul de faţă este neutilizat, într-o stare de degradare accentuat. Se propune demolarea corpului C2, pentru a fi edificat in locul lui un foişor.
Termenul pana la care operatorii economici pot solicita clarificari, in conformitate cu prevederile art.160 alin. (1) din Legea 98/2016 este de 10 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor stabilita pentru transmiterea solicitarilor de clarificari. Autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatiilor suplimentare (daca acestea au fost primite in termen), in conformitate cu prevederile art.161 din Legea 98/2016 cu 6 zile inainte de data stabilita pentru depunerea ofertelor.