Contractul vizeaza execuţia lucrărilor pentru obiectivului de investiţii, “Dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor prin înfiinţarea unui centru de colectare prin aport voluntar în oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani".
Se vor executa lucrarile, conform specificatiilor din documentatia de atribuire.
Lucrarile propuse constau in realizarea unui centru de colectare prin aport voluntar, prin amenajarea unei zo...
Contractul vizeaza execuţia lucrărilor pentru obiectivului de investiţii, “Dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor prin înfiinţarea unui centru de colectare prin aport voluntar în oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani".
Se vor executa lucrarile, conform specificatiilor din documentatia de atribuire.
Lucrarile propuse constau in realizarea unui centru de colectare prin aport voluntar, prin amenajarea unei zone a terenului cu urmatoarele constructii sau dotari:
· Platformă carosabilă pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deşeuri şi circulaţia autoturisemlor cetăţenilor care aduc deşeuri, respectiv a camioanelor (captractor) care aduc/ridică containerele de mai sus;
· Platformă betonată pentru amplasarea containerelor de tip baracă;
· Canalizare pentru colectarea apelor pluviale;
· Zonă verde cu gazon şi plantaţie perimetrală de protecţie;
· Copertină pe structură metalică uşoară (conform proiect de rezistenţă) pentru protecţia containerelor deschise;
· Împrejmuire a amplasamentului cu gard din panouri bordurate prinse pe stâlpi rectangulari din oţel, cu poartă de acces culisantă – acţionare manuală;
· În zona de acces principal se va monta un cântar carosabil pentru camioane (cap-tractor);
Se vor amplasa urmatoarele dotari:
· Separator de hidrocarburi pentru toată platforma carosabilă.
· Stâlpi de iluminat şi camere supraveghere (8 bucăţi).
Obiectivul programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii serviciului de management integrat al deşeurilor, existent la nivelul oraşului Flămânzi, ceea ce va crea posibilitatea prestării unor servicii calitativ superioare celor existente, îmbunătăţind prin aceasta calitatea vieţii populaţiei oraşului.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Tranziţia treptată către un nou model de dezvoltare bazat pe utilizarea raţională şi responsabilă a resurselor, cu introducerea unor elemente de economie circulară şi elaborarea unei foi de parcurs.
2. Reducerea risipei de alimente pe cap de locuitor la nivelul comerţului cu amănuntul şi al consumului şi reducerea pierderilor de alimente de-a lungul lanţurilor de producţie şi de aprovizionare, inclusiv a pierderilor post-recoltare.
3. Reciclarea a 55% din deşeurile municipale până în 2025 şi a 60% până în 2030.
4. Reciclarea a 65% din deşeurile de ambalaje până în 2025 (plastic 50%; lemn 25%; metale feroase 70%, aluminiu 50%, sticlă 70%, hârtie şi carton 75%) şi 70% până în 2030 (plastic 55%; lemn 30%; metale feroase 80%, aluminiu 60%, sticlă 75%, hârtie şi carton 85%).
5. Colectarea separată a deşeurilor menajere periculoase până în 2022, a biodeşeurilor până în 2023 şi a deşeurilor textile până în 2025.
6. Instituirea unor sisteme obligatorii de responsabilitate extinsă a producătorilor (REP) pentru toate ambalajele până în 2024.
7. Implementarea unor practici durabile de achiziţii publice ecologice, în conformitate cu priorităţile naţionale şi cu politicile europene.
Valoarea estimata fara TVA : 2.113.623,07 lei