Achiziţia presupune atribuirea unui contract de execuţie lucrări, al cărui obiect constă în execuţia lucrărilor de construcţii pentru obiectivul "Renovare Energetică a Clădirilor publice C1 şi C4 din administrarea ICDPP Bucureşti", pentru care Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor Bucureşti a obţinut o finanţare nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 5 - Valul Reno...
Achiziţia presupune atribuirea unui contract de execuţie lucrări, al cărui obiect constă în execuţia lucrărilor de construcţii pentru obiectivul "Renovare Energetică a Clădirilor publice C1 şi C4 din administrarea ICDPP Bucureşti", pentru care Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor Bucureşti a obţinut o finanţare nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 5 - Valul Renovării/ Axa 2-Schema de Granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice/ Operaţiunea B.2. – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, apelul de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.2./1, Runda 2, în baza Contractului de Finanţare nr. 10779/26.01.2023.
Execuţia lucrărilor se va realiza cu respectarea proiectului tehnic de execuţie, a normativelor în vigoare, precum şi a principiilor DNSH instituite de către Comisia Europeană în cadrul mecansimului de redresare şi rezilienţă. Ofertanţii vor avea obligaţia explicitării modului în care lucrările executate sunt convergente principiilor DNSH.
a) Număr zile pana la care se pot solicita clarificari: 12 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.
b) Autoritatea contractantă va răspunde la orice solicitare de clarificări sau informaţii privind documentaţia de atribuire, cu cel puţin 6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor, în măsura in care solicitările sunt transmise in termenul precizat la cap. I.1. de 12 zile. Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP www.e-licitatie.ro
Beneficiul major urmărit de autoritatea contractantă este de a reabilita termic corpurile C1 şi C4 aflate în administrarea Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor Bucureşti, în vederea reducerii consumului de energie termică pentru încălzirea spaţiilor, în condiţiile asigurării şi menţinerii climatului termic interior, pentru personalul ce îşi desfăşoară activitatea în încăperile acestor imobile.
Întrucât pereţii exteriori ai pavilionului nu corespund din punct de vedere al asigurării termoizolaţiei, este necesară izolarea termică exterioară a acestora pentru a asigura confortul termic, limitarea costurilor cu încălzirea şi pierderea energiei termice. Realizarea lucrărilor de izolare termică a construcţiei au ca scop creşterea performanţei energetice a acesteia, astfel încât consumul anual specific de energie calculat pentru încălzire să scadă în condiţii de eficienţă economică.
Prin realizarea obiectivului de investiţii se vor crea condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii curente a instituţiei şi se vor reduce cheltuielile pentru mentenanţă/utilităţi - prin eficientiza instalaţiile de încălzire.
Implementarea proiectului va conduce la scăderea consumului termic şi implicit a cheltuielilor cu energia.