Execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie "EXTINDERE REŢEA DE CANALIZARE APE UZATE MENAJERE ÎN COMUNA OARJA, JUDEŢUL ARGEŞ"
Situaţia actuală a infrastructurii apă uzată menajeră pe strazile comunei este una spre dezvoltare. În prezent satele Oarja şi Ceauşeşti nu dispun în intregime de reţea de canalizare ape menajere. Străzile dispun de alimentare cu apă şi energie electrică.
Locuitorii de pe străzile comunei care ...
Execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie "EXTINDERE REŢEA DE CANALIZARE APE UZATE MENAJERE ÎN COMUNA OARJA, JUDEŢUL ARGEŞ"
Situaţia actuală a infrastructurii apă uzată menajeră pe strazile comunei este una spre dezvoltare. În prezent satele Oarja şi Ceauşeşti nu dispun în intregime de reţea de canalizare ape menajere. Străzile dispun de alimentare cu apă şi energie electrică.
Locuitorii de pe străzile comunei care beneficiază de alimentare cu apă potabilă îşi asigură evacuarea apelor uzate menajere prin intermediul foselor "septice" şi a bazinelor vidanjabile, dar de cele mai multe ori însă, apele menajere sunt deversate direct pe şanţurile drumurilor invecinate gospodăriilor sau pe terenul agricol din jurul gospodăriilor.
Proiectul cuprinde următoarele lucrări:
- reţea de canalizare menajeră,
- staţii de pompare apă uzată (15buc.),
- conducte de refulare,
- racorduri canalizare
- refacerea sistemului rutier.
1 – Reţea de canalizare menajeră
Realizarea reţelei de canalizare va fi pe o lungime totală de 23.687,81 m. Reţeaua de canalizare va fi amplasată în lateralul drumului judeţean DJ503, respectiv în axul străzilor unde acestea nu sunt modernizate, de-a lungul acestora şi are rolul de a primi apă uzată de la consumatori, prin intermediul căminelor şi de a o transporta gravitaţional către staţiile de pompare sau către colectorul principal existent.
2 – Staţii de pompare ape uzate
Pentru dirijarea apelor uzate menajere în zonele unde nu a fost posibil transportul gravitaţional, a fost necesară amplasarea a 15 staţii de pompare ape uzate pe reţeaua de canalizare menajeră. Astfel, staţiile preiau apa uzată din zona joasă şi o pompează prin intermediul conductei de refulare în reţeaua de canalizare, urmând a fi transportată către colectorul principal de preluare a apelor menajere. Staţiile de pompare vor fi din tuburi de beton prefabricate şi capac din beton prefabricat.
3 – Conducte de refulare
Pomparea apelor uzate către reţeaua existentă din sistemul de canalizare, se va face prin intermediul conductelor de refulare ce se vor realiza din tuburi PEID De110mm, având lungime totală pentru cele 15 staţii de pompare ape uzate de 3267,89 m. Traseul în plan al conductelor de refulare a fost ales astfel încât apa uzată influentă în staţia de pompare să fie preluată în cele mai apropiate cămine de vizitare, urmând a fi transportată gravitaţional către staţia de epurare existentă.
4 – Racorduri canalizare
Racordurile vor fi realizate din ţeavă din PVC, SN4, De 160 mm şi vor fi racordate în principal în căminele de vizitare amplasate pe colectorul de canalizare. Pentru situaţiile în care aceasta soluţie nu este posibilă, conductele de racord se vor conecta la conducta colectoare prin intermediul unui teu redus la 45º din PVC sau prin intermediul unei articulaţii sferice. Pe toată lungimea extinderii reţelei de canalizare s-a prevăzut un număr de 579 racorduri.
5 – Refacerea sistemului rutier
Refacerea sistemului rutier se va realiza astfel încât structura rutieră după refecere să aibă cel puţin aceiaşi comportare cu a celei existente.
Valoare estimată = 20.797.552,00 lei din care, pe capitole bugetare:
1.3. Amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea la starea iniţială = 15.300,00 lei, fără TVA.
2.1. Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului = 138.600,00 lei, fără TVA.
4.1. Construcţii şi instalaţii = 19.878.834,00 lei, fără TVA.
4.3. Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj = 264.000,00 lei, fără TVA.
5.1.1. Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier = 500.818,00 lei, fără TVA.
Termenul pentru realizarea activităţilor din cadrul contractului este: 17 luni execuţie.
Termenul limită de răspuns la solicitările de clarificări: 6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limita de depunere a ofertelor/candidaturilor: 12.