Din punct de vedere structural, la data efectuării expertizelor tehnice şi a auditelor energetice în anul 2021 respectiv 2022, clădirea se încadrează în clasa de risc seismic RsIII.
Măsurile de intervenţie propuse în documentaţiile tehnico-economice, fără a se limita la, pentru obiectivul de investiţii "Modernizare şi reabilitare corp B al Liceului de Arte George Georgescu, str. Babadag nr. 138 Municipiul Tulcea, sunt:
I. ...
Din punct de vedere structural, la data efectuării expertizelor tehnice şi a auditelor energetice în anul 2021 respectiv 2022, clădirea se încadrează în clasa de risc seismic RsIII.
Măsurile de intervenţie propuse în documentaţiile tehnico-economice, fără a se limita la, pentru obiectivul de investiţii "Modernizare şi reabilitare corp B al Liceului de Arte George Georgescu, str. Babadag nr. 138 Municipiul Tulcea, sunt:
I. Măsuri de creştere a eficienţei energetice în clădirea Liceului de Arte "George Georgescu" corp B:
A. Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii:
a) izolare termică a faţadei – parte vitrată;
b) izolare termică a faţadei – parte opacă.
B. Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde de consum.
C. Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu:
a) instalare pachet solar cu boiler bivalent 500 litri;
b) Dotarea clădirii cu un sistem fotovoltaic de 20 kW, fără acumulare, alcătuit din 80 panouri fotovoltaice de 250 W fiecare ce se vor monta pe acoperiş, patru invertoare 6 kW, structură metalică, cabluri solare, accesorii, etc.
D. Lucrări de instalare a unui sistem de climatizare şi ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior.
E. Lucrări de reabilitare/modernizare a instalaţiilor de iluminat în clădiri:
a) reabilitara/ modernizarea instalaţiei de iluminat;
b) înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iuminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă – respectiv corpuri de ikuminat cu LED;
c) instalare de corpuri de iluminat cu senzori de mişcare/ prezenţă, acolo unde acestea se impun pentru economia de energie.
II. Măsuri conexe care contribuie la implementarea măsurilor de creştere a eficienţei energetice în corpul B al liceului de Arte "George Georgescu":
a) repararea elementelor de contrucţie ale faţadei care prezintă potenţial pericol de desprindere şi/ sau afectează funcţionalitatea clădirii;
b) demontarea instalaţiilor şi a echipametelor montate aparent pe faţadele clădirii, precum şi montarea/ remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenţie dacă este cazul;
c) reabilitare acoperiş - înlocuire şarpantă de lemn şi refacere invelitoare;
d) refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie: reparaţii pardoseli interioare în zonele de intervenţie, reparaţii pereţi în zonele de interevnţie, etc;
e) repararea trotuarelor de protecţie, în scopul eliminării infiltraţiilor la infrastructura clădirii;
f) crearea de facilităţi/ adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi;
g) lucrări specifice din categoria lucrărilor necesare obţinerii avizului ISU sau lucrări aferente cerinţelor fundamentale de securitate la incendiu conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea în contrucţii, republicată, respectiv dotarea clădirii cu instalaţii de stingere a incendiului (instalaţie hidranţi interiori, instalaţie hidranţi exteriori) şi instalaţie detecţie şi alarmare incendiu, marcarea căilor de evacuare şi iluminat de siguranţă;
h) reabilitara/ modernizarea instalaţiei electrice, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate;
i) reparaţii ale sistemului de alimentare cu apă rece şi canalizare.
Toate activităţile trebuie realizate cu respectarea legislaţiei şi reglementărilor tehnice în vigoare, aplicabile specificului obiectivului de investiţii.
Durata totală a contractului este de 73 (şaptezecişitrei) luni din care:
a) maxim 12 (douăsprezece) luni durata de execuţie a lucrărilor - durata stabilindu-se conform ofertei desemnată câştigătoare;
b) 1 (una) lună pentru verificări şi recepţia la terminarea lucrărilor.
c) minim 60 (şaizeci) luni - perioada de garanţie acordată lucrărilor - durata stabilindu-se conform ofertei desemnată câştigătoare.
Perioada de garanţie acordată lucrărilor este de 60 de luni şi începe să curgă de la data semnării procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, la sfârşitul acestei perioade semnându-se procesul verbal de recepţie finală.
Durata totală a contractului se va stabili la finalizarea procedurii pe baza termenelor ofertate în oferta câştigătoare pentru execuţie lucrări şi pentru perioada de garanţie acordată lucrărilor.