Situatia existenta
Constructia existenta, situată in Alba Iulia str. Al. Ioan Cuza nr. 23, vizata spre extindere, identificabila prin numarul cadastral 74493-C2, este in prezent abandonata si degradata. La interior finisajele sunt deteriorate, tamplariile si echipamentele lipsesc. La exterior constructia prezinta materiale lipsa, infiltratii de apa, burlane deteriorate. Terenul este imprejmuit partial pe latura de su-vest ...
Situatia existenta
Constructia existenta, situată in Alba Iulia str. Al. Ioan Cuza nr. 23, vizata spre extindere, identificabila prin numarul cadastral 74493-C2, este in prezent abandonata si degradata. La interior finisajele sunt deteriorate, tamplariile si echipamentele lipsesc. La exterior constructia prezinta materiale lipsa, infiltratii de apa, burlane deteriorate. Terenul este imprejmuit partial pe latura de su-vest si nord-vest, accesul in incinta se realizeaza direct de la strada. Structura functionala curpinde holuri de acces, o sala de mese, grupuri sanitare, zona de bucatarie cu anexe si un subsol partial.
Situatia propusa
Pentru transformarea cladirii fostei cantine, in spatii de invatamant se propun lucrari de extindere in plan si pe vericala. Extinderea pe verticala va presupune crearea unor amfiteatre la parter cu inaltime utila mare, un etaj intermediar partial in care se va extinde spatiul bibliotecii si un etaj deasupra spatiilor anterior mentionate, care va cuprinde 3 laboratoare si grupurile sanitare aferente.
Cladirea va fi prevazuta cu urmatoarele echipamente si dotari: ascensor, mobilier si echipamente specifice functiunii si a activitatilor care se vor desfasura in interiorul cladirii.
Amenajarea terenului de amplasament va cuprinde solutiile de amenajare a incintei cu alei pietonale si carosabile, o parcare cu 10 locuri, spatii verzi amenajate si zone pentru recreere dotate cu mobilier urban pentru sedere. Spatiul verde prevazut va fi amenajat prin gazonare si plantari punctuale de vegetatie inalta.
Solutia constructiva de realizare a investitiei
Din punct de vedere constructiv : se vor opera demolari ale peretilor si ale planseelor existente completandu-se structura de rezistenta astfel: fundatii izolate sau continue, stalpi grinzi si plansee din beton armat pentru toate nivelele, zidarie portanta din caramida cu goluri verticale cu centuri din beton armat. Acoperisul va fi de tip terasa necirculabila. Circulatia pe vericala se va realiza fie prin intermediul unui ascensor plasat in put cu pereti din beton armat, fie prin intermediul scarii interioare de acces realizata in doua rampe din beton armat. Peretii exterior propusi se vor realiza din caramida cu goluri vericale si grosime de 30 cm, iar peretii interiori din zidarie de caramida vor avea grosime de 25cm, sau 12cm. Se vor reliza compartimentari suplimentare si din pereti din gips-carton.
Peretii perimetrali se vor termoizola cu vata minerala bazaltica de 15 cm, iar termoizolarea placii pe sol si a soclului se va realiza cu polistiren extrudat de 5 cm. La nivelul pardoselior, finisajele propuse vor include placi de piatra pentru zonele de acces in cladire, gresie antiderapanta pentru grupurile sanitare, spatiile tehnice, de intretinere si depozitare. In salile de curs, amfiteatre si biblioteca se va folosi parchet multistrat antiderapant pentru trafic intens.
Peretii se vor finisa cu zugraveala lavabila. Se propun in majoritatea spatiilor tavane suspendate din gips-carton. Amfiteatrele vor fi prevazute cu placi fonoabsorbante montate la nivelul peretilor.