Scopul achiziţiei constă în execuţia de lucrări "Înlocuire reţea de apă pe str. Constructorilor şi înlocuire reţele de apă şi canalizare menajeră pe str. Simion Bărnuţiu, loc. Oradea". Lucrările de execuţie se vor realiza conform proiectului tehnic, anexat documentaţiei de atribuire. Valoarea estimată a fost prevăzută şi stabilită de proiectantul lucrării, prin devizul general al proiectului tehnic şi aprobată în comisia te...
Scopul achiziţiei constă în execuţia de lucrări "Înlocuire reţea de apă pe str. Constructorilor şi înlocuire reţele de apă şi canalizare menajeră pe str. Simion Bărnuţiu, loc. Oradea". Lucrările de execuţie se vor realiza conform proiectului tehnic, anexat documentaţiei de atribuire. Valoarea estimată a fost prevăzută şi stabilită de proiectantul lucrării, prin devizul general al proiectului tehnic şi aprobată în comisia tehnică a entităţii contractante.
Valoarea estimată (C+M): 675.217,73 lei fără TVA, cuprinde:
Cap. 4.1 Cheltuieli pentru investiţia de bază : Construcţii-Instalaţii = 661.978,17 lei fără TVA
Cap. 5.1 Alte cheltuieli: Organizarea de şantier = 13.239,56 lei fără TVA.
Situaţia existentă:
Zona de amplasament pentru reţeaua de apă şi reţeaua de canalizare menajeră va fi pe străzile Constructorilor şi str. Simion Bărnuţiu, municipiul Oradea, pe o lungime totală de aproximativ 369 m, conform planurilor de situaţie anexate.
Accesul la str. Constructorilor se realizează din strada Principatelor Unite, str. Călăraşilor şi str. Cazărmii. Accesul la str. Simion Bărnuţiu se va realiza din Bd. Decebal şi str. W. Shakespeare.
Zona studiată prin prezentul proiect se află în municipiul Oradea.
Prin prezentul proiect se propune înlocuirea a 253 m de reţea de apă potabilă pe str. Constructorilor realizată din conducte de polietilenă de înaltă densitate (PEHD) prevăzute cu toate accesoriile necesare: vane de secţionare, hidranţi de incendiu; înlocuirea a 55 m de reţea de apă potabilă pe str. Simion Bărnuţiu realizată din conducte de polietilenă de înaltă densitate (PEHD) şi extinderea a 26m de reţea de apă potabilă (PEHD); înlocuirea reţelei de canalizare menajeră pe o lungime de 98m pe str. Simion Bărnuţiu.
Reţele de alimentare cu apă:
Reţeaua de distribuţie nou proiectată de pe str. Constructorilor se va prevedea din conductă de polietilenă PE100 SDR 17, PN10 cu diametrul de 110mm pozată îngropat în pat de nisip. Reţeaua nou proiectată se va racorda la reţelele de distribuţie existente Dn 110 PE de pe str. Principatelor Unite, Dn100 Fontă de pe Călăraşilor şi DN 160 PE din Piaţa Cazărmii, va avea o lungime de 253m, se vor înlocui cele 25 buc branşamente existente.
Pe str. Simion Bărnuţiu, pe tronsonul dintre str. W. Shakespeare şi Bd. Decebal, se va prevedea înlocuirea conductei de apă din Fontă Dn 200mm cu conducta de polietilena PE100 SDR 17, PN10 pozată îngropat în pat de nisip, pe o lungime de 55m. Se va reface legătura la branşamentul staţiei de alimentare OMW existent. Noua reţea va face legătura între conductele de fontă Dn 200mm de pe str. W. Shakespeare şi conducta PE Dn 110mm de pe Bd. Decebal. Se vor înlocui 2 buc. branşamente existente.
Pentru a elimina un capăt de reţea se va prelungi reţeaua de apă PE Dn 110mm pe o lungime de 26m din zona de intersecţie a str. W. Shakespeare cu str. Simion Bărnuţiu până la intercalarea cu noua reţea înlocuită, conform planului de situaţie anexat. Se va reloca hidrantul de pe amplasamentul viitorului drum de legătură dintre str. Simion Bărnuţiu şi str. Ştefan Octavian Iosif.
Săpăturile necesare se vor executa atât mecanizat, cât şi manual funcţie de situaţia concretă din zonă şi se vor executa în mod obligatoriu sprijiniri acolo unde este cazul. În timpul executării lucrărilor se vor lua măsuri pentru securitatea şi stabilitatea construcţiilor din zonă, a instalaţiilor subterane întâlnite, de protecţie a pietonilor şi vehiculelor care circulă în zonă.
Se vor prevedea vane de linie la intersecţii, noduri şi la schimbări de direcţie. Vanele vor fi de tip robinet corp oval PN 10 cu tijă de manevră realizată din secţiune plină protejată cu cutie şi tub protecţie. Reţelele se vor îngloba în sistemul inelar de distribuţie al apei existent. Inclusiv refacerea legăturilor cu străzile laterale.
Capacul de protecţie al tijei de manevră a vanelor şi a robinetelor de concesie, aferente reţelei va fi realizat din material compozit şi încastrat într-o placă de beton de minim 40x40 cm, prevăzut cu guler pentru asfaltare.
Branşamentele aferente reţelei de apă se vor proiecta pentru imobilele cu construcţii existente ca "Ansamblu branşament", care va cuprinde: colier de branşare prin electrofuziune, robinet de concesie cu tija de manevră din material plin, ţeava de PE100 SDR17 PN10 şi robinet de trecere amonte de contor. La imobilele unde nu există construcţii se vor executa branşamente nefinalizate (cu robinet de concesie) cu dop la limita de proprietate. Zona de amplasament pentru căminele de branşament va fi cât mai aproape de limita de proprietate. Căminele de branşament vor fi din polietilena termoizolante, având DN min. 1000 mm, etanş la apa freatică şi vor fi echipate cu o buclă de măsură.
În cazul căminelor amplasate pe carosabil sau în dreptul intrărilor auto peste capacul din polietilenă termoizolant se vor poza rame din fontă cu capac din material compozit încastrat în placă din beton armat. Rama din fontă cu capacul din material compozit va fi carosabil pentru trafic greu (40 to.). În jurul căminului se va monta un inel de beton armat având diametrul interior egal cu diametrul exterior cămin, iar grosimea inelului va fi de min. 10cm cu o înălţime de 20cm. Inelul va sprijini pe stratul de umplutură compactat din jurul căminului, iar pe acesta va sprijini placa din beton cu rama şi capacul din material compozit. Inelul va juca rolul de sprijinire a plăcii de beton armat şi reglare a nivelului acesteia în funcţie de cota trotuarului.
Hidranţii se vor prevedea în conformitate cu normativul în vigoare şi cu aprobarea PSI. Vor fi prevăzuţi hidranţi supraterani cu vamă de protecţie, pozaţi în spaţiul verde sau la marginea trotuarului, se vor monta plăcuţe de identificare pentru: hidranţi, vane îngropate, reţele. Se vor amplasa un număr de 3 buc. hidranţi supraterani pe reţeaua de distribuţie apă la un interval de 100m. Hidrantul existent amplasat pe viitorul amplasament al drumului de legătură dintre str. Simion Bărnuţiu şi str. Stefan Octavian Iosif va fi relocat pe marginea drumului.
Branşamentele hidranţilor vor fi cât mai scurte şi prevăzute cu robineţi de concesie îngropaţi, complet echipaţi.
Traseul noii conducte de alimentare cu apă va urmări vechiul traseu al conductei din azbociment. În perioada execuţiei lucrărilor se va asigura funcţionarea reţelei existente la parametrii normali.
Reţele de canalizare menajeră:
Se va reface reţeaua de canalizare menajeră pe strada Simion Bărnuţiu conform planului de situaţie anexat, cu tub de material plastic PVC SN8 Dn 500mm, pe o lungime de 98m. Noua reţea va subtraversa liniile de tramvai de pe Bd. Decebal prin foraj orizontal dirijat într-un tub de protecţie de otel OL 711,2x11,91mm pe o lungime de 40m..
Reţeaua de canalizare proiectată se va descărca în reţeaua de canalizare menajeră din beton ovoid 60/90 existent de pe str. W. Shakespeare.
Căminele nou proiectate vor fi din material plastic prevăzute cu scări de acces fixate de structura căminului. Capacele căminelor vor fi carosabile D400 din material compozit pentru trafic intens 40to., cu găuri de aerisire, cu sistem antifurt (balama şi cheie), rama capacului va fi din fontă încastrată în placă de beton armată cu grosimea de 20 cm. Între rama şi placa de beton în care este încastrată se va lăsa o degajare, după caz, pentru turnarea covorului de asfalt.
Adâncimea de pozare a căminelor de vizitare este în funcţie de adâncimea de pozare a conductelor de canalizare.
Racordurile de canalizare în număr de 2 buc. vor fi din tub de material plastic PVC SN8. Acestea se vor proiecta ca "Ansamblu racord", care va cuprinde: Piese de îmbinare prefabricate care asigură etanşeitatea 100% cu reţeaua nou proiectată, ţeava de material plastic PVC Dn160 SN8, cămin de racord la limita de proprietate din material plastic PVC Dn 315 amplasat în trotuar cu ramă şi capac carosabil pentru trafic uşor/greu. La imobilele unde nu există construcţii, din căminul de racord se va face o ieşire cu un ştuţ cu dop până la limita de proprietate.
În perioada execuţiei lucrărilor se va asigura funcţionarea reţelelor existente la parametrii normali.
Canalizarea menajeră gravitaţională se va executa începând din aval, spre amonte, în şanţ manual şi mecanizat, cu şi fără sprijiniri, la adâncime variabilă.
Pe traseul canalizării menajere gravitaţionale se prevăd cămine de vizitare STAS 2448/82 cu capace STAS 2308/81, la intersecţii de conducte, la schimbări de direcţie, la schimbări de pantă.
Caracteristicile principale şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei aprobaţi de Consiliul Local al mun. Oradea. Indicatorii minimali, respectiv indicatori de performanţă - elemente fizice/capacităţi fizice care să indice atingerea ţintei obiectivului de investiţii - şi, după caz, calitativi, în conformitate cu standardele, normativele şi reglementările tehnice în vigoare:
Nr.crt. Capacităţi Cantitate
1 • Înlocuire reţea de apă Dn 110 PEHD PN10 str. Constructorilor TR1 65 ml
2 • Înlocuire reţea de apă Dn 110 PEHD PN10 str. Constructorilor TR2 188 ml
3 • Înlocuire reţea de apă Dn 110 PEHD PN10 str. Simion Bărnuţiu 55 ml
4 • Extindere reţea de apă Dn 110 PEHD PN10 str. Constructorilor TR1 26 ml
5 • Înlocuire reţea canalizare menajeră Dn 500 PVC SN8 str. Simion Bărnuţiu 98 ml
6 • Subtraversare prin foraj orizontal tub PVC Dn 500 40 ml
7 • Branşamente apă Dn 25 PEHD 27 buc
8 • Racorduri canalizare PVC SN8 2 buc
In perioada execuţiei lucrărilor se va asigura funcţionarea reţelelor existente la parametrii normali.