Lucrările de construcţii şi instalaţii prevăzute în proiectul tehnic nr. 118/2022 pentru obiectivul: "Extinderea stocului locativ public pentru construcţii de locuinţe sociale în Zona Urbană
Funcţională nr. 4 — Cartier Stavila şi Marginea pentru populaţia din zonele urbane marginalizate - Etapa II", presupun realizarea următoarelor:
Fiecare din cele 2 blocuri sunt compuse din patru niveluri (P+3E) şi fiecare etaj are o supr...
Lucrările de construcţii şi instalaţii prevăzute în proiectul tehnic nr. 118/2022 pentru obiectivul: "Extinderea stocului locativ public pentru construcţii de locuinţe sociale în Zona Urbană
Funcţională nr. 4 — Cartier Stavila şi Marginea pentru populaţia din zonele urbane marginalizate - Etapa II", presupun realizarea următoarelor:
Fiecare din cele 2 blocuri sunt compuse din patru niveluri (P+3E) şi fiecare etaj are o suprafaţă
de: 521.11 m2,
Fiecare clădire are 4 deschideri şi 8 travee.
Din punct de vedere structural:
Structura are elemente tip stâlpi, diafragme si elemente tip grinzi.
Se va realiza din cadre de beton armat, dimensionate corespunzător zonei seismice a terenului. În ceea ce priveşte structura se va ţine cont de studiul geotehnic întocmit. Conform studiului geotehnic, terenul de fundare este alcătuit in suprafaţă de un strat de umplutură din resturi materiale de construcţii pământuri coezive şi necoezive, zgură etc., cu grosimi variabile între -2,50 m(F 2) ... -4,20 m(F 1). Se recomandă înlăturarea umpluturilor din pământuri coezive, necoezive, resturi de materiale de construcţii, resturi menajere, cu grosimi variabile, depozitate pe amplasament şi realizarea săpăturilor pentru fundaţii de la cota uniformizată a amplasamentului.
În cazul în care, izolat, se va intercepta o grosime mai mare a stratului de umplutură, se recomandă adâncirea săpăturilor până la epuizarea stratului de umplutură şi trecerea in terenul bun de fundare.
După realizarea săpăturilor pentru fundaţii se va realiza o umplutura din material granular (pernă din balast în amestec cu piatră spartă cu grosimea de 1,00 m — între cota de fundare minimă impusă şi talpa fundaţiei) pentru uniformizarea distribuţiei încărcărilor şi ridicarea cotei de fundare.
Umpluturile se vor compacta corespunzător, vor fi realizate pe baza unor documentaţii de execuţie de specialitate (Caiet de sarcini) şi vor fi controlate calitativ (prin încercări cu placastatică).
Învelitoare:
i. Terasă necirculabilă hidroizolată cu membrană bituminoasă, termoizolată cu termosistem de 30cm grosime.
Închideri:
Pereţi exteriori:
i. blocuri ceramice cu goluri verticale, grosime 30cm + termosistem din vată minerală bazaltică 15cm grosime;
ii, Pereţi interiori:
iii, blocuri ceramice cu goluri verticale, grosime 25cm între apartamente
iv. sistem de compartimentare din apartamente este din zidărie cu grosime totală de 1Scm.
Tâmplării:
i. Ferestre:
ii. Ferestre PVC cu geam termoizolant
iii, Uşi:
- Interioare: celulare MDF
- Exterioare: PVC cu geam termoizolant
- Între apartamente: Metalice placate MDF
Izolarea clădirii se va realiza cu termosistem, astfel încât consumul de energie necesar încălzirii spaţiilor să se înscrie în categoria clădirilor NZEB.
S-au proiectat reţele tehnico edilitare necesare locuinţelor: reţeaua de apă, canal menajer, canalizare pluvială, gaze, aer condiţionat, electricitate, telefonie.
Accesul în incintă este amenajat corespunzător pentru a putea permite accesul autospecialelor de intervenţie a pompierilor. Se propun 52 de locuri de parcare (Etapa I + Etapa II), reprezentând 50% din numărul de parcări necesare, ţinând cont că este vorba despre locuinţe sociale.
Terenul este sistematizat pentru a face faţă preluării apelor pluviale aferente clădirilor şi celor provenite de pe teren.
Imobilul propus va fi racordat la toate utilităţile existente în zonă, precum apă şi canalizare, alimentare cu energie electrică, etc..
Utilităţi:
Prin proiect obiectivul este prevăzut cu următoarele tipuri de instalaţii:
i. Instalaţii electrice:
a Alimentarea cu energie electrică
b. Instalaţii de paratrăsnet şi împământare
c. Instalaţii de iluminat
d Instalaţii de prize
e. Instalaţii de curenţi slabi
- CATV
- Voce-date
- Sistemul de supraveghere video CCTV
f, Instalaţii electrice de producere energie electrica cu panouri fotovoltaice
ii. Instalaţii Sanitare
a. Alimentare cu apă rece potabilă
b. Preparare şi alimentare cu apă caldă
ei Canalizare menajeră
d Canalizare pluvială
iii. Instalaţii Termice
a. Instalaţii de încălzire cu corpuri statice
b. Instalatii de ventilare mecanica pentru evacuarea aerului viciat din bai si grupuri sanitare
c, Instalatii de ventilare mecanica pentru evacuarea aerului viciat din bucatarii
d. Instalatii de ventilare naturala pentru bucatarii
e. Instalatia de preparare apa calda menajera
f. Instalatii de ventilare si climatizare pentru incaperi de locuit
Pentru fiecare bloc, sursa de încălzire este alcătuită din 2 centrale termice murale amplasate pe perete, ce funcţionează cu combustibil gazos, fiecare având puterea utila de 50kW, ce prepară agent termic +55/+500C si o pompă de căldură aer-apa cu capacitatea nominala de 98kW.
Apa calda este preparata prin intermediul unui boiler bivalent cu 2 serpentine ce functioneaza cu agent termic de la centrala termica/pompa de caldura (solutia clasica), respectiv de la panourile solare. Panourile solare ce vor fi amplasate pe terasele necirculabile ale imobilului.