Obiectul contractului ce urmează a fi atribuit prin procedura de achiziţie, conform prevederilor legale în vigoare, constă în îndeplinirea de către agentul economic desemnat câştigător, denumit în continuare ofertant, a următoarelor :
1. Lucrări:
- Lucrări de îmbunătăţire a performanţei energetice a clădirilor (termoizolarea anvelopei şi reabilitarea, modernizarea instalaţiilor de încălzire/răcire, ventilare/climatizare, pr...
Obiectul contractului ce urmează a fi atribuit prin procedura de achiziţie, conform prevederilor legale în vigoare, constă în îndeplinirea de către agentul economic desemnat câştigător, denumit în continuare ofertant, a următoarelor :
1. Lucrări:
- Lucrări de îmbunătăţire a performanţei energetice a clădirilor (termoizolarea anvelopei şi reabilitarea, modernizarea instalaţiilor de încălzire/răcire, ventilare/climatizare, preparare apă caldă de consum şi iluminat) prin care se urmăreşte reducerea consumurilor energetice;
Şi alte lucrări specifice fiecărui obiectiv conform documentaţiei tehnice D.T. (D.T.A.C./D.T.O.E., PT.h, D.E.)
2. Activităţi:
A. ETAPA I
– execuţia lucrărilor va cuprinde:
Executarea tuturor lucrărilor de construcţii şi instalaţii conform documentaţiilor aferente proiectului tehnic de execuţie, întocmite în etapa I, testarea, finalizarea lucrărilor, recepţionarea, remedierea oricăror defecte oricăror neconcordanţe şi defecte rezultate în urma executării contractului, în termenul contractat.
Furnizarea şi montarea/punerea în funcţiune de dotări, utilaje şi echipamente;
Pregătirea personalului beneficiarului investiţiei în vederea utilizării echipamentelor furnizate în cadrul contractului.
B. ETAPA II
– Etapa de finalizare a obiectivului de investiţii şi recepţia la terminarea lucrărilor va cuprinde:
Autorizări, puneri în funcţiune, calibrări, verificări metrologice ale utilajelor aferente investiţiei care impun avizare, autorizări, etc;
Efectuarea probelor, testelor, încercărilor, punerea în funcţiune a instalaţiilor, recepţiilor lucrărilor executate pentru branşarea şi racordarea la utilităţile necesare funcţionării construcţiei, conform avizelor obţinute şi a documentaţiilor elaborate;
Participarea în mod obligatoriu a executantului lucrărilor, la recepţia la terminarea lucrărilor, conform prevederilor H.G. nr. 273/1994 modificată prin H.G. nr. 343/2017;
Ofertantul are obligaţia de a lua toate măsurile necesare executării tuturor lucrărilor de construcţii şi instalaţii, testării/efectuării probelor şi recepţionării acestora, în conformitate cu prevederile legale naţionale şi prescripţiile tehnice în vigoare, cu respectarea termenului contractat.
C. ETAPA III
– Etapa de garanţie a lucrărilor va cuprinde:
Executantul va remedia eventualele lucrări deteriorate ce pot apărea în perioada de garanţie a lucrărilor de construcţii, instalaţii, echipamente, sisteme etc.
Recepţia finală a lucrărilor;
Participarea în mod obligatoriu a executantului la recepţia finală în calitate de invitat la recepţia finală, conform prevederilor art. 25, alin. (2) din HG 273/1994 modificată prin HG 343/18.05.2017.
Executantul trebuie să identifice cele mai bune modalităţi de atingere a obiectivelor proiectului, în condiţiile respectării restricţiilor impuse de utilizarea unei finanţări nerambursabile, să asigure cerinţele de calitate impuse prin proiectul tehnic prin specificaţiile tehnice la materiale, utilaje tehnologice şi echipamente cu montaj definite prin parametri, performanţe şi caracteristici tehnice. De asemenea, executantul va asigura calitatea manoperei lucrărilor prin personal propriu calificat şi necalificat încadrat cu forme legale sau în baza unor contracte încheiate cu prestatori de servicii specializate, respectiv responsabil tehnic cu execuţia, alţi specialişti, care au obligaţia în conformitate cu prevederile art. 23 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, cu modificările şi completările ulterioare, de soluţionare a neconformităţilor, a defectelor şi a neconcordanţelor apărute în fazele de execuţie, pe baza soluţiilor stabilite de proiectant cu acordul investitorului, respectarea proiectelor şi a detaliilor de execuţie pentru realizarea nivelului de calitate corespunzător cerinţelor esenţiale, respectiv rezistenţa mecanică şi stabilitate, securitate la incendiu, igienă, sănătate şi mediu, siguranţă în exploatare, protecţie împotriva zgomotului, economie de energie şi izolare termică.