Obiectul prezentei proceduri il constituie realizarea de lucrari de reabilitare si eficientizare energetica a Scolii gimnaziale Ohaba si a Şcolii primare cu grădiniţă Lăpugiu de Sus din comuna Lăpugiu de Jos, judeţul Hunedoara.
In ceea ce priveste cladirea Şcolii primare cu grădiniţă din Lăpugiu de Sus, imobilul este situat în intravilanul comunei Lăpugiu de Jos, având o suprafaţă construita de 447 mp si regim de inaltime...
Obiectul prezentei proceduri il constituie realizarea de lucrari de reabilitare si eficientizare energetica a Scolii gimnaziale Ohaba si a Şcolii primare cu grădiniţă Lăpugiu de Sus din comuna Lăpugiu de Jos, judeţul Hunedoara.
In ceea ce priveste cladirea Şcolii primare cu grădiniţă din Lăpugiu de Sus, imobilul este situat în intravilanul comunei Lăpugiu de Jos, având o suprafaţă construita de 447 mp si regim de inaltime parter. Terenul aferent clădirii este înscris în Cartea funciară nr. 62218 şi aparţine domeniului public al comunei. Acest imobil este compus din urmatoarele spatii: 4 sali de clasa, grupuri sanitare, birou/cancelarie, vestiar, magazii depozitare, CT si holuri pentru acces.
Scoala gimnaziala Ohaba, este situata in intravilanul comunei Lăpugiu de Jos, având o suprafaţă construita de 629 mp si regim de inaltime parter. Terenul aferent clădirii este înscris în Cartea funciară nr. 60386 şi aparţine domeniului public al comunei. Acest imobil este compus din urmatoarele spatii: 7 sali de clasa, grupuri sanitare, birou/cancelarie, vestiar, magazii depozitare, CT si holuri pentru acces.
Prin prezentul proiect, pentru ambele imobile, se vor executa urmatoarele lucrari:
1. Debranşarea clădirilor de la utilităţi pe perioada derulării execuţiei.
2. Înlăturarea învelitorii de pe clădiri şi revizuirea sarpantei din lemn. Materialul lemnos va fi tratat împotriva acţiunii agenţilor biologici (insecte şi ciuperci) si va fi ignifugat.
3. Refacerea învelitorii şi a sistemului de evacuare al apelor pluviale, inclusiv racordarea la sistemul de canalizare. Învelioarea nouă va fi din tiglă ceramică aşezată pe strat suport.
4. Refacerea tuturor trotuarelor perimetrale degradate şi realizarea de trotuare de gardă noi acolo unde acestea lipsesc. De asemenea se va asigura etanseizarea între trotuarul de gardă şi soclul clădirii.
5. Pentru creşterea performanţelor energetice ale clădiriilor, se vor termoizola peretii exteriori cu termosistem - vată bazaltică 10 cm (3 cm pentru spaleti si buiandrugi in zonele de tamplarie), soclul cu polistiren extrudat 5 cm, planşeul de peste parter cu vată bazaltică 30 cm.
6. Inlocuirea ferestrelor si usilor exterioare cu tamplarie din PVC culoare nuc, cu geam termoizolant. Glafurile exterioare vor fi metalice, iar cele interioare din PVC.
7. Se vor realiza finisaje care să respecte normele şi normativele în vigoare specifice.
8. Se vor reabilita instalaţiile de alimentare cu apă caldă-rece, sanitare, termice, instalatia de canalizare, instalaţiile electrice, dimensionate corespunzător funcţionării optime a clădirii şi conform normativelor în vigoare. Se vor înlocui de asmenea obiectele sanitare şi corpurile de iluminat degradate.
9. Clădirile vor respecta încadrarea în normativul P118, privind siguranta la foc a constructiilor.
10. Se va reface placa pe sol împreună cu straturile suport (inclusiv polistiren extrudat de 10 cm, pe zonele de interventii cu sape/sape autonivelante şi finisajele aferente – covor PVC tarket).
11. Accesul persoanelor cu dizabilităţi se va realiza cu ajutorul unor rampe exterioare, adaptate la podeste existente.
12. La interior se propune realizarea unui grup sanitar mixt, utilizabil şi de către persoanele cu dizabilităţi, grup sanitar cadre didactice si separat pt elevi si prescolari.
13. Se vor reface/ înlocui tâmplăriile interioare şi finisajele interioare în zonele de intervenţie precum şi cele exterioare.