Varianta constructivă de realizare a construcţiei:
INFRASTRUCTURA:
Grinzi de fundare continue din beton armat sub stâlpii suprastructurii, dispuse după direcţia axelor clădirii. Fundarea extinderii propuse se va realiza la aceeaşi cota cu fundaţiile clădirii existente. Cota de fundare va fi de -5.12m fata de cota ±0.00 stabilita prin proiectul de arhitectura. Turnarea grinzilor de fundare se va realiza pe un strat de egali...
Varianta constructivă de realizare a construcţiei:
INFRASTRUCTURA:
Grinzi de fundare continue din beton armat sub stâlpii suprastructurii, dispuse după direcţia axelor clădirii. Fundarea extinderii propuse se va realiza la aceeaşi cota cu fundaţiile clădirii existente. Cota de fundare va fi de -5.12m fata de cota ±0.00 stabilita prin proiectul de arhitectura. Turnarea grinzilor de fundare se va realiza pe un strat de egalizare din beton, in grosime de 5 cm.
- Perimetral, se vor realiza pereţi din beton armat in grosime de 25cm.
- Placa de pardoseala de la demisol (cota: -3.37) va fi din beton armat in grosime de 15cm, armata cu doua rânduri de plasa sudata si va fi rezemata pe grinzile de fundare si straturile de umplutura dintre acestea. In zona de amplasare a computerului tomograf, placa de pardoseală va avea grosimea de 25cm si va fi armata cu 3 rânduri de plasa sudata. Suprapunerea plaselor sudate se va realiza pe o lungime de cel puţin doua ochiuri si jumătate (25cm). Menţinerea plaselor sudate la poziţie se va realiza cu ajutorul distanţierelor din plastic si a căpriţelor (4 buc/mp).
- Pentru realizarea unei legături rigide in plan, grinzile de fundare s-au legat cu placa de pardoseala de la cota -3.37.
- Termoizolaţia de sub placa de pardoseala se va realiza cu un strat din polistiren extrudat de 10cm grosime. Sub acesta se va aşterne un strat din pietriş compactat, in grosime de 20cm după compactare. Gradul minim de compactare va fi de 90%, urmarindu-se a se obţine un grad mediu de compactare de 95%.
- Hidroizolaţia de sub placa de pardoseală se va realiza cu un strat din folie de polietilena (suprapunerea foliilor la înnădire se va realiza pe o lungime de minim 25cm) care are si rolul de a evita scurgerea laptelui de ciment in momentul turnării betonului.
- Perimetral, peste grinzile de fundare, se vor realiza pereţi din beton armat in grosime de 25cm.
- Hidroizolaţia exterioara a pereţilor din beton armat de la demisol se va realiza cu membrana hidroizolatoare bituminoasa termo-sudabila.
- Termoizolaţia exterioara a pereţilor din beton armat de la demisol se va realiza cu polistiren extrudat de 5cm grosime. Protecţia termoizolaţiei se va realiza cu membrana de protecţie cu bule de tip HDPE.
- Planşeul de peste demisol va fi din beton armat in grosime de 15cm. Rezemarea acestuia se va realiza pe grinzile de cadru din beton armat.
- Betonul utilizat este:
> la execuţia stratului de egalizare: clasa C8/10;
> la execuţia grinzilor de fundare si a plăcii de pardoseala: C20/25; la execuţia pereţilor demisolului: C25/30;
Otelul beton utilizat pentru armarea grinzilor de fundare si a pereţilor este BST500s(C).
SUPRASTRUCTURA:
- Cadre din beton armat (stâlpi, grinzi planşee) dispuse după direcţia axelor clădirii. Stâlpii au secţiunea de 70x50cm, respectiv 30x60cm. Grinzile de cadru au secţiunea de 25x40cm, 25x50cm si 25x80cm.
- Planşeele de peste niveluri vor fi din beton armat, in grosime de 15cm. Rezemarea planşeelor se va realiza pe grinzile din beton armat.
- Deasupra golurilor de uşi si ferestre se vor realiza buiandrugi din beton armat. Buiandrugii vor depăşi marginile golurilor cu minim 25cm (de o parte si de alta).
- Legătură intre niveluri se va realiza prin intermediul unei scări din beton armat, cu doua rampe si podest de odihna intermediar.
- Pereţii neportanti de compartimentare si închidere exterioara se vor realiza din zidărie de cărămidă cu goluri verticale (GVP) sau din BCA, in grosime de 15 si 25cm.
- Casa liftului se va realiza din pereţi din zidărie portanta, confinata cu elemente verticale (stâlpişori) si orizontale (centuri) din beton armat, care formează o incinta închisă, pe toata înălţimea clădirii, cu goluri de uşi doar in zonele de amplasare a staţiilor liftului de la fiecare nivel.
- Betonul utilizat la execuţia stâlpilor, grinzilor, centurilor, planşeelor, scărilor si buiandrugilor este C25/30;
- Otelul beton utilizat pentru armarea stâlpilor, grinzilor, centurilor, planşeelor, scărilor şi buiandrugilor este BST500s(C).
ACOPERIŞUL:
- Şarpanta “pe scaune" din lemn ecarisat de răşinoase, clasa 2, cu umiditate maximă de 16%, tratat insecto - fungicid si ignifugat.
- îmbinările dintre elementele şarpantei se vor realiza prin chertari (min.3cm), cuie, holtzsuruburi si conectori metalici (plăcute metalice perforate).
- Ancorarea şarpantei de elementele din beton armat se va realiza cu ajutorul tijelor filetate si a ancorelor chimice de tip “Sika Anchor Fix 2".