Obiectul contractului de achiziţie îl reprezintă amenajarea pistei pentru biciclete între municipiul Târgu Secuiesc şi satul Tinoasa. Datorită traficului şi vitezei de circulaţie ridicate pe sectorul de drum dintre localităţile Târgu Secuiesc şi Tinoasa, deplasarea bicicliştilor se face în condiţii de nesiguranţă şi disconfort, astfel că pe acest sector se înregistrează frecvent accidente grave de circulaţie, care conduc de...
Obiectul contractului de achiziţie îl reprezintă amenajarea pistei pentru biciclete între municipiul Târgu Secuiesc şi satul Tinoasa. Datorită traficului şi vitezei de circulaţie ridicate pe sectorul de drum dintre localităţile Târgu Secuiesc şi Tinoasa, deplasarea bicicliştilor se face în condiţii de nesiguranţă şi disconfort, astfel că pe acest sector se înregistrează frecvent accidente grave de circulaţie, care conduc de cele mai multe ori la deces.
Pentru încurajarea utilizării bicicletei în rândul populaţiei atât în scop recreativ cât şi ca mijloc de transport alternativ, precum şi pentru asigurarea deplasării bicicliştilor în condiţii de siguranţă şi confort, municipiul Târgu Secuiesc, cu acordul CNAIR-DRDP Braşov, şi-au propus realizarea unei piste de biciclete în lungul drumului naţional în afara platformei acestuia (pe zona de siguranţă a drumului), care să asigure legătura între cele patru localităţi.
Procedura de atribuire/achiziţia este iniţiată sub incidenţa prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de obţinerea Autorizaţiei de construire necesară pentru executarea lucrărilor care fac obiectul contractului. Având în vedere dispoziţiile Legii 98/2016 şi HG nr. 395/2016, cu modificările şi completările ulterioare, Autoritatea Contractantă precizează că va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător numai în măsura în care se va obţine Autorizaţia de construire în urma documentaţiilor depuse pentru obţinerea acesteia. În cazul în care, indiferent de motive, nu se obţine Autorizaţia de construire, Autoritatea Contractantă, îşi rezervă dreptul de a anula procedura de atribuire în condiţiile în care nu se vor putea executa lucrările, în conformitate cu prevederile art. 212 alin (1) lit. c) teza 2 din Legea 98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică.
Ofertanţii din cadrul acestei proceduri înţeleg că Autoritatea Contractantă nu poate fi considerată răspunzătoare pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire, indiferent de natura acestuia şi indiferent dacă Autoritatea Contractantă a fost notificata asupra existenţei unui asemenea prejudiciu.
Ofertanţii din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiţiilor speciale de mai sus/clauzei suspensive, asumându-şi întreaga răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situaţia descrisă.