Investiţia este necesară pentru - "Extinderea reţelei de canalizare pentru preluarea apelor uzate menajere colectate din localitatea Delani şi transportul acestora până în municipiul Beiuş, jud. Bihor". Durata de implementare a contractului este de 3 (trei) luni la care se adaugă: minim 36 (treizecişişase), sau 48 (patruzecişiopt) sau 60 (şaizeci) luni perioada de notificare a defectelor (PND).
Lucrările de execuţie se vor...
Investiţia este necesară pentru - "Extinderea reţelei de canalizare pentru preluarea apelor uzate menajere colectate din localitatea Delani şi transportul acestora până în municipiul Beiuş, jud. Bihor". Durata de implementare a contractului este de 3 (trei) luni la care se adaugă: minim 36 (treizecişişase), sau 48 (patruzecişiopt) sau 60 (şaizeci) luni perioada de notificare a defectelor (PND).
Lucrările de execuţie se vor realiza conform proiectului tehnic, anexat documentaţiei de atribuire.
Valoarea estimată a lucrărilor: 1.035.380,19 lei fără TVA, conform devizului general, detaliată pe capitole astfel:
Cap. 1. Cheltuieli pt. obtinerea si amenajarea terenului 20.000,00 lei
Cap. 1.2 amenajarea terenului 20.000,00 lei
Cap. 4 Cheltuieli pt. investiţia de bază (4.1.+4.3.) 971.197,59 lei
Cap. 4.1. Construcţii şi instalaţii 718.079,34 lei
Cap.4.1.1.1. Reţea de refulare canalizare menajera 480.739,80 lei
Cap.4.1.1.2. Terasamente statie pompare apa uzata 167.245,50 lei
Cap.4.1.1.3. Imprejmuire 13.294,54 lei
Cap. 4.1.1.4. Bransament apa statie de pompare ape uzate 8.103,11 lei
Cap. 4.1.1.5. Bransament fibra optica 8.740,16 lei
Cap. 4.1.1.6. Instalatii electrice 16.509,08 lei
Cap. 4.1.1.7. Montare echipamente statie de pompare apa uzata menajera 23.447,16 lei
Cap. 4.3. Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj 253.118,25 lei
Cap. 4.3.1. Obiect: Retea de Canalizare Menajera Delani 253..118,25 lei
Cap. 5 Alte cheltuieli 44.182,60 lei
Cap. 5.1 Organizarea de şantier 44.182.60 lei
Lucrările de execuţie se vor realiza conform proiectului tehnic, anexat documentaţiei de atribuire.
Situaţia existentă
În localitatea aparţinătoare Municipiului Beiuş, Delani, există reţea de alimentare cu apă şi de canalizare menajeră (sistemul de canalizare menajeră nu este, însă, recepţionat). Apele uzate menajere colectate din localitatea Delani sunt evacuate într-o staţie de epurare, însă, datorită debitelor reduse de ape uzate provenite de la gospodăriile din localitatea Delani, aceasta nu funcţionează; în consecinţă, în prezent, apele uzate menajere provenite de la consumatorii din localitatea Delani, sunt vidanjate, dintr-un cheson al staţiei de epurare, şi sunt transportate la staţia de epurare a Municipiului Beiuş.
Municipiul Beiuş dispune de un sistem de alimentare cu apă potabilă şi de un sistem de canalizare menajeră, cu staţie de epurare.
În zona studiată, se înfiinţează, printr-o altă investiţie, un Parc de Specializare Inteligentă, care va fi amplasat în extravilanul Municipiului Beiuş (în partea de vest a Municipiului Beiuş, pe partea stângă a drumului european E79, la intrarea dinspre Oradea, pe o suprafaţă de teren de 175.183 mp, având categoria actuală de fâneaţă). În vederea asigurării utilităţilor de apă potabilă şi canalizare menajeră până la parcul de specializare inteligentă, prin altă investiţie, se realizează extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare menajeră din parcul de specializare inteligentă Beiuş până la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare menajeră existente în Municipiul Beiuş.
Având în vedere amplasamentul parcului de specializare inteligentă (în apropierea localităţii Delani şi a staţiei de epurare nefuncţionale a localităţii Delani), s-a considerat necesară şi oportună preluarea apelor uzate menajere din localitatea Delani.
Datorită configuraţiei terenului, apele uzate menajere din localitatea învecinată, Sânmartin de Beiuş (care are doar 260 locuitori), aparţinătoare comunei Pocola, vor fi transportate, prin reţeaua de canalizare menajeră a localităţii (care face obiectul altei investiţii şi care este executată parţial şi nerecepţionată), spre aceeaşi staţie de epurare nefuncţională a localităţii Delani (amplasată la limita UAT Beiuş cu UAT Pocola, pe un teren al UAT Pocola). Astfel, se consideră, de asemenea, necesară şi oportună şi preluarea apelor uzate menajere din localitatea Sânmartin de Beiuş, care se vor descărca (prin altă investiţie) tot în chesonul staţiei de epurare nefuncţionale aferentă localităţii Delani.
Situaţia proiectată
În cadrul investiţiei, se vor realiza următoarele lucrări:
1. EXTINDEREA REŢELEI DE CANALIZARE MENAJERĂ DIN LOCALITATEA DELANI PÂNĂ ÎN PARCUL DE SPECIALIZARE INTELIGENTĂ BEIUŞ (PRELUAREA APELOR UZATE MENAJERE DIN STAŢIA DE EPURARE A LOCALITĂŢII DELANI), care cuprinde:
• staţie de pompare ape uzate menajere (SPAU), amplasată într-un cămin subteran prefabricat din material plastic (GRP/PEHD), cu Dn = 2,0 m şi H = 6,0 m, echipată cu (1A+1R) electropompe submersibile, cu caracteristicile Q = 4,9 l/s/pompă, Hp = 20,0 mCA şi P = 4,0 kW/pompă; SPAU se va amplasa în incinta staţiei de epurare a localităţii Delani; în SPAU se va prevedea un coş pentru reţineri;
• 1 buc. cămin prefabricat (amplasat în incinta staţiei de epurare a localităţii Delani), din beton, cu L = 1,5 m, l = 1,5 m şi H = 5,0 m, care va fi prevăzut cu 2 buc. vane tip stăvilar (Dn 300 mm), cu tijă de manevră, vane care au rolul de a putea bloca sau permite scurgerea gravitaţională a apei uzate menajere înspre chesonul vidanjat în prezent (al staţiei de epurare Delani), sau spre căminul de decantare proiectat, amplasat înaintea SPAU proiectată;
• 1 buc. cămin decantor prefabricat, cu L = 1,5 m, l = 1,5 m şi H = 5,0 m, amplasat înaintea staţiei de pompare;
• 1 buc. cămin prefabricat, din beton, cu Di = 1,5 m şi H = 1,5 m, pentru vane, clapete şi debitmetru electromagnetic cu Dn 65 mm; căminul va fi amplasat după staţia de pompare, în incinta staţiei de epurare a localităţii Delani;
• conducte din PVC, SN8, cu Dn 315 mm, în lungime totală L = 18,0 m, care vor face legătura între căminul prefabricat proiectat, echipat cu cele două vane tip stăvilar, chesonul existent al staţiei de epurare, căminul de decantare proiectat şi SPAU proiectată;
• reţea de canalizare menajeră sub presiune (conducta de refulare aferentă SPAU), din PEHD, SDR17, PN10, cu Dn 110 mm, în lungime totală L = 1.069,0 m;
• 4 buc. cămine prefabricate, din beton, cu Di 1200 mm, prevăzute cu vane de aerisire;
• 3 buc. cămine prefabricate, din beton, cu Di 1200 mm, prevăzute cu vane de golire;
• 1 buc. branşament apă din PE100HD, SDR17, PN10, cu Dn 25 mm, complet echipat cu cămin de branşament, cu Dn 1000 mm şi contor cu Dn 20 mm (pentru întreţinerea staţiei de pompare);
• 1 buc. branşament electric pentru staţia de pompare;
• împrejmuire staţie de pompare ape uzate menajere.
Refacerea străzii se va face astfel:
La finalizarea lucrărilor, amplasamentul va fi adus la starea iniţială, materialul rezultat din săpătură se va evacua complet, iar umplutura se va reface cu nisip şi balast.
Refacerea sistemului rutier va respecta structura de refacere conform avizelor/acordurilor.
Toate deşeurile rezultate în urma realizării lucrărilor investiţiei (pământ, beton, ciment, asfalt, nisip etc.), vor fi evacuate cu mijloace auto spre cel mai apropiat Depozitul Ecologic de deşeuri Nepericuloase, cu ajutorul mijloacelor de transport ale executantului.