Activităţile proiectului sunt:
Furnizare, montaj, instalare echipamente. Montajul, instalarea echipamentelor se realizeaz după primirea avizului IPJ, dacă este cazul.
Subsistemul de alarmare la efracţie
Structura subsistemului de alarmare la efracţie a CMC este alcatuită din: centrala de alarmă cu telecomanda de operare, elementele de detecţie, echipamentele de avertizare şi semnalizare şi alte componente specifice acestui ...
Activităţile proiectului sunt:
Furnizare, montaj, instalare echipamente. Montajul, instalarea echipamentelor se realizeaz după primirea avizului IPJ, dacă este cazul.
Subsistemul de alarmare la efracţie
Structura subsistemului de alarmare la efracţie a CMC este alcatuită din: centrala de alarmă cu telecomanda de operare, elementele de detecţie, echipamentele de avertizare şi semnalizare şi alte componente specifice acestui tip de aplicaţii.
Rolul funcţional al subsistemului este de a detecta pătrunderea în spaţiul CMC protejat, a persoanelor neautorizate şi de a sesiza stările de pericol din unitate.
Detecţia la efracţie este realizată cu contacte magnetice (CM), detectori de prezenţă în infrarosu (PIR) si buton panica.
La ieşire, angajatul care părăseşte locaţia ultimul, foloseste telecomanda pentru armare/dezarmare şi beneficiază de timpul de ieşire (10 secunde).
Centrala sistemului de alarmare va fi amplasată la o înălţime de aproximativ 2,5 metri.
Echipamentele de avertizare acustică şi optică vor fi amplasate în interior şi exterior, sirena de exterior va fi amplasată în zona de acces principală, pe zid, la aproximativ 3 metri înălţime, astfel încât anihilarea ei să fie cât mai dificilă, iar sirena de interior va fi montată astfel încât să nu poată fi identificată de catre posibili agresori.
Centrala de alarmare împotriva efracţiei se alimentează de la un circuit dedicat, fără alţi consumatori, racordarea la tabloul electric fiind efectuată de un electrician autorizat.
Manipularea sistemului se va realiza de către personalul angajat al Politiei Locale Busteni. Aceste persoane vor fi instruite de către instalatorul sistemului privind modul de utilizare, aspect materializat prin încheierea unui document, conform prevederilor art. 9, alin. (1) din Anexa 7 la H.G. nr. 301/2012, cu modificările şi completările ulterioare.
Senzorii vor fi conectaţi radio la centrala de alarmare, toate elementele sistemului sunt radio.
Sistemul a fost structurat pe 1(una) partiţie de lucru şi va permite armarea/dezarmarea pe baza telecomenxii.
Echipamentul de comandă aferent sistemului antiefracţie este amplasat în zona CMC – cladirea Politiei Locale Busteni şi protejat împotriva intervenţiilor neautorizate şi sabotaj.
Subsistemul de alarmare la efractie va trebui sa functioneze minim 23.5 ore in stare normala si minim 0.5 ore in stare de alarma, in conditiile intreruperii curentului electric de la reteaua principala de tensiune. Acest lucru va fi asigurat cu un acumulator de rezerva instalat in interiorul cutiei unitatii centrale, dimensionat corespunzator tinându-se seama si de curentul de reincarcare al acestuia si specificatiile producatorului. Aceste specificatii si calculatii se regasesc in breviarul de calcul energetic pentru sistemul antiefractie din prezentul proiect.
Circuitele electrice de interconectare sunt realizate cu cabluri de alimentare cu energie electrica tip MYYM 3x1.5 mm2.
Subsistemul de control acces
Subsistemul de control al accesului cuprinde 1 unitate centrala, 2 cititoare cartela proxy si este alcatuit din:Electromagnet de blocare la uşa de intrare;buton de evacuare urgenta. Acesta gestionează punctul de acces in CMC, unitatea de comandă, cititoarele, încuietorile sau dispozitivele electromagnetice de acţionare a uşilor, şi are rolul de restricţionare a accesului neautorizat în spaţiile protejate ( camera CMC ).
Subsistemul de supraveghere video In conformitate cu prevederile art. 3, alin. (3) din Anexa 1 la HG nr. 301/2012, cu modificările şi completările ulterioare sistemul de monitorizare video cu circuit inchis tip IP este format din doua componente : interior/exterior – 1 Server/NVR , 6 camere LPR/ANPR, 38 camere de tip Speed Dome si 110 camere videofixe, tot sistemul este IP, 6 monitoare, 2 UPS , iar stocarea imaginilor video se realizeaza pe 16 HDD-uri de 8 TB, din care o singura camera la interior amplasata in CMC. Imaginile preluate permit observarea/recunoasterea/identificarea persoanelor si citirea numerelor de inmatriculare a autovehiculelor din zonele functionale stabilite in analiza de risc.
Totodata se asigură autonomia înregistrării şi arhivării imaginilor video pe unităţi hard-disk (HDD), pentru o perioadă de minim 20 zile calendaristice în conformitate cu HG301/2012 pentru aprobarea Normelor Metodologice şi Anexa 1/7, iar la aceasta situaţie se va avea în vedere şi setarea de înregistrare în modul continuu şi rezoluţie ridicată pentru camerele video destinate identificării clienţilor.
Serverul/NVR-ul sunt pot fi marca AXIS, HIKVISION, DAHUA, AZIGUARD sau similar, cu minim 200 canale.
Camerele se vor monta la o înălţime suficient de mare pentru a împiedica un acces facil al persoanelor neautorizate, si se vor monta pe stalpii de iluminat existenti, fiind montate astfel încât să corespundă normelor de montare în vigoare.
În conformitate cu prevederile art. 67, alin. (2) din Anexa 7 la H.G. nr. 301/2012, cu modificările şi completările ulterioare, în unitate sunt afişate semne de avertizare cu privire la existenţa sistemului de supraveghere video.
Amplasarea camerelor video se va face în funcţie de cadrul pe care vrem să-l observăm.
Sistemul de înregistrare şi stocare a imaginilor video se va amplasa în CMC - Zona Administrativa, etaj în rack, fiind protejat împotriva intervenţiilor neautorizate. Protecţia împotriva întreruperilor accidentale de energie electrică se realizează cu doua UPS-uri. UPS-ul va trebui să asigure o autonomie de funcţionare în condiţiile întreruperii curentului electric de la reţea de minim 15 minute pentru toate echipamentele din structura sistemului. Reţeaua de interconectare între echipamentele sistemului de televiziune cu circuit închis este realizată cu cablu FTP cat5e pentru partea de semnal, intre camere si fiecare punct de conexiune - CC, iar pentru alimentarea cu energie electrică cablu tip CYYF 3x2,5 mm2.