Izolarea termica a peretilor exteriori:
Se propune placarea peretilor exteriori, la partea exterioara a acestora, cu vata minerala bazaltica in sistem ETICS cu specificatie de fabricatie “pentru utilizarea la placarea fatadelor", realizat in sisteme termoizolante agrementate in Romania.
Se va utiliza vata minerala bazaltica in sistem ETICS cu clasa de reactie la foc A1 sau A2 – s1, d0, si conductivitatea termica de λ=0,038...
Izolarea termica a peretilor exteriori:
Se propune placarea peretilor exteriori, la partea exterioara a acestora, cu vata minerala bazaltica in sistem ETICS cu specificatie de fabricatie “pentru utilizarea la placarea fatadelor", realizat in sisteme termoizolante agrementate in Romania.
Se va utiliza vata minerala bazaltica in sistem ETICS cu clasa de reactie la foc A1 sau A2 – s1, d0, si conductivitatea termica de λ=0,038 W/mK. Vata minerala bazaltica se va monta continuu pentru evitarea puntilor termice, eliminandu-se complet spatiul intre placile de vata minerala bazaltica. Grosimea sistemului termoizolant pentru peretii exteriori este de 15cm .
Pentru evitarea puntilor termice pe conturul suprafetelor vitrate se va intoarce sistemul termoizolant pe lateralele peretilor (spaleti) din jurul suprafetelor vitrate. Grosimea sistemului termoizolant in zona spaletilor va fi de 3 cm in functie de spatiul disponibil.
Spaletii inferiori (pervazele exterioare) se vor proteja impotriva intemperiilor cu glafuri Al cu capace laterale si picurator, pentru exterior.
Glafurile de exterior vor avea panta de scurgere catre exterior. Panta minim admisa este de 5° iar maxim este de 10 °. Se va avea o atentie deosebita pentru a nu se optura orificiile hidrofuge ale tamplariei cu glafurile de exterior.
Izolarea termica a soclului:
Se va prevedea o termoizolatie din polistiren extrudat ignifugat pe inaltimea soclului si 40cm coborat sub cota terenului amenajat. Dupa termo-hidroizolarea soclului se va reface trotuarul urmarindu-se montarea acestuia cu panta spre exteriorul cladirii.
Grosimea stratului termoizolant pentru soclu este de 10 cm.
Tamplaria:
Se propune inlocuirea tamplariei exterioare existente, inclusiv a tamplariei aferente accesului in cladire cu tamplarie termoizolanta performanta energetic cu urmatoarele caracteristici:
Cerinţe constructive minime pentru tâmplarie exterioara termoizolanta cu glaf exterior:
- Geam termoizolant tripan, baghete cu ruperea puntii termice intre foile de sticla;
- Coeficient de transfer termic Uf ≤1,8 W/m2K, Ug ≤1,0 W/m2K, factor solar (g) minim 0,32;
- Tâmplaria exterioara performanta energetic va fi dotata cu 3 garnituri de etanşare, orificii hidrofuge funcţionabile prevazute cu masca de protecţie;
-Se recomanda ca tâmplaria exterioara performanta energetic sa fie dotata cu dispozitive/fante higroreglabile/grile pentru circulatia naturala controlata a aerului intre exterior şi spaţiile ocupate (pentru evitarea producerii condensului in jurul ferestrelor şi al altor zone cu rezistenţa termica scazuta), pentru incaperile care nu vor fi dotate cu sistem de ventilare cu recuperare;
-Feronerie oscilo-batanta cu inchideri multipunct;
Glaf exterior.
Se va avea o atentie deosebita pentru a nu se optura orificiilor hidrofuge ale tamplariei cu glafurile de exterior.
Se propune inlocuirea tamplariei interioare existente cu tamplarie eficienta energetic.
Cerinte constructive minime pentru tamplarie termoizolanta:
- Tamplaria interioara performanta energetic va fi dotata cu garnituri de etansare.
La punerea in opera a lucrarii, odata cu montarea tamplarie termoizolanta, sa recomanda a se realizeaza etanseizarea zonei perimetral tocului tamplariei, cu banda de etansare speciala pentru acest tip de lucrari, astfel incat sa se reduca schimbul necontrolat de energiei (infiltratile de aer, umiditate) prin aceste zone. Banda de etansare se va lipi perimetral pe tamplarie in momentul montajului, in strat continuu, fara a omite vre-o zona de pe conturul tamplarie. Lipirea corecta a benzii de etansare se va realiza dupa uniformizarea spaletului si aplicarea amorsei. Pentru alegerea corecta a benzilor de etansare a tamplariei, se va analiza fisa tehnica a acestora sau se va contacta un producator / furnizor.
Izolarea termica a planseului de peste etaj 2 catre pod
Se va termoizola planseul de beton de peste etajul 2 catre pod cu 25 cm de vata minerala bazaltica.
Se va utiliza vata minerala bazaltica avand conductivitatea termica de λ=0,038 W/mK.
Se vor curata cele 3 copertine din beton de peste accesele in imobil prin indepartarea straturilor hidroizolante pana la placa de beton armat. Se va monta termoizolatie din placi de polistiren expandat dur, grosime 5cm, se va reface hidroizolatia prin montarea a 2 straturi de membrane hidroizolante, panta terasei pentru preluarea apelor se va realiza prin dispunerea unei sape usoare de panta, cu panta min. de 1.5%. Pentru protectia sistemului de hidroizolatie si sistemul de preluare a apelor pluviale se va aplica un strat de ardezie.
Izolarea termica a planseului de peste incaperea Centralei termince
Se va termoizola planseul de beton existent de peste incaperea Centralei termice cu 25 cm de polistiren expandat ignifugat dur, protejat sapa de panta si cu doua straturi de hidroizolatii, ultimul avand protectie cu ardezie.
Se va utiliza polistiren expandat dur avand conductivitatea termica de λ=0,038 W/mK.
Panta terasei pentru preluarea apelor se va realiza prin dispunerea unei sape usoare de panta, cu panta min. de 1.5%.
Pentru protectia sistemului termoizolant se va prevedea montarea de glafuri de tabla zincata la partea superioara a acestuia.
Termoizolatia va fi protejata cu o sapa de panta, panta min. 1.5%