Scopul achiziţiei constă în execuţie lucrări de construire "Hală garare autospeciale cu boxă echipată pentru spălare auto pe Calea Borsului", judeţul Bihor. Durata de implementare a contractului este de 9 (noua) luni la care se adaugă: minim 36 (treizecişişase), sau 48 (patruzecişiopt) sau 60 (şaizeci) luni perioada de notificare a defectelor (PND).
Functiunea principala este de construire hala garare autospeciale cu boxa ...
Scopul achiziţiei constă în execuţie lucrări de construire "Hală garare autospeciale cu boxă echipată pentru spălare auto pe Calea Borsului", judeţul Bihor. Durata de implementare a contractului este de 9 (noua) luni la care se adaugă: minim 36 (treizecişişase), sau 48 (patruzecişiopt) sau 60 (şaizeci) luni perioada de notificare a defectelor (PND).
Functiunea principala este de construire hala garare autospeciale cu boxa echipata pentru spalare auto.
- Dimensiunile maxime cladire: 47,40m x 12,64m
- Regim de inaltime P,
HMAX. STREASINA = +6,09 m;
HMAX. COAMA= +6,72 m;
- cota ±0.00 este la cota +117.90 NMN
- cota +6.72 este la cota +124.62 NMN
- Suprafata construita: Sc = 599,40 mp; - Suprafata desfasurata: Sd = 599,40 mp; - Suprafata utila: Su = 570 mp;
- Construcţia proiectată se încadrează la CATEGORIA “C" DE IMPORTANTA (conform HGR nr. 766/1997) şi la CLASA "III" DE IMPORTANTA (conform Normativului P100-1-2013).
Clădirea propusă va avea structura metalică, cu regimul de înălţime P, ce va oferi spatii de garare pentru 2 autospeciale cu o boxă ce va fi echipată corespunzător spălării şi întreţinerii autospecialelor din cadrul companiei.
Terenul pe care se doreşte a se face investiţia este situat în intravilan, în Jud. Bihor, mun. Oradea, zona str. Borşului, nr. cad. 170637. Suprafaţa terenului cu nr cad.170637 este de 18137mp, front la stradă 198ml.
Din punct de vedere al structurii de rezistenţă construcţia va avea suprastructura pe cadre metalice.
- fundaţii izolate prevăzute sub stâlpii metalici sunt realizate din beton de egalizare C8/10, bloc din beton C16/20 şi cuzinet din beton armat C25/30. In blocuri se vor poziţiona armaturile de ancorare a cuzineţilor şi armatura aferenta acestuia. In cuzineţi se vor monta buloanele de ancorare a stâlpilor metalici, respectiv armaturile din grinzile de fundare.
- grinzile de fundare (dispuse intre fundaţii pentru susţinerea închiderilor) dispuse perimetral sunt din beton armat C25/30. Peste acestea perimetral se va executa un soclu de beton armat C25/30 pana la cota: +0,20;
- otel armare BST 500 S, fyk=500MPa, cat C, alungire min. 7.5%.
- placa suport pardoseala are grosimea de 20cm fiind realizata din beton armat C35/45. Placa suport pardoseala va fi armata cu armatura dispersa. Placa se realizează pe umplutura compactata (Proctor 98%), fiind intercalate doua straturi de separaţie – folie;
- suprastructura este din cadre metalice;
- învelitoarea va fi din panouri sandwich.
- pardoseli din quartz;
- tehnologia de execuţie a construcţiilor este una obişnuită, necomportând tehnici şi lucrări speciale. Pe timpul execuţiei lucrărilor se vor respecta normele de protecţie a muncii specifice fazelor de lucru, programul pentru controlul execuţiei lucrărilor, precum şi toate normativele şi instrucţiunile specifice categoriilor de lucrări care fac obiectul prezentului proiect.
Închiderea exterioară se va realiza din panouri tip sandwich cu grosimea de 100mm.
Pentru interior se propun, pardoseala quartz pentru zona de hală.
Ca finisaje exterioare vopsea de culoare albastră pentru panourile sandwich si la soclu cu tencuiala nobila.
Tâmplăriile exterioare se vor realiza din pvc, cu geam termoizolant si usi de garaj din tabla.
Învelitoarea se va realiza panouri sandwich 100mm. Panta va fi de 9,98%. Jgheaburile şi burlanele vor fi din tablă zincată.
Accesul la clădire se va face dintr-o platforma auto perimetral constructiei propuse
Alimentarea cu energie electrică – se va face bransament la reţeaua din zonă.
Alimentarea cu apă potabilă – se va face bransament la reţeaua din zonă.
Evacuare apelor uzate – se va face racord la reţeaua din zonă, vor fi evacuate în reţeaua stradală (se prevede un bazin decantor intermediar). Grăsimile, uleiurile sunt tratate astfel într-un sistem închis fară poluarea mediului şi apoi evacuate în siguranţă. Pe traseul canalizării se va interpune un separator de hidrocarburi, care va reţine deşeurile rezultate. Evacuarea apelor pluviale se va face printr-un racord la reţeaua din zonă însoţit de un separator de hidrocarburi.
Agentul termic – se va face prin aeroterme alimentate la curent.
ORGANIZAREA DE SANTIER SI MASURI DE PROTECTIA MUNCII
Lucrările de execuţie se vor desfăşura numai în limitele terenului deţinut de titular şi nu vor afecta domeniul public. Pe durata executării lucrărilor de construire se vor respecta următoarele: Legea nr. 90/1996 privind protecţia muncii; Norme generale de protecţia muncii; Regulamentul MLPAT 9/N/15.03.1993 privind protecţia şi igiena muncii în construcţii; Ord. MMPS 235/1995 privind normele specifice de securitatea muncii la înălţime; Ord. MMPS 255/1995 Normativ cadru privind acordarea echipamentului de protecţie individuală; Normativele generale de prevenirea şi stingerea incendiilor aprobate prin ordinul M.I.M. 775/22.07.1998; Ord. MLPT20N/11.07.1994 Normativ C300-1994; Alte acte normative în vigoare în domeniu, la data executării propriu zise a lucrărilor
Sursa de finanţare a prezentei achiziţii publice va fi asigurată integral din surse IID CAO.
Valoarea estimată a fost prevăzută şi stabilită de proiectantul lucrării, prin devizul general al proiectului tehnic şi aprobată în comisia tehnică a entităţii contractante.
Valoarea estimată (C+M): 2.581.187,89 lei fără TVA, cuprinde:
Cap. 4. Cheltuieli pentru investiţia de bază : Investitia de baza = 2.464.318,60 lei fără TVA
Cap. 5.1 Alte cheltuieli: Organizarea de şantier = 116.869,29 lei fără TVA.
4. Cheltuieli pentru investitia de baza
4.1. Constructii si instalatii
4.1.1.1 Terasamente
4.1.1.2 infrastructura
4.1.1.3 Suprastructura
4.1.1.4 Arhitectura
4.1.1.5 Instalatii sanitare
4.1.1.6 Instalatii de incalzire
4.1.1.7 Instalatii electrice
4.3. Utilaje, echipamente tehnologice si functionale care necesita montaj
5.1. Lucrări de construcţii pt. organizarea de şantier
5.1.1. Lucrări de construcţii pentru organizarea şantierului
Pentru clarificarea tuturor detaliilor si pentru o ofertare unitară înainte de depunerea ofertei, se recomanda ofertantilor sa inspecteze locatia proiectului si imprejurimile pentru a evalua, pe propria raspundere, cheltuliala si risc, datele necesare pentru a pregati oferta. Vizitarea amplasamentului se va face la locatia din Oradea, Calea Borsului nr. km5, între orele 8-15 (zile lucratoare), pana cel tarziu în a 8-a zi, înainte de termenul limită de depunere a ofertelor pe baza unei cereri scrise, care se va transmite pe e-mail-ul: transport@apaoradea.ro. Persoana de contact: ing. Zoltan POCA (tel. 0728/856 807) - sef Sector Transport. Dovada documentării la locatie, se concretizează prin încheierea unui proces verbal între reprezentantul Sectorului Transport şi posibilul ofertant.
Participantii la vizitarea amplasamentelor isi vor suporta toate cheltuielile necesare inclusiv mijloacele de transport in vederea efectuarii vizitei.