Obiectul investiţiei îl constituie instalarea pe stalpi a unui număr de 164 de camere video IP fixe de exterior si 8 camere IP ANPR,pe amplasamente distincte (stâlpi existenţi sau pe alţi stâlpi care vor fi nominalizaţi în cadrul proiectului pe domeniul public), cu transmiterea datelor prin fibră optică şi radio la Dispeceratul UAT al orasului Anina. Suportul de montaj al sistemului de supraveghere video îl constituie stâlp...
Obiectul investiţiei îl constituie instalarea pe stalpi a unui număr de 164 de camere video IP fixe de exterior si 8 camere IP ANPR,pe amplasamente distincte (stâlpi existenţi sau pe alţi stâlpi care vor fi nominalizaţi în cadrul proiectului pe domeniul public), cu transmiterea datelor prin fibră optică şi radio la Dispeceratul UAT al orasului Anina. Suportul de montaj al sistemului de supraveghere video îl constituie stâlpii pentru alimentare cu energie electrică şi de iluminat public prezenti in locatie sau pe stalpi noi,la o inaltime care va asigura atat o vizibilitate optima a zonei supravegheate cat si o securitate la tentativele de vandalizare.Legatura dintre camere video si centrul dispecer se va face prin fibra optica,conversia semnalelor optice in semnale digitale si invers realizandu-se prin intermediul convertoarelor media cu porturi SFP(instalate pe fiecare stalp),a modulelor SFP si a switcth-urilor cu porturi SFP instalate in rack.
Centralizarea semnalului digital de la camerele video instalate in localitate Steierdorf(localitate componenta a orasului Anina) se va realiza intr-un dispecerat secundar amenajat in cladirea centrului de informare turistica din aceasta localitate.Transmisia semnalului din dispeceratul secundar in dispeceratul amenajat in cladirea casei de cultura Anina se realizeaza prin fibra optica.In zonele unde nu exista stalpi pentru montarea fibrei,transmisia semnalului de la camerele amplasate in aceste zone este asigurata de un sistem de AP-uri.Deasemenea trecerile peste DN58 se realizeaza ,,radio’’prin perechi de AP-uri instalate de o parte si alta a DN58.
Valoarea estimată (Ve) este fundamentată în baza Devizului General întocmit la faza PT şi este alcătuită din:
CAP. 4 Cheltuieli pentru investiţia de bază
4.1. Construcţii si instalaţii = 1.113.259,55 lei
4.2. Montaj utilaje,echipamente tehnologice si functionale = 259.269,55 lei
4.3.Utilaje,echip.tehnologice si functionale care necesita montaj= 851.266,28lei
4.3.1.1 Lista echipamente dispecerat=375.266,28 lei
4.3.1.2 Lista echipamente retea fibra optica= 476.000,00 lei
6.1 Pregatirea personalului de exploatare = 8.000,00 lei
6.2 Probe tehnologice si teste 10.000,00 lei
În Ve nu sunt incluse cheltuieli diverse şi neprevăzute.
Cheltuielile diverse şi neprevăzute se vor stabili conform legislaţiei incidente şi se vor efectua numai în condiţiile art. 221 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 98/2016. Autoritatea Contractantă nu are prevăzute sume provizionate/rezerve de implementare.
A)In temeiul art.160 alin (1) din Legea 98/2016, modificata si completata, termenul limita pana la care operatorii economici interesati de participarea la procedura de achizitie publica au dreptul de a solicita clarificari in legatura cu documentatia de atribuire este de 10 zile inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
B)Conform obligatiei prevazute la art.160 alin (2) din Legea 98/2016, modificata si completata, autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si concret la toate solicitarile de clarificari in a 7-a zi inainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor. Orice solicitare de clarificare transmisa dupa data mentionata la punctul A), va pune autoritatea contractanta in imposibilitatea de a oferi un raspuns in termenul mentionat la punctul B) si drept urmare se va considera tardiva.