Obiectul procedurii presupune achiziţia de lucrări de reabilitare, modernizare, extindere a clădirii, acestea fiind necesare pentru a crea studenţilor un mediu educaţional care să le ofere confortul minim, siguranţă şi să le permită desfăşurarea unui proces instructiv-educativ eficient.
Valoarea estimată a contractului ce face obiectul prezentei proceduri de achiziţie este de 12.670.085,01 lei fără TVA, constituită astfel: ...
Obiectul procedurii presupune achiziţia de lucrări de reabilitare, modernizare, extindere a clădirii, acestea fiind necesare pentru a crea studenţilor un mediu educaţional care să le ofere confortul minim, siguranţă şi să le permită desfăşurarea unui proces instructiv-educativ eficient.
Valoarea estimată a contractului ce face obiectul prezentei proceduri de achiziţie este de 12.670.085,01 lei fără TVA, constituită astfel:
1.3 Cheltuieli pentru Amenajari pentru protectia mediului si aducerea terenului la starea initiala 9.613,77
2. Cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor necesare obiectivului de investitii 104.823,58
4.1 Cheltuieli pentru Construcţii si instalaţii 11.357.992,43
4.2 Montaj utilaje, echipamente tehnologice si functionale 83.222,82
4.3 Utilaje, echipamente tehnologice si functionale care necesita montaj 1.021.661,90
5.1 Cheltuieli pentru organizarea de şantier 92.770,51
TOTAL 12.670.085,01
Cheltuielile cu dotările specifice funcţiunii obiectivului de investiţii, respectiv cheltuielile pentru investiţia de bază de natura dotărilor cuprinse în capitolul 4.5 şi 4.6 al devizului general nu fac parte din prezenta procedură de achiziţie.
Valoarea estimata a contractului de achiziţie NU CUPRINDE suma aferenta cheltuielilor diverse şi neprevăzute stabilita în bugetul proiectului (deviz general conf. HG 907/2018, cap. 5.3.) respectiv suma de 1.199.615,27 lei fără TVA, aceasta putând fi accesata, după caz, în situaţia în care sunt îndeplinite cerinţele legale privind utilizarea acestor sume, respectiv în condiţiile prevăzute din clauzele contractului de achiziţie publica şi în conformitate cu prevederile art. 221 din Legea 98/2016 privind achiziţiile publice. Cheltuielile diverse şi neprevăzute NU vor face obiectul ofertei financiare. Descrierea detaliată a lucrărilor de construcţie ce fac obiectul contractului de achiziţie publică se regăseşte în Caietul de sarcini şi Proiectul tehnice împreună cu Anexele sale, publicate odată cu prezentul anunţ de participare.
Ofertantul va citi listele de cantităţi împreună cu piesele tehnice scrise si desenate ale proiectului (memorii, caiete de sarcini, planuri, secţiuni, detalii, etc.). In cazul in care ofertantul constata neconcordante intre listele de cantităţi si celelalte piese ale proiectului, se va face o verificare încrucişată şi se vor solicita clarificări in timpul achiziţiei de la beneficiar. Nesemnalarea neconcordantelor de către ofertant, înseamnă confirmarea si asumarea cantităţilor ca fiind reale si in conformitate cu piesele scrise si desenate ale proiectului. In situaţia in care apar cantităţi suplimentare care nu au fost corect calculate si ofertate, vor fi executate si suportate financiar de către ofertant.
Ofertele trebuie sa se încadreze in valoarea licitata pentru fiecare capitol de deviz conform valorilor maxime înscrise în tabelul de mai sus. Menţionăm ca solicitantul fiind instituţie de învăţământ de stat, este neplătitor de TVA si cota TVA este cheltuiala eligibila in cadrul proiectului. Ofertele al căror preţ este mai mare decât valoarea supusa licitaţiei (indiferent daca se depăşeşte valoarea totala sau valoarea alocata pe oricare dintre capitolele bugetare de deviz din tabelul de mai sus) se resping de Comisia de evaluare si sunt declarate neconforme.
Numărul de zile pana la care se pot solicita clarificări înainte de data limita de depunere a ofertelor/ candidaturilor: 8
Autoritatea contractanta va transmite răspunsul la clarificări cu 4 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor.