Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe, etapa a II-a, va permite legături uşor accesibile între compartimentele U.P.U.
Implementarea investiţiei va permite optimizarea funcţională a secţiei, oferirea unor condiţii satisfăcătoare pentru pacienţi şi implicit oferirea unor servicii care să crească speranţa de viaţă a acestora, fapt care va conduce la creşterea calităţii vieţii pacienţilor după externare, precum şi crearea un...
Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe, etapa a II-a, va permite legături uşor accesibile între compartimentele U.P.U.
Implementarea investiţiei va permite optimizarea funcţională a secţiei, oferirea unor condiţii satisfăcătoare pentru pacienţi şi implicit oferirea unor servicii care să crească speranţa de viaţă a acestora, fapt care va conduce la creşterea calităţii vieţii pacienţilor după externare, precum şi crearea unui mediu profesional performant şi competitiv care să stimuleze personalul medical şi să îl stabilizeze la locul de muncă.
Investiţia este necesară pentru realizarea obiectivului general de dezvoltare de ansamblu a Unităţii Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean.
După reabilitatarea/modernizarea vechiului amplasament în suprafaţă de 615 mp, s-a realizat un spaţiu nou în suprafaţă de 617 mp, şi ca urmare lucrărilor de modernizare, secţia U.P.U. a ajuns să dispună de un spaţiu de 1.232 mp. Amplasarea U.P.U. la parterul corpului principal (construit în anii 1980-1981 în conformitate cu standardele, normativele în vigoare şi adaptat la tehnologiile de investigaţie şi tratament disponibile la momentul respectiv) nu oferă cadrul adecvat desfăşurării activităţii medicale, conform cerinţelor de funcţionare şi igienă, deoarece nu asigură spaţiile şi circuitele funcţionale, adaptate necesităţilor actuale.
Principalele obiective ale investiţiei sunt:
asigurarea calităţii infrastructurii spitaliceşti în acord cu normele de funcţionare, autorizabile şi în acord cu normativele de proiectare şi verificare ale construcţiilor spitaliceşti;
asigurarea unui diagnostic medical corect al stării de sănătate şi securitate a pacientului;
integrarea în spaţiu a unităţii de tomografie computerizată, minimizând timpii alocaţi investigaţiilor pacienţilor în stare gravă;
deservirea pacienţilor într-un mediu care să încurajeze utilizarea sistemelor medicale, prin asigurarea tuturor spaţiilor necesare tratamentului şi monitorizării pacienţilor.
Durata contractului este de 13 luni şi cuprinde:
• 12 luni pentru execuţia lucrărilor;
• 1 lună pentru recepţia la terminarea lucrărilor;
Durata contractului începe odată cu emiterea ordinului de începere a lucrărilor, până la admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor; durata pentru notificarea defectelor este de 5 (cinci) ani si începe odată cu ziua lucrătoare următoare a admiterii recepţiei la terminarea lucrărilor (respectiv semnarea acestuia de către Achizitor), până la admiterea recepţiei finale, respectiv semnarea acestuia de către Proprietar.
•Termenul limită până la care operatorii economici pot solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire este cu 6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor, iar AC va răspunde în mod clar şi complet solicitărilor în a 9- a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor. Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub).
•Autoritatea contractanta îsi rezerva dreptul de a efectua modificari ale contractului de furnizare in conditiile prevederilor art.221 din Legea nr.98/2016 privind achizitiile publice, modificari ce pot fi realizate ulterior semnarii contractului.