Municipiul Beiuş este beneficiarul contractului de finantare, încheiat cu M.D.L.P.A, pentru realizarea obiectivului de investiţii, REABILITAREA TERMOENERGETICĂ A CLĂDIRII GRADINIŢEI CU PROGRAM PRELUNGIT NR.1, BEIUŞ, PNRR/2022/C5/2/B2.1/1., Componenta C5 - Valul Renovarii, Operatiunea B: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a cladirilor publice, Axa 2 - Schema de granturi pentru eficienţă energetica şi rezilienţa în...
Municipiul Beiuş este beneficiarul contractului de finantare, încheiat cu M.D.L.P.A, pentru realizarea obiectivului de investiţii, REABILITAREA TERMOENERGETICĂ A CLĂDIRII GRADINIŢEI CU PROGRAM PRELUNGIT NR.1, BEIUŞ, PNRR/2022/C5/2/B2.1/1., Componenta C5 - Valul Renovarii, Operatiunea B: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a cladirilor publice, Axa 2 - Schema de granturi pentru eficienţă energetica şi rezilienţa în clădiri publice, Operatiunea B: Renovarea energetica moderata sau aprofundata a clădirilor publice, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Investiţia presupune realizarea de lucrări de eficienţa energetică REABILITAREA TERMOENERGETICĂ A CLĂDIRII GRADINIŢEI CU PROGRAM PRELUNGIT NR.1, BEIUŞ, PNRR/2022/C5/2/B2.1/1., str. Roamana nr. 4/B, nr. cad. 101887, jud. Bihor. Parcela este cuprinsă în intravilanul Municipiului Beius, jud. Bihor, având o formă neregulata.
Contractul al cărui initiator este Municipiul Beiuş iar beneficiar este GRADINIŢEI CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 1, BEIUŞ ", este finanţat din bugetul local, bugetul naţional şi contractul de finanţare nr. 129900/17.11.2022 în vederea realizării măsurilor de eficienţă energetică şi constă în reabilitarea clădirilor aferente, respectiv:
Parcela este cuprinsă în intravilanul Municipiului Beius, jud. Bihor, având o formă neregulata. Dimensiuni maxime ale terenului: 45,49 m x 61,61 m si o suprafata de 2560 mp. Nu prezintă drept de servitute.
SUPRAFATA CONSTRUITA C1 738 m2 CLADIRE SUPUSA INVESTITIEI
SUPRAFATA CONSTRUITA DESFASURATA C1 1476 m2 CLADIRE SUPUSA INVESTITIE
Pentru acest obiectiv de investitii s-a emis Autorizatie de construire nr.66 din 27.09.2023.
Obiectivul general al proiectului este tranzitia catre un fond construit rezilient si verde.
Obiectivul specific al acestei axe este renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.
Astfel vor fi sprijinite activităţi specifice realizării de investiţii pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice, respectiv:
• Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii;
• Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum;
• Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie;
• Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior;
• Lucrări de reabilitare/ modernizare a instalaţiilor de iluminat în clădiri;
• Sisteme de management energetic integrat pentru clădiri;
• Sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald;
• Modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluţii inteligente;
• Alte tipuri de lucrări.
Lucrarile necesare pentru realizarea acestui obiectiv de investitii se vor executa avand la baza Proiectul tehnic nr. 31/2023 este realizat de către proiectantul general S.C. FIDO CORPORATION S.R.L., Str. Zimbrului nr.4, mun. Oradea, jud. Bihor, pus la dispozitie de autoritatea contractanta.
Executantul are obligaţia de a respecta si a aplica principiul de "a nu prejudicia in mod semnificativ" (DNSH - "Do No Significant Harm") pe parcursul execuţiei lucrărilor, conform solicitărilor din caietul de sarcini şi propunerii tehnice si de a prezenta documentele justificative privind îndeplinirea obligaţiilor cu privire la respectarea principiilor DNSH, asa cum sunt asumate prin Declaratia privind respectarea aplicarii principiilor DNSH in implementarea proiectului.